Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο «Ελληνας Φλόιντ»

«Πέθανε χωρίς λόγο» βροντοφωνάζει προς κάθε κατεύθυνση η τραγική μητέρα του ομογενούς Γιώργου Ζαπάντη, ενώ συγκλονίζουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας του από αστυνομικούς στο κατώφλι του σπιτιού του και η αποκάλυψη επίσημων στοιχείων που τον καθιστούν τον «Ελληνα Τζορτζ Φλόιντ»…

«Τον έχασα για το τίποτα, χωρίς να έχει τσακωθεί με κανέναν, χωρίς να πειράξει κανέναν… Είναι τραγικό» δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» η μητέρα του Αθανασία Ζαπάντη, η οποία αποκάλυψε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Pix11 ότι όταν την Κυριακή οι αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από το σπίτι τους στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο 29χρονος Ζαπάντης την πήρε τρομοκρατημένος τηλέφωνο, ζητώντας της να επιστρέψει από τη δουλειά διότι έβλεπε «πολλούς αστυνομικούς έξω». Λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι, βρήκαν τον Ζαπάντη στο υπόγειο ντυμένο με στολή μονομάχου να κρατάει σπαθί σαμουράι και τον χτύπησαν αρκετές φορές με ηλεκτρικές εκκενώσεις τέιζερ, πριν τον οδηγήσουν έξω από το σπίτι.

Τα χέρια πίσω

Γείτονες παρέδωσαν στον δικηγόρο της οικογένειας Τζορτζ Βομβολάκις και σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης βίντεο στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ομογενής, που κατάγεται από την Κεφαλλονιά, δεν είναι οπλισμένος όταν τον σέρνουν έξω από το σπίτι του και προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες. Μάλιστα, λίγο πριν οι αστυνομικοί τού κάνουν για πολλοστή φορά ηλεκτροσόκ με τέιζερ, που προκάλεσε τον θάνατό του από έμφραγμα, έχει τα χέρια του πίσω από την πλάτη, όπως του έχει ζητηθεί, κάτι που τόνισε στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» και η μητέρα.

Στα βίντεο φαίνεται ότι ο Ζαπάντης δεν λέει ούτε κάνει κάτι απειλητικό, πριν οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσουν πάνω του το τέιζερ. Αντίθετα, ακούγεται ένας από τους αστυνομικούς να παροτρύνει έναν άλλο να του ρίξει ξανά με το τέιζερ. Οι γείτονες τονίζουν ότι φώναζαν στους αστυνομικούς πως ο Ζαπάντης, ο οποίος έπασχε από διπολική διαταραχή, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ότι έπρεπε να σταματήσουν να του συμπεριφέρονται βίαια. Εκείνοι, όμως, δεν τους έδωσαν σημασία.

Η «New York Post» αποκάλυψε επίσημα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη συχνότητα το τέιζερ σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα και σε εθνικές μειονότητες. Αυτό προσδίδει στη δολοφονία του Ελληνοαμερικανού Ζαπάντη και ρατσιστική χροιά, ανάλογη με αυτή του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, καθιστώντας τον τόν «Ελληνα Τζορτζ Φλόιντ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...