Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Μια συνεργασία -έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο...

Αποθέωση του κοινού στους πρωταγωνιστές της παράστασης «Το 5ο βήμα»

Σχεδόν για δέκα λεπτά χειροκροτούσε το κοινό, προχθές το...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Μπιγιόνσε: Τιμώμενο πρόσωπο στο γκαλά του Met της Νέας Υόρκης

Η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ θα συμπροεδρεύσει του ετήσιου γκαλά του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης τον επόμενο Μάιο, στο πλευρό της ηθοποιού Νικόλ Κίντμαν και της κορυφαίας τενίστριας Βένους Ουίλιαμς, ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα.

Η μικρή Κωνσταντίνα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 11 ετών

Ένα πανέμορφο κοριτσάκι με γαλάζια μάτια και ένα φωτεινό χαμόγελο έφυγε από τη ζωή μόλις στα 11 του χρόνια, αλλά πρόλαβε να αφήσει πίσω του ένα μοναδικό παραμύθι που μιλάει για τα όνειρα!

Στη σύντομη περίοδο που έδινε μάχη με το «θηρίο», η Κωνσταντίνα Αναγνωστοπούλου από τα Ιωάννινα κατάφερε να ολοκληρώσει το βιβλίο της με τίτλο «Τα όνειρα εξαφανίστηκαν», τα έσοδα από την πώληση του οποίου θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Οι γονείς της, Ράνια Γεωργίου και Βασίλης Αναγνωστόπουλος, βοήθησαν τη μονάκριβη κορούλα τους να αποτυπώσει επακριβώς τις σκέψεις και τα λόγια της, γράφοντας ό,τι τους υπαγόρευε σε έναν φορητό υπολογιστή. Μιλώντας στην «Espresso» ο πατέρας της 11χρονης, ανέφερε ότι το παραμύθι «είναι το πνευματικό παιδί της κόρης μας και μας δίνει κουράγιο και χαρά».

«Η Κωνσταντίνα ξεκίνησε την ιστορία της στα 8 της. Είχε μία ιδέα και τις σκέψεις της τις έγραφε σε ένα χαρτί και μας τις διάβαζε. Τότε της πρότεινα να μου τις υπαγορεύει και να τις γράφω στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή, άφησε το παραμύθι στη μέση και το έπιασε ξανά λίγο αφότου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, στις 17 Ιουλίου 2018. Ήμασταν στη Γερμανία και από τα χειρουργεία είχε υποστεί ημιπληγία, είχε χάσει την ομιλία της, τη σκέψη της… Σιγά σιγά άρχισε να επανέρχεται και θέλησε να συνεχίσει το παραμύθι, όχι βέβαια με τον ίδιο πλούτο στη διήγηση γιατί είχε χάσει μεγάλο κομμάτι του λεξιλογίου της. Κάθε μέρα καθόταν στη θέση της στο τραμ και στη διαδρομή της μισής ώρας ήταν αμίλητη, ακούνητη, αγέλαστη, καθώς σκεφτόταν τη συνέχεια της ιστορίας. Ήταν ενθουσιασμένη και πέρυσι τέτοιον καιρό κατάφερε να τελειώσει το παραμύθι της».

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας, η 11χρονη ήθελε να κάνει η ίδια την εικονογράφηση και γι’ αυτό σκίτσαρε τους τέσσερις βασικούς ήρωες: «Όμως, τον Φεβρουάριο υποτροπίασε, με αποτέλεσμα την εικονογράφηση να κάνει ο σκιτσογράφος Δημήτρης Δημαρέλος, βασιζόμενος στα πρωτότυπα σκίτσα της Κωνσταντίνας, η οποία μας άφησε τον περασμένο Ιούνιο».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επισήμανε πως το παραμύθι αναφέρεται σε μια φανταστική πολιτεία στο Διάστημα, τη Χώρα των Ονείρων. Η παρουσίασή του θα γίνει την Κυριακή στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. «Εκεί κυβερνά η καλή βασίλισσα Γαλήνια, η οποία είχε φυλακίσει τους εφιάλτες και όλοι ζούσαν χαρούμενοι. Όμως, ο κακός αδελφός της, Μηγαλήνιος, κατάφερε να πάρει τον θρόνο και να σκορπάει εφιάλτες, βυθίζοντας τους κατοίκους στην κακοκεφιά. Δύο κοριτσάκια κατέστρωσαν ένα σχέδιο και ελευθέρωσαν τη βασίλισσα Γαλήνια».

Μέσα στο παραμύθι η Κωνσταντίνα έχει γράψει λόγια συγκινητικά, αλλά και διδακτικά: «Να αρχίζεις ό,τι μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι πως θα ήθελες να κάνεις. Η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη. Μόνο έτσι μπορείς να πας και στη χώρα των ονείρων».

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.

Τζένη Θεωνά – Δήμος Αναστασιάδης: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι

Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης λίγο καιρό...




Μποζουκια Αθηνα