Δικαιολογίες Γεραπετρίτη για τα ΜΜΕ και τα ποσά για την καμπάνια της πανδημίας

Απίστευτες γελοιότητες χρησιμοποίησε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στα ΜΜΕ και τα ποσά που έλαβαν για την καμπάνια σχετικά με την πανδημία, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλησε να αναλάβει η ίδια τον καταμερισμό αυτών των χρημάτων για την προβολή των μηνυμάτων.

«Για τον λόγο αυτόν ανέθεσε σε έναν ανεξάρτητο οίκο να φτιάξει τον κατάλογο και τα ποσά που θα έπρεπε να δοθούν στα μέσα. Ανάλογα με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, υπάρχει ένας συγκεκριμένος αντικειμενικός αλγόριθμος. Υπάρχουν ειδικοί που αξιολογούν -βάσει κριτηρίων- πού πρέπει να δοθούν τα χρήματα αυτά. Εμείς δεν παρεκκλίναμε» τόνισε, προκαλώντας τον κοινό νου. Στο ερώτημα πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε.

Οι πληρωμές

«Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο στο οποίο το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να πραγματοποιήσει όλες τις πληρωμές. Ο έλεγχος αυτός παίρνει έναν χρόνο, όταν ολοκληρωθεί θα υπάρξει σχετική διάχυση της πληροφορίας, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλοίωση».

Παράλληλα, μίλησε για «ένα σχετικώς σύντομο χρόνο, δεν μπορεί να δίνεται τμηματικά» και ο χρόνος δημοσιοποίησής της είναι «κάτι που αφορά το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση της υπόθεσης για να μην επικρέμεται πάνω στην πολιτική σκηνή».

Οσον αφορά τις ποινικές ευθύνες για τις οποίες κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Αυτού του τύπου οι απειλές δεν προσιδιάζουν στη δημοκρατία και τουλάχιστον δεν ταιριάζουν σε ένα σοβαρό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το να εκτοξεύονται απειλές κατά της νομιμοποιημένης κυβέρνησης, ανατρέχει σε καθεστώτα που καθόλου δεν ταιριάζουν με τη δημοκρατία. Καλό είναι να μην είμαστε αμετροεπείς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ