Πώς έβγαζε τα τρελά εκατομμύρια η συμμορία των… VIP τοκογλύφων

Οκτώ χρόνια θησαύριζαν διαπράττοντας απάτες, τοκογλυφίες, εκβιασμούς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με «βιτρίνα» μία μεταφορική εταιρία στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.

Οκτώ χρόνια θησαύριζαν διαπράττοντας απάτες, τοκογλυφίες, εκβιασμούς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με «βιτρίνα» μία μεταφορική εταιρία στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου. Την εγκληματική οργάνωση, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 17 άτομα, έξι εκ των οποίων συνελήφθησαν, κατάφερε να εξαρθρώσει η Αστυνομία ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα. Η ζημιά σε βάρος του Δημοσίου ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ και σε βάρος ιδιωτών τα 14.000.000 ευρώ, ενώ ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ το παράνομο οικονομικό όφελος της συμμορίας, τα μέλη της οποίας ζούσαν πολυτελώς με επισκέψεις σε καζίνα, πολυτελή αυτοκίνητα και ακίνητα!

Η πολυμελής συμμορία των… VIP τοποθετούσε από το 2006 «αχυρανθρώπους» ως διαχειριστές σε εταιρίες που έστηναν τα ίδια τα μέλη ή σε εταιρίες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προσέγγιζαν άλλες εταιρίες τουριστικού ενδιαφέροντος και αναλάμβαναν την κάλυψη των οφειλών τους τις οποίες δεν πλήρωναν, όμως συμμετείχαν στα κέρδη. Ετσι είχαν εξαπατήσει εταιρίες σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, ακόμη και στο Βέλγιο.

Εγκέφαλος της οργάνωσης ήταν ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ενώ η 41χρονη σύζυγός του είχε άμεση συνέργεια στη διακίνηση των χρημάτων. Ο εκπρόσωπος της μεταφορικής εταιρίας είχε αναλάβει να ξεπλένει το μαύρο χρήμα κατακερματίζοντας επιταγές που δεν ξεπερνούσαν τα 10.000 ευρώ προκειμένου να μην κινούνται υποψίες.

Ο υπάλληλος της ΔΕΗ με τις πολιτικές «άκρες» είχε αναλάβει τις επαφές με τράπεζες και υπηρεσίες και εμφανιζόταν ως συνεκμεταλλευτής τουριστικής επιχείρησης με τον 44χρονο αρχηγό. Ο δικηγόρος παρείχε νομικές γνώσεις και συνέτασσε έγγραφα αναδοχής χρεών και συμφωνητικά. Ο 43χρονος γεωπόνος από τη Μεσαρά εντόπιζε εταιρίες που κινδύνευαν με πτώχευση προς εκμετάλλευση, αλλά και «αχυρανθρώπους» που εμφάνιζε ως ιδιοκτήτες. Αναζητούνται δύο αδέρφια που είχαν συστήσει τουριστικά γραφεία στο εξωτερικό όπου ζουν, μέσω των οποίων προωθούσαν τουρίστες στην Ελλάδα, ενώ εξέδιδαν ακάλυπτες επιταγές στους τουριστικούς επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «θησαυρός» της Μαρινέλλας – Η βίλα, οι επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα

Η Μαρινέλλα, στα 65 χρόνια καριέρας της στο τραγούδι,...

«Πριν από 17 χρόνια μετά από καμάκι γνώρισα αυτό το υπέροχο κορίτσι»

«Και ναι, πέρασαν 17 χρόνια σα να ήταν ψέμα»

Λαμπερό πάρτι γενεθλίων για γνωστή παρουσιάστρια μετά το διαζύγιο

Η παρουσιάστρια δείχνει έτοιμη να αφήσει το παρελθόν πίσω της και να επικεντρωθεί σε όσα έχουν πραγματική σημασία, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της νέας της καθημερινότητας με αισιοδοξία και δύναμη.

Τέλος ο Κατερινόπουλος από τον Κουσουλό – Η ανατροπή που άλλαξε τα πάντα

Μια στιγμή που έμοιαζε καθοριστική εκτυλίχθηκε στον αέρα της...

Η Σταρ Ελλάς και ο «πρίγκηψ» των Ρομά

Έξι χρόνια πριν, όταν το ζευγάρι κοσμούσε τις σελίδες lifestyle περιοδικών, η σχέση του αποτελούσε είδηση: μια πρώην Σταρ Ελλάς είχε ερωτευτεί τον «πρίγκιπα των Τσιγγάνων», όπως τον αποκαλούσαν, έναν άνδρα που συστηνόταν ως επιχειρηματίας.

Ερωτευμένη ξανά η Σοφία Μαριόλα; Τα τρυφερά τετ-α-τετ σε έξοδο με γοητευτικό κύριο

Η Σοφία Μαριόλα ερωτεύτηκε ξανά; Πρόσφατα έγινε γνωστός ο χωρισμός της με τον Στράτο Τζώρτζογλου ο οποίος αποκάλυψε πως χώρισαν

Τρελά ερωτευμένος μετά από 15 χρόνια γάμου γνωστός τραγουδιστής – «Θα σε διάλεγα σε κάθε ζωή»

«Είσαι η αλήθεια μέσα σε όλο τον θόρυβο, η γαλήνη σε κάθε καταιγίδα και το φως που με οδηγεί πάντα πίσω στο σπίτι»

Η μικρούλα της σειράς «Έτσι ξαφνικά» έγινε δημοσιογράφος – Δείτε σε ποια πετυχημένη εκπομπή δουλεύει

Η σειρά «Έτσι ξαφνικά» του MEGA γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Προβλήθηκε το 2004 και σάρωσε!