Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

41χρονη ήταν σε καραντίνα και «έσβησε» αβοήθητη!

Έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό η 41χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά διέταξε το υπουργείο Υγείας, ώστε να να βρουν απαντήσεις τα ερωτήματα που βασανίζουν τους συγγενείς της και να αποδοθούν ευθύνες, αν αποδειχθεί ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση της υγείας της άτυχης Μ.Π., που υπέφερε από χρόνιο άσθμα.

Λίγες ημέρες πριν από τον ξαφνικό θάνατό της είχε επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ λέγοντας πως είχε αδιαθεσία, πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή.

Ο γιατρός τού οργανισμού, όμως, της συνέστησε να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της στο χωριό Γάβρος Κορέστειας, απομονωμένη από τον συνοροφύλακα σύζυγό της και τα παιδιά τους, καθώς έκρινε πως δεν ήταν απαραίτητο να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Τα ξημερώματα του Σαββάτου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία, καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό και έντονη δύσπνοια.

Η οικογένειά της ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, όμως η 41χρονη άφησε την τελευταία της πνοή πριν φθάσει στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Από την περιγραφή των συμπτωμάτων οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να ελέγξουν αν επρόκειτο για θύμα του κορονοϊού, όπως και έγινε, για να αποδειχτεί ότι δυστυχώς η γυναίκα ήταν το τέταρτο θύμα του φονικού ιού στον νομό Καστοριάς και το νεότερο στην Ελλάδα. Ο σύζυγος, τα τρία παιδιά τους και άτομα από το οικείο περιβάλλον τους που ήρθαν σε επαφή με τη 41χρονη τέθηκαν σε καραντίνα με ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τους στενούς συγγενείς της οικογένειας, ο τραγικός σύζυγος μένει ψύχραιμος για χάρη των παιδιών του που έμειναν ορφανά, όμως η ψυχή του βασανίζεται από τα αναπάντητα ερωτήματα για το πώς και πού μολύνθηκε με κορονοϊό η 41χρονη και τελικά έχασε τη ζωή της. Το απόγευμα της Τρίτης η αδικοχαμένη γυναίκα κηδεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, χωρίς την παρουσία φίλων και συγγενών, για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναστάτωση

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στον μακεδονικό νομό, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού στην Καστοριά παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση. Ανήσυχος εμφανίζεται ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος έχει εκφράσει την αγωνία του, αφού στο νοσοκομείο του νομού «υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές», γεγονός που «δημιουργεί δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες, αλλά και πρόβλημα στο ίδιο το προσωπικό».

«Μου είπαν ότι υπήρχε χρόνιο πρόβλημα υγείας. Θεωρώ ότι για όσους μένουν σπίτι πρέπει να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με γιατρό, έτσι ώστε αν υπάρξει επιδείνωση, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες» δήλωσε σχετικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ενημέρωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...