Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ανταλλαγές συντρόφων στο facebook

Η επικίνδυνη «μόδα» (swinging), με έναν στους δέκα να καταλήγει στο νοσοκομείο με αφροδίσια νοσήματα.

Η ρουτίνα, η περιέργεια για να ανακαλύψουν το καινούργιο και η «πιπεράτη» ικανοποίηση της κατάκτησης οδηγούν καθημερινά ολοένα και περισσότερους Ελληνες στην τονωτική… συνταγή του swinging ή «ανταλλαγή συντρόφων», όπως είναι ευρύτερα γνωστό, το οποίο αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας.

Ομως, επειδή φαίνεται ότι γίνεται πλέον ανεξέλεγκτα -ακόμη και μέσω facebook-, το swinging καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία! Σύμφωνα με έρευνες, ένας στους 10 που αντάλλασσε ερωτικούς συντρόφους διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από χλαμύδια και ένας στους 20 από γονόρροια. Οι επιστήμονες κρούουν τώρα τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους όσοι έχουν δοκιμάσει την εν λόγω ερωτική «συνταγή»…

Στην Αθήνα υπάρχει ήδη club swinging, που οι θαμώνες του συνεχώς αυξάνονται, ενώ στο διαδίκτυο υπάρχει ειδικό σάιτ, όπου μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στο προφίλ άλλων ζευγαριών και να γνωρίσει παντρεμένους ανθρώπους με το ίδιο ενδιαφέρον. Αλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι λάτρεις του swinging, είναι προτιμότερο και πιο ειλικρινές τα ζευγάρια που έχουν βαλτώσει, αντί να στραφούν σε τρίτα πρόσωπα και να κρύβονται από τον σύντροφό τους, να ανταλλάσσουν τους συντρόφους μπροστά στα μάτια τους και με την… ευχή τους!

«Η σελίδα μας στο facebook είναι καθαρά ένας διαδικτυακός χώρος γνωριμιών. Δεν είμαστε επαγγελματίες. Δεν δίνουμε προσωπικά στοιχεία σε όποιον λέει απλώς ένα “γεια”. Δεν είναι ο άμεσος σκοπός μας να βρεθούμε με κάποιον ή κάποια. Εχουμε φίλους, φίλες στην ερωτική παρέα μας ήδη…» αναφέρουν οι διαχειριστές του Swinging in Greece στο facebook.

Οι υποστηρικτές του swinging ισχυρίζονται ότι ενισχύει την ερωτική επιθυμία και τονώνει τη σεξουαλική σχέση του ζευγαριού. Προειδοποιούν πάντως ότι όποιο ζευγάρι αποφασίσει να δοκιμάσει το swinging θα πρέπει να έχει ή πολύ γερές βάσεις ή… καθόλου βάσεις! Ο παράγοντας ζήλια δρα αποτρεπτικά και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο, εκτός από τη ζήλια, τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν έναν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ολλανδοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ ανέλυσαν τον αριθμό των ασθενών που αναζήτησαν θεραπεία σε τρεις κλινικές σεξουαλικής υγείας στο νότιο Λίμπουργκ της Ολλανδίας. Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «British Medical Journal», τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που αλλάζουν τακτικά ερωτικούς συντρόφους έχουν υψηλότερα ποσοστά εκδήλωσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων σε σύγκριση με άντρες και γυναίκες που εκδίδονται!

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...