Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Αφιέρωμα-ύμνος στην Ελλάδα με φέτα, τζατζίκι, χωριάτικη και… φραπέ από τη Huffington Post

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά 16 λόγους για τους οποίους οι Eλληνες ζουν καλύτερα από όλους τους άλλους λαούς παραθέτει η Huffington Post!

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά 16 λόγους για τους οποίους οι Eλληνες ζουν καλύτερα από όλους τους άλλους λαούς παραθέτει η Huffington Post! Σε ένα αφιέρωμα-ύμνο η διάσημη αμερικανική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι ο πλανήτης πρέπει να ευγνωμονεί τη χώρα μας και για την κουζίνα της!


Oπως είναι γνωστό, η φιλοσοφία, η δημοκρατία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι σημαντικότερες συνεισφορές της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο. «Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά, αλλά, πάνω απ’ όλα, είμαστε ευγνώμονες για τη φέτα» γράφει η Huffington Post, επισημαίνοντας ότι η ελληνική διατροφή δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και η πιο υγιεινή. «Και ενώ εμείς προσπαθούμε να τρώμε έτσι, οι Eλληνες το κάνουν καλύτερα από όλους. Είναι ο τρόπος ζωής τους που εξηγεί γιατί είναι τόσο καλύτεροι από εμάς».


Απαριθμώντας τους 16 λόγους, η Huffington Post ξεκινά από το… σαγανάκι. «Απέξω είναι τραγανό και από μέσα λιώνει. Βασικά πρόκειται γι’ αυτό που κάθε τυρί θα ήθελε να είναι». Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο ελληνικός… φραπές, μπροστά στον οποίο «τα Starbucks δεν είναι τίποτα». Τρίτη στην κατάταξη είναι η μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου, την οποία «οι Eλληνες κατάφεραν να μετατρέψουν σε μια υγιεινή συνήθεια» και τέταρτη η περίφημη χωριάτικη σαλάτα, για την οποία η Huffington Post γράφει: «Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι’ αυτό μην προσπαθήσετε καν».


Το αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία περιλαμβάνει επίσης τους μεζέδες, το ψητό χταπόδι, το κρασί, τους λουκουμάδες, το φύλλο κρούστας, το τζατζίκι, το μέλι, το γιαούρτι και φυσικά τη φέτα. Τέλος, η Huffington Post εξυμνεί την κοινωνική διάσταση του φαγητού στην Ελλάδα, που γίνεται αφορμή για συνάντηση με συγγενείς και φίλους, την απόλαυση του να μη βιάζεσαι την ώρα του φαγητού και την αφοσίωση των Ελλήνων στην παραγωγή λαδιού και κρασιού.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα