Πρόταση με έντονο συμβολισμό από τον βουλευτή της Ν.Δ. Μακάριο Λαζαρίδη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Το όνομα του ανθρώπου που τεκμηρίωσε την ελληνικότητα της Μακεδονίας, γεννήθηκε στην Καβάλα και λάτρεψε τη Μακεδονία, του σπουδαίου συγγραφέα και πολιτικού Νικόλαου Μάρτη, ζήτησε να δοθεί στη σήραγγα του Συμβόλου στην Εγνατία Οδό ο βουλευτής της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Μάλιστα για αυτόν τον λόγο ο βουλευτής Καβάλας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο και στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, την οποία κοινοποίησε και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Το αίτημά του, όπως λέει ο ίδιος, έχει έντονο συμβολισμό για την Καβάλα, αλλά και τη Μακεδονία.

«Η μαχητική και ασυμβίβαστη προσωπικότητα του Νικολάου Μάρτη με καταγωγή από τη Μουσθένη Καβάλας, αλλά και η καταλυτική συμβολή του στη μελέτη, τεκμηρίωση και προαγωγή της ελληνικότητας της Μακεδονίας καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του και από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε οφείλουν να αναγνωρισθούν και να τιμηθούν.

Πλαστογράφοι

Η συγγραφή από τον αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη του βιβλίου «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας», το οποίο το 1985 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, συγκίνησε κάθε Ελληνα.

Παράλληλα, όμως, αφόπλισε κάθε πλαστογράφο με την αυθεντικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα των στοιχείων του και τη σφαιρική θωράκιση της ελληνικότητας και μοναδικότητας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων» τονίζει στην επιστολή του ο Μακάριος Λαζαρίδης και συμπληρώνει:

«Με την πεποίθηση ότι το αίτημά μου για τη μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου σε σήραγγα “Νικολάου Μάρτη” θα αποτελέσει αναγνώριση μνήμης και τιμής, αλλά και αφορμή γνώσης της προσφοράς και της συμβολής του, θα σας παρακαλούσα όπως μεριμνήσετε για την προώθηση του αιτήματός μου υπόψη του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού Α.Ε.».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανηγύρια: Ματαιώνονται μέχρι τις 31 Ιουλίου καθώς οι γλεντζέδες συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους

Σε εφιάλτη έχουν εξελιχθεί για τους λοιμωξιολόγους οι αυξανόμενες σκηνές συνωστισμού...

Γρηγόρης Μπιθικώτσης και Ελένη Τσιριγκάκη παντρεύονται τον Σεπτέμβριο στη Μύκονο

Aπό την Κλάρα Ασημακοπούλου Επιτέλους παντρεύονται! Ο λόγος για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση...

Πάνω από 5.000.000 ευρώ κόστισαν στις αμερικανικές Αρχές ο εντοπισμός και η σύλληψη της «μαντάμ» του Επστάιν

Ένοπλοι άνδρες έριξαν την πόρτα εισόδου της πολυτελούς «κρυψώνας» της Γκισλέν...

Η σπείρα των Ι.Χ.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε ανύπαρκτα οχήματα μέσω διαδικτύου, αποκομίζοντας προκαταβολές 59.104...