Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Ο Βολάνης επιστρέφει «καθαρός»

Ο τραγουδιστής μιλάει πρώτη φορά για τη μάχη του με το αλκοόλ και τα σχέδια που έχει με τη νέα δισκογραφική δουλειά.


Εδωσε τη δική του μάχη και βγήκε νικητής. Ο Σώτης Βολάνης παραδέχεται στην «Espresso» για πρώτη φορά ότι αντιμετώπισε σοβαρότατο πρόβλημα αλκοολισμού, σε σημείο μάλιστα που θα μπορούσε να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του. «Το ξεπέρασα με τη βοήθεια του Θεού, της οικογένειάς μου και του φύλακα-αγγέλου μου, του προσωπικού μου γιατρού, που με ταρακούνησε λέγοντας μου “ή σταματάς τώρα το ποτό ή πεθαίνεις”» μας εξομολογείται ο τραγουδιστής που έχει αφήσει πίσω του εκείνες τις «σκοτεινές» μέρες που χανόταν στο αλκοόλ.


Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του σε εκπομπές και σόου σχολιάστηκαν όχι με τα καλύτερα λόγια, αφού ο καλλιτέχνης βρισκόταν -σε πολλές περιπτώσεις- υπό την επήρεια του αλκοόλ, με αποτέλεσμα να φέρνει σε δύσκολη θέση τους συνομιλητές του. Οταν κατάλαβε ότι η δημόσια εικόνα του κινδυνεύει ανεπανόρθωτα από τα απανωτά φάουλ, σταμάτησε να εμφανίζεται και απομονώθηκε ώστε να αντιμετωπίσει κατάματα το πρόβλημά του.


Ενας από τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό του, εκτός από τον γιατρό του, ήταν ο Νίκος Καρβέλας. Μάλιστα ήταν εκεί όταν τα πράγματα για τον Σώτη Βολάνη ήταν πολύ δύσκολα, όταν ο αλκοολισμός είχε «καταλάβει» εξολοκλήρου τον τραγουδιστή. Ο συνθέτης, προκειμένου να τον βοηθήσει -κι ενδεχομένως να τον απομακρύνει από το πρόβλημα- του είχε γράψει πριν από τέσσερα χρόνια το τραγούδι «Με ισοπέδωσες», ενώ φρόντιζε να του συμπαραστέκεται όταν τα πράγματα γίνονταν δύσκολα. Τον είχε εντάξει στον φιλικό κύκλο του και μάλιστα ο Σώτης ήταν ένας από τους καλεσμένους στον γάμο του μουσικού με την Αννίτα Πάνια, το 2010.


Τι έφταιξε όμως και ο Σώτης πιάστηκε στα «δίχτυα» του αλκοολισμού; «Είχα κακή “αυλή” γύρω μου» μας εξομολογείται και συνεχίζει: «Οταν ήρθε η επιτυχία ήμουν νέος σε ηλικία και δεν μπόρεσα να τη διαχειριστώ. Εκανα βέβαια και τα λάθη μου». Ηταν το 2001 όταν ο τραγουδιστής κυκλοφόρησε το απόλυτο σουξέ, το κομμάτι με τίτλο «Πόσο μου λείπει». Τότε είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν κατακόρυφα και να γίνεται «πρώτο όνομα». Οι συνεργασίες που ακολούθησαν τον έβαλαν στον… χάρτη της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και, σύμφωνα με τον ίδιο, κάπου εκεί «χάθηκε» η μπάλα.


Τώρα, όπως λέει «είμαι ενάμιση χρόνο “καθαρός”» κι αφού βίωσε το πρόβλημα εκ των έσω, ένα πράγμα τονίζει σε όλους: «Οχι στο αλκοόλ». Ο Σώτης κατάφερε να πατήσει ξανά γερά στα πόδια του και είναι πια έτοιμος για δεύτερη καριέρα. «Το καλό είναι πως δεν έπαθε ζημιά η φωνή μου και μπορώ να συνεχίσω το τραγούδι» επισημαίνει στην «Espresso» και μάλιστα ήδη ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά του. Μάλιστα ο τίτλος της υποδηλώνει και την ψυχολογική του κατάσταση, αφού τιτλοφορείται «Επιστρέφω ανεβασμένος».


Και είναι στα… high του, παρά τα όσα του συνέβησαν στο παρελθόν, αλλά και μέσα στον τελευταίο μήνα, τα οποία φαίνονται βέβαια… πταίσματα μπροστά στο «θηρίο» του αλκοολισμού. Ο τραγουδιστής έπεσε θύμα κλοπής πριν από είκοσι μέρες στην Καλλιθέα. Αγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητό του και άρπαξαν το μικρόφωνό του, το πορτοφόλι, το λάπτοπ, αλλά και ρούχα του, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα ο Σώτης βρήκε το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ανάστατο, καθώς «ποντικοί» τρύπωσαν στην κατοικία του, χωρίς όμως να πάρουν τίποτα. Οπως μας είπε μάλιστα, λίγο έλειψε να τους… συναντήσει, αφού την ώρα που έφτανε στο σπίτι του ένα αυτοκίνητο -πιθανότατα των διαρρηκτών- έφευγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τη γειτονιά του. Αυτά όμως φαντάζουν «μικρά» μπροστά στα όσα πέρασε μέχρι να βρει ξανά τον εαυτό του.


Το μεγάλο σουξέ (το 2001) που εκτόξευσε τις μετοχές του


Οταν το 2001 άρχισε να ακούγεται στο ραδιόφωνο η σπαρακτική μπαλάντα «Πόσο μου λείπει», όλοι θέλησαν να μάθουν τον άνθρωπο πίσω από τη φωνή. Ο Σώτης Βολάνης γεννήθηκε το 1971 στην Ακρολίμνη Πέλλας και από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι η μεγάλη του αγάπη είναι το τραγούδι.


Επρεπε όμως να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να αναγνωριστεί ως ένας από τους αξιόλογους λαϊκούς τραγουδιστές. Από τότε κυκλοφόρησε εννέα προσωπικά άλμπουμ, μεταξύ των οποίων κι ένα με τον ιταλικό τίτλο «Dove ti trovo». Στα νυχτερινά μαγαζιά όπου εμφανιζόταν γινόταν το αδιαχώρητο, ενώ τα χορευτικά τραγούδια του έγιναν νούμερο ένα στις playlists των κλαμπ. Οταν το πρόβλημα με το ποτό έγινε σοβαρό, οι δουλειές σταμάτησαν να έρχονται, ενώ ο τραγουδιστής αποσύρθηκε για χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...