Στο σκαμνί για το «δώρο θεού»

«Σήκωσε» 22.000 ευρώ από τη σύνταξη που έμπαινε στον λογαριασμό της νεκρής μητέρας της και αγόρασε αυτοκίνητο.

Από τυχερή κληρονόμος βρέθηκε… κατηγορούμενη για απάτη, αφού η «κληρονομιά» που έλαβε δεν ήταν παρά η σύνταξη που επί σειρά ετών έμπαινε στον λογαριασμό της νεκρής μητέρας της!


Ο λόγος για  55χρονη δημόσια υπάλληλο που καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς «σήκωσε» το ποσό των 22.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της, η οποία είχε αποβιώσει λίγα χρόνια πριν.


Μόνο που το επίμαχο ποσό δεν ήταν παρά η σύνταξη του ΙΚΑ η οποία εξακολουθούσε να «πέφτει» κάθε μήνα, ακόμα και μετά το θάνατο της γυναίκας!


Η 78χρονη, γεννηθείσα το 1928, έφυγε από τη ζωή το 2006, αφήνοντας ό,τι είχε και δεν είχε στη μοναχοκόρη της, που ήταν η μοναδική της κληρονόμος. Πέντε χρόνια μετά τον θάνατό της η 55χρονη δημόσια υπάλληλος ανακάλυψε στα πράγματα της θανούσας ένα βιβλιάριο καταθέσεων, με το οποίο πήγε στην τράπεζα για να κλείσει τον επίμαχο λογαριασμό. Με έκπληξη όμως άκουσε την ταμία του υποκαταστήματος να της ανακοινώνει πως στον λογαριασμό υπήρχε το ποσό των 22.000 ευρώ!


«Το θεώρησα δώρο Θεού αυτό το ποσό, πιστεύοντας ότι η μητέρα μου είχε προνοήσει!» ανέφερε χαρακτηριστικά η κατηγορουμένη στην απολογία της. «Μάλιστα, το “δώρο” αυτό ήρθε σε μια χρονική στιγμή που το είχα πράγματι μεγάλη ανάγκη, καθώς ο σύζυγός μου είχε κάνει πέντε εγχειρήσεις!» πρόσθεσε, επιχειρώντας να πείσει το δικαστήριο πως δεν είχε πρόθεση εξαπάτησης. Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για το αν ρώτησε την ταμία για την προέλευση του ποσού, απάντησε:


«Δεν τη ρώτησα, γιατί δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να είναι η σύνταξη. Μάλιστα δεν έκανα ενημέρωση του βιβλιαρίου από την οποία θα φαινόταν η μηνιαία καταβολή του ίδιου ποσού, γιατί η τελευταία ενημέρωση του βιβλιαρίου είχε γίνει το 2004 και η ταμίας μού είπε ότι θα χρειαζόταν να βγάλει 20 καινούργια βιβλιαράκια για να φτάσει στο 2011»!


Η 55χρονη αυτομάτως «σήκωσε» το… δώρο Θεού, το οποίο στη συνέχεια δαπάνησε αγοράζοντας -μεταξύ άλλων- κι ένα αυτοκίνητο!


Ομως ο… λάκκος που είχε η φάβα δεν άργησε να αποκαλυφθεί, αφού το ΙΚΑ άρχισε να διεκδικεί το επίμαχο ποσό. Επιχειρώντας να πείσει το δικαστήριο, η κατηγορουμένη υποστήριξε πως αν είχε έστω και την παραμικρή υπόνοια ότι τα χρήματα προέρχονταν από την καταβολή της σύνταξης, δεν θα τα έπαιρνε σε καμία περίπτωση, καθώς ως δημόσια υπάλληλος που είναι «ξέρει ότι… τα ψάχνουν αυτά» και δεν θα διακινδύνευε να χάσει τη θέση της. Η έδρα ωστόσο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της, κρίνοντάς την ένοχη για την κατηγορία της απάτης. Την ίδια ώρα η 55χρονη καλείται να επιστρέψει την…. «κληρονομιά» στο ΙΚΑ.


NTEMH ΝΤΑΒΑΡΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «θησαυρός» της Μαρινέλλας – Η βίλα, οι επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα

Η Μαρινέλλα, στα 65 χρόνια καριέρας της στο τραγούδι,...

«Πριν από 17 χρόνια μετά από καμάκι γνώρισα αυτό το υπέροχο κορίτσι»

«Και ναι, πέρασαν 17 χρόνια σα να ήταν ψέμα»

Λαμπερό πάρτι γενεθλίων για γνωστή παρουσιάστρια μετά το διαζύγιο

Η παρουσιάστρια δείχνει έτοιμη να αφήσει το παρελθόν πίσω της και να επικεντρωθεί σε όσα έχουν πραγματική σημασία, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της νέας της καθημερινότητας με αισιοδοξία και δύναμη.

Τέλος ο Κατερινόπουλος από τον Κουσουλό – Η ανατροπή που άλλαξε τα πάντα

Μια στιγμή που έμοιαζε καθοριστική εκτυλίχθηκε στον αέρα της...

Ερωτευμένη ξανά η Σοφία Μαριόλα; Τα τρυφερά τετ-α-τετ σε έξοδο με γοητευτικό κύριο

Η Σοφία Μαριόλα ερωτεύτηκε ξανά; Πρόσφατα έγινε γνωστός ο χωρισμός της με τον Στράτο Τζώρτζογλου ο οποίος αποκάλυψε πως χώρισαν

Τρελά ερωτευμένος μετά από 15 χρόνια γάμου γνωστός τραγουδιστής – «Θα σε διάλεγα σε κάθε ζωή»

«Είσαι η αλήθεια μέσα σε όλο τον θόρυβο, η γαλήνη σε κάθε καταιγίδα και το φως που με οδηγεί πάντα πίσω στο σπίτι»

Η μικρούλα της σειράς «Έτσι ξαφνικά» έγινε δημοσιογράφος – Δείτε σε ποια πετυχημένη εκπομπή δουλεύει

Η σειρά «Έτσι ξαφνικά» του MEGA γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Προβλήθηκε το 2004 και σάρωσε!

Ξέσπασε σε λυγμούς η Νατάσα Θεοδωρίδου στην κηδεία της Μαρινέλλας

Η Νατάσα Θεοδωρίδου ήταν πολύ καλή φίλη με τη Μαρινέλλα και τα τελευταία χρόνια έκαναν περισσότερη παρέα.