Αθώοι για το ντόπινγκ

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο (έξι χρόνια μετά την άσκηση της δίωξης) δικαίωσε τον Χρήστο Ιακώβου και τα υπόλοιπα μέλη της άρσης βαρών.

Την αθώωση του Χρήστου Ιακώβου, του Βαλέριου Λεωνίδη και άλλων 23   αθλητών και παραγόντων της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, οι οποίοι κατηγορούνταν για την πολύκροτη υπόθεση ντόπινγκ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Μάρτιο του 2008, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έξι χρόνια μετά την άσκηση της δίωξης.



«Η Δικαιοσύνη αθώωσε τη σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδας. Ο εθνικός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν “Ελληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε!”» δήλωσαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Αλέξης Κούγιας και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.



Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων τονίζοντας: «Η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα. Κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσο μάλλον οι αθλητές. Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ηταν λόγω σκοπιμότητας ή έτυχε;» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.



Οι κατηγορούμενοι, που κάθισαν στο εδώλιο ύστερα από οκτώ αναβολές, υποστήριξαν στις απολογίες τους πως κανείς τους δεν γνώριζε για τις παράνομες ουσίες. «Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να βρει τα σκευάσματα στην ελληνική αγορά κι έτσι ρώτησα έναν γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί κι αν ήταν σωστό» είπε ο Χρήστος Ιακώβου, αναφερόμενος στα επίμαχα σκευάσματα από την Κίνα. Ο Βαλέριος Λεωνίδης υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής, ενώ η Ολυμπία Τόκκα τόνισε: «Ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Εχει στοιχίσει στη ζωή μας και στο άθλημα».


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαρινέλλα: Η στιγμή της κατάρρευσης που πάγωσε το πανελλήνιο

Η στιγμή που η Μαρινέλλα κατέρρευσε πάνω στη σκηνή...

Συγκλονίζει γνωστή κυρία της τηλεόρασης: «​Η μαμά μου ήταν νόθο παιδί, προϊόν βιασμού»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Δημήτρης Αλεξανδρής: «Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί πάνω από 30 χρόνια»

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής σε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» μίλησε για τον γάμο του και τη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί πάνω από 30 χρόνια.

16 χρόνια γάμου για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!»

«Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!!! Σε λατρεύω και σε ευχαριστώ για όλα»

Ξέσπασε η Έφη Θώδη κατά της Άντζελας Δημητρίου: «Έβγαλε το κόμπλεξ της»

Εμφανώς ενοχλημένη μίλησε η Έφη Θώδη στην κάμερα της...

Γαλάτεια Βασιλειάδη: «Πάω να τα βάλω στο πλυντήριο και βλέπω ένα στριγκάκι στην τσέπη του»

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη Γαλάτεια Βασιλειάδη ήταν καλεσμένοι της εκπομπής «Στην αγκαλιά του Φάνη» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη.

Έξαλλη η Καινούργιου με τη φάρσα του Ανέστη Ευαγγελόπουλου: «Ποιοι γελοίοι είναι αυτοί;»

Λίγες εβδομάδες πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της...