Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η μικρή Κωνσταντίνα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 11 ετών

Ένα πανέμορφο κοριτσάκι με γαλάζια μάτια και ένα φωτεινό χαμόγελο έφυγε από τη ζωή μόλις στα 11 του χρόνια, αλλά πρόλαβε να αφήσει πίσω του ένα μοναδικό παραμύθι που μιλάει για τα όνειρα!

Στη σύντομη περίοδο που έδινε μάχη με το «θηρίο», η Κωνσταντίνα Αναγνωστοπούλου από τα Ιωάννινα κατάφερε να ολοκληρώσει το βιβλίο της με τίτλο «Τα όνειρα εξαφανίστηκαν», τα έσοδα από την πώληση του οποίου θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Οι γονείς της, Ράνια Γεωργίου και Βασίλης Αναγνωστόπουλος, βοήθησαν τη μονάκριβη κορούλα τους να αποτυπώσει επακριβώς τις σκέψεις και τα λόγια της, γράφοντας ό,τι τους υπαγόρευε σε έναν φορητό υπολογιστή. Μιλώντας στην «Espresso» ο πατέρας της 11χρονης, ανέφερε ότι το παραμύθι «είναι το πνευματικό παιδί της κόρης μας και μας δίνει κουράγιο και χαρά».

«Η Κωνσταντίνα ξεκίνησε την ιστορία της στα 8 της. Είχε μία ιδέα και τις σκέψεις της τις έγραφε σε ένα χαρτί και μας τις διάβαζε. Τότε της πρότεινα να μου τις υπαγορεύει και να τις γράφω στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή, άφησε το παραμύθι στη μέση και το έπιασε ξανά λίγο αφότου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, στις 17 Ιουλίου 2018. Ήμασταν στη Γερμανία και από τα χειρουργεία είχε υποστεί ημιπληγία, είχε χάσει την ομιλία της, τη σκέψη της… Σιγά σιγά άρχισε να επανέρχεται και θέλησε να συνεχίσει το παραμύθι, όχι βέβαια με τον ίδιο πλούτο στη διήγηση γιατί είχε χάσει μεγάλο κομμάτι του λεξιλογίου της. Κάθε μέρα καθόταν στη θέση της στο τραμ και στη διαδρομή της μισής ώρας ήταν αμίλητη, ακούνητη, αγέλαστη, καθώς σκεφτόταν τη συνέχεια της ιστορίας. Ήταν ενθουσιασμένη και πέρυσι τέτοιον καιρό κατάφερε να τελειώσει το παραμύθι της».

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας, η 11χρονη ήθελε να κάνει η ίδια την εικονογράφηση και γι’ αυτό σκίτσαρε τους τέσσερις βασικούς ήρωες: «Όμως, τον Φεβρουάριο υποτροπίασε, με αποτέλεσμα την εικονογράφηση να κάνει ο σκιτσογράφος Δημήτρης Δημαρέλος, βασιζόμενος στα πρωτότυπα σκίτσα της Κωνσταντίνας, η οποία μας άφησε τον περασμένο Ιούνιο».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επισήμανε πως το παραμύθι αναφέρεται σε μια φανταστική πολιτεία στο Διάστημα, τη Χώρα των Ονείρων. Η παρουσίασή του θα γίνει την Κυριακή στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων. «Εκεί κυβερνά η καλή βασίλισσα Γαλήνια, η οποία είχε φυλακίσει τους εφιάλτες και όλοι ζούσαν χαρούμενοι. Όμως, ο κακός αδελφός της, Μηγαλήνιος, κατάφερε να πάρει τον θρόνο και να σκορπάει εφιάλτες, βυθίζοντας τους κατοίκους στην κακοκεφιά. Δύο κοριτσάκια κατέστρωσαν ένα σχέδιο και ελευθέρωσαν τη βασίλισσα Γαλήνια».

Μέσα στο παραμύθι η Κωνσταντίνα έχει γράψει λόγια συγκινητικά, αλλά και διδακτικά: «Να αρχίζεις ό,τι μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι πως θα ήθελες να κάνεις. Η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη. Μόνο έτσι μπορείς να πας και στη χώρα των ονείρων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...