Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Μεγαλώνει η λίστα του… εφιάλτη!

Στην επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε χθες ότι τουλάχιστον 8.000 ως 10.000 πολίτες έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, όπου ο αριθμός της μακάβριας λίστας των νεκρών έφτασε τους 17, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 71 μέσα σε ένα 24ωρο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 695.

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας έναν απολογισμό των μέτρων που έχει λάβει το υπουργείο. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι από τον Ιανουάριο έχουν γίνει πάνω από 30 ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία, ενώ έγιναν προσλήψεις στα εργαστήρια, στα νοσοκομεία και στις μονάδες ιχνηλάτησης, και θα γίνουν ακόμα όσες χρειαστούν.

«Πολλές κλίνες σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας έχουν μετατραπεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πριν από δύο μήνες, το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ. Σε αυτό εμείς προσθέσαμε 80 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση του ιού της γρίπης. Σήμερα, το ΕΣΥ έχει 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ, και συνεχίζουμε. Προστίθενται καθημερινά και άλλες. Ηδη, 39 κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) μετατράπηκαν σε ΜΕΘ και έχουμε ήδη πάρει άλλες 107 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Εχουμε προσθέσει ακόμα στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς και ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο κορονοϊού. Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί ήδη για την απλή νοσηλεία ασθενών με COVID-19 είναι μέχρι σήμερα 2.158. Αυτοί οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται με βάση τις ανάγκες και το πλάνο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας, περνώντας από τη μια φάση εξάπλωσης του ιού στην άλλη» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, από τα 695 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας νοσηλεύονται 114 ασθενείς, οι 35 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, όλοι άνδρες, εκτός από μία γυναίκα, με το 74% αυτών να έχει υποκείμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

f5 new

Άνδρες το 56% των ασθενών

Από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, το 56% είναι άνδρες και το 25% άνω των 65 ετών. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε 28 περιφερειακές ενότητες σε όλη την Ελλάδα, με τα περισσότερα στην Αττική. Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι περίπου 8.000 ως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα μας.

«Αν είχαμε μαγικό ραβδί να σταματούσαμε τον έναν από τον άλλον στα δύο μέτρα για δύο εβδομάδες, η εξάπλωση του ιού θα σταματούσε» είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά μετά τα μέτρα για τις μετακινήσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, γιατί δείχνουν ότι η πλειονότητα ανταποκρίνεται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...