Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Ο Νίκος Σειραγάκης «έφαγε» ποινή 401 ετών και βγήκε έπειτα από οκτώ χρόνια φυλάκισης

Ούτε πέντε… ζωές δεν θα έφταναν στον παιδεραστή της Κρήτης Νίκο Σειραγάκη για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης 401 ετών που του είχε επιβληθεί για ασέλγεια σε βάρος δεκάδων ανήλικων αγοριών! Όμως, ο αδίστακτος παιδεραστής κατάφερε να αναπνέει αέρα ελευθερίας, αν και εξέτισε μόλις λίγο παραπάνω από οκτώ χρόνια!

Ο 55χρονος -σήμερα- γυμναστής από το Ρέθυμνο, η αρρωστημένη δράση του οποίου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2011, πήρε στις 22 Απριλίου αποφυλακιστήριο από τις Φυλακές των Γρεβενών, έχοντας εκτίσει τα 2/5 της συνολικής ποινής του (από την οποία εκ του νόμου εκτίει έως 25 έτη), δηλαδή οκτώ χρόνια και τέσσερις μήνες! Η αποφυλάκισή του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.

Την 1η Δεκεμβρίου του 2011, ο γυμναστής είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Οι μέρες που ακολούθησαν αποκάλυψαν πως η δράση του ήταν πολυετής, με πολλούς ανηλίκους να έχουν παραπλανηθεί από εκείνον και να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Τον Μάιο του 2013 ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε βάρος 36 παιδιών! Το 2016, σε μια δίκη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά τού επέβαλε την ίδια ακριβώς ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη. Αρχικά, εγκλείστηκε στις Φυλακές της Τρίπολης και έπειτα στη φυλακές των Γρεβενών.

Ήταν συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα χρόνια έκτισης, ο Σειραγάκης κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή. Σύμφωνα με την «Κρητική Επιθεώρηση», στην πρότασή του ο διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος Γρεβενών αναφέρει ότι, εκτός του ότι είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, είχε δείξει καλή συμπεριφορά και είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών.

Ο 55χρονος δήλωσε τόπο διαμονής του τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί, καθώς του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισής του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ με βάση την καταδίκη του δεν μπορεί να επισκεφθεί το Ρέθυμνο. Στην πόλη της Κρήτης, ωστόσο, η είδηση της αποφυλάκισης έσκασε σαν βόμβα και πυροδότησε μαζικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες να διαμαρτύρονται για την εξέλιξη, καθώς η τοπική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να ξεχάσει, ούτε να συγχωρήσει.

«Και δεν θα φταίει αυτός αύριο μεθαύριο αν ασελγήσει ξανά σε παιδιά. Αυτοί που τον έβγαλαν έξω θα πρέπει να έχουν το κρίμα στον λαιμό τους. Γιατί αυτοί θα είναι και συνένοχοι στο έγκλημα», «η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα είναι άγνωστη λέξη», «νοιάστηκε κάνεις για τα θύματα, για τους γονείς τους;» αναφέρουν κάποιες αναρτήσεις στα social media.

φ5 8

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...