Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Βασίλης Κικίλιας: Το «όχι» δεν είναι θέμα χρημάτων

❱❱ Ο Κικίλιας ανέλυσε τους επιστημονικούς λόγους για τους οποίους το υπουργείο Υγείας δεν εγκρίνει το κονδύλι για τον μικρό Παναγιώτη

Σε επιστημονικούς και όχι σε οικονομικούς λόγους στηρίζεται η άρνηση του υπουργείου Υγείας να εγκρίνει το κονδύλι για να μεταβεί ο ηλικίας 18 μηνών Παναγιώτης Ραφαήλ στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για τη σοβαρή νόσο από την οποία πάσχει, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας αντιδρώντας στην κριτική που του ασκείται για τη μη έγκριση του ποσού που απαιτείται.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη πανστρατιά για τη συγκέντρωση των χρημάτων, ο Βασίλης Κικίλιας ανέλυσε με ανακοίνωσή του τους λόγους που το υπουργείο δεν συνεισφέρει για την περίπτωση του παιδιού, το οποίο από την ηλικία των τριών μηνών διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, μια σοβαρή εκφυλιστική νόσο τους μυϊκού συστήματος η οποία διαταράσσει την κατάποση και την αναπνοή.

«Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) έχει εγκρίνει και θεραπείες που φτάνουν τα 5.000.000 ευρώ, όταν οι επιστήμονες έτσι έκριναν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που είχε απορρίψει δύο φορές το αίτημα της οικογένειας για μετάβαση στις ΗΠΑ, «είναι το θεσμοθετημένο ανεξάρτητο όργανο και στελεχωμένο από κορυφαίους επιστήμονες, έχει εγκρίνει και καλύπτει πλήρως τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται στο παιδί, ύψους 1.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί ήδη παρουσιάζει βελτίωση». Οι γονείς, που βρίσκονται σε απόγνωση, έχουν ζητήσει να εγκριθεί κονδύλι για τη μετάβαση του παιδιού στη Βοστόνη των ΗΠΑ, όπου εφαρμόζεται μια αποτελεσματική γονιδιακή θεραπεία.

Οι δύο θεραπείες

Ο υπουργός εξηγεί ότι αυτή δεν είναι εγκεκριμένη στην Ευρώπη:

«Το ΑΥΣ έλαβε γνωματεύσεις από τους πλέον έγκριτους ειδικούς επιστήμονες, έθεσε το θέμα σε διεθνές συνέδριο, ερεύνησε τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία δεν συνηγορούν υπέρ της συνδυαστικής χορήγησης των δύο θεραπειών. Επιπλέον το υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε και στην παρασκευάστρια εταιρία του φαρμάκου της νέας γονιδιακής θεραπείας, την οποία αιτούνται οι γονείς, και η απάντηση της εν λόγω εταιρίας είναι ότι αδυνατεί να πιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπευτικής αγωγής για ασθενείς που ήδη λαμβάνουν άλλη θεραπεία, όπως στην περίπτωση του μικρού Π.Ρ.» .

κικίλιας

Ο κ. Κικίλιας εξήγησε όλα τα παραπάνω στους γονείς του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ που τον επισκέφθηκαν στο υπουργείο έπειτα από πρόσκλησή του, παρουσία του προέδρου του ΑΥΣ. Όμως, οι γονείς του παιδιού έκαναν γνωστό στον υπουργό ότι θα συνεχίσουν τον επίπονο αγώνα που κάνουν για να συγκεντρώσουν τα χρήματα, ώστε να καταφέρουν να κάνουν το ταξίδι που είναι η μοναδική τους ελπίδα.

Άλλωστε, η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική και σε καθημερινή βάση διεξάγονται φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και αγώνες που διαθέτουν τις εισπράξεις για το αγοράκι, ενώ οι σελίδες στο facebook «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ» και «Καμπάνια για τον Παναγιώτη Ραφαήλ!» έχουν πάνω από 45.000 ακoλούθους και 31.000 μέλη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...