Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Το alter ego της Μαρέβας ψάχνει για «συμπαίκτες»

Επιχειρηματικός οργασμός στους κόλπους του οίκου μόδας

Μπορεί ο θόρυβος από την απρόσμενη αποχώρηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη από τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρίας Zeus+Dione, της οποίας υπήρξε συνδημιουργός, να μην έχει ακόμη κοπάσει και στα κοσμικά και πολιτικά στέκια να προσπαθούν άπαντες να «αποκρυπτογραφήσουν» τη συγκεκριμένη, ξαφνική κίνηση της συζύγου του πρωθυπουργού (μια και δεν έχει περάσει παρά μόλις ένας χρόνος από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, όπου είχε αποφασιστεί η παράταση της θητείας της ως προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου έως τον Ιούνιο του 2024, με δυνατότητα παράτασης έως και το 2025), όμως το άλλο επιχειρηματικό μισό της Μαρέβας, η Δήμητρα Κολοτούρα, έχει ξεκινήσει ένα «σαφάρι» στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό για την ανεύρεση επενδυτών.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», η κυρία Κολοτούρα μέσα από την επενδυτική πρόταση που αποστέλνει στους υποψήφιους επενδυτές, αφού τους ενημερώνει για την αλλαγή στο status της Zeus+Dione, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το συνιδρυτικό στέλεχος και μέτοχος Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποφάσισε να παραιτηθεί από μέτοχος και τέως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, πουλώντας σε όρους αγοράς τη συμμετοχή της σε προϋπάρχοντες άλλους μετόχους της εταιρίας, διατηρώντας όμως τον ενεργό ρόλο της, ως μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου, παρέχοντας στρατηγική συμβουλευτική και καθοδήγηση μαζί με άλλα εξέχοντα μέλη με διεθνή, μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα», προχωρά σε μια ενδελεχή παρουσίαση της «ενδιαφέρουσας, μακροπρόθεσμης ευκαιρίας επένδυσης, μέσω της πιθανής συμμετοχής τους σε μια ιδιωτική τοποθέτηση ομολόγου από τη Zeus+Dione S.A.».

Στην αρχή της επενδυτικής πρότασης η Δήμητρα Κολοτούρα φροντίζει με σαφήνεια να σκιαγραφήσει το προφίλ της εταιρίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα πολυτελές brand μόδας και lifestyle, που χρησιμοποιεί την ελληνική κληρονομιά και παράδοση ως πηγή έμπνευσης για την παραγωγή ακριβών προϊόντων, τα οποία απευθύνονται σε επιλεγμένο διεθνές και εγχώριο κοινό.

Εξηγεί πως το brand έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στόχος του είναι, μέσω των δημιουργιών του, να προωθήσει τον πολιτισμό, την παράδοση, την Ιστορία και την ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας. Στην επενδυτική πρόταση που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso» το άλλοτε επιχειρηματικό «alter ego» της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού έχει φροντίσει να ενημερώσει πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας απαρτίζεται πλέον από την ίδια, ως νέα πρόεδρο, συνιδρυτικό στέλεχος και κύρια μέτοχο, τον Ιωάννη Κολοτούρα (αντιπρόεδρος και μέτοχος) και τον Νίκο Γκεζέπη (μέλος), λέγοντας παράλληλα πως η τελική σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, μέσω του ορισμού δύο επιπλέον μελών από τους υπάρχοντες μετόχους, προχωρά στην ανάλυση οικονομικών στοιχείων της εταιρίας, των στόχων και των ευκαιριών που προσφέρει η τυχόν επένδυση από την πλευρά του ενδιαφερομένου, τονίζοντας πως «μετά από μια αρχική περίοδο, η Εταιρία έχει χτίσει μια στερεή επιχείρηση, πλατφόρμα υποδομής και ομάδα με τεχνογνωσία στο φάσμα της παραγωγής και της διανομής και πλέον μπαίνει στην επόμενη φάση εξέλιξης, στοχεύοντας σε ισχυρή ανάπτυξη και αποδοτικότητα».

Η Δήμητρα Κολοτούρα αναφέρει πως τα έσοδα, που το 2019 ήταν 2.400.000 ευρώ, αυξάνονται ετησίως με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ αναμένονται ευκαιρίες επέκτασης, από την περαιτέρω ενεργοποίηση του υπάρχοντος e-shop ως κανάλι πώλησης, την εξεύρεση νέων, ιδιόκτητων σημείων λιανικής πώλησης αλλά και της παρουσίας της Zeus+Dione στο χονδρεμπόριο τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Στην ίδια επενδυτική επιστολή αποκαλύπτει πως η εταιρία ενίσχυσε πρόσφατα το κεφάλαιο και τη ρευστότητά της, αυξάνοντας τα ίδια κεφάλαιά της κατά 400.000 ευρώ, μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της από τους υπάρχοντες μετόχους, με το καθαρό κεφάλαιο να εκτιμάται στο 1.000.000 ευρώ, με συντηρητικό δείκτη χρεών προς ίδια κεφάλαια 51%.

Το «ζουμί» όμως της ιστορίας είναι πως η κυρία Κολοτούρα μετά την αποχώρηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι -σ.σ. το ποσοστό των μετοχών της στη Zeus+Dione, που, σύμφωνα με το Πόθεν Εσχες του 2019 (για τη χρήση του 2018), ήταν 27,06%, θα πουληθεί στους υπάρχοντες μετόχους σε τιμές αγοράς (market price), όπως αορίστως αναφέρεται στην επιστολή της κυρίας Κολοτούρα- αναζητά την αύξηση της ρευστότητάς της κατά 2.000.000 ευρώ – 2.500.000 ευρώ (έως 3.000.000 ευρώ ακαθάριστα), μέσω έκδοσης μεσοπρόθεσμου ομολόγου. Με άλλα λόγια, ο βασικός στόχος της στη μετα-Μαρέβα εποχή είναι η χρηματοδότηση της ανάπτυξης με την έκδοση ομολόγου, το οποίο στοχεύει «καλά πληροφορημένους» επενδυτές, με μίνιμουμ συμμετοχή 150.000 ευρώ και μάξιμουμ 400.000 ευρώ ανά επενδυτή.

Να σημειωθεί πως γι’ αυτό τον σκοπό η εταιρία έχει ορίσει την Γκραντ Θόρντον ως σύμβουλο σχεδιασμού και συντονισμού της διαδικασίας, το γνωστό δικηγορικό γραφείο Ποταμίτη – Βεκρή ως νομικό σύμβουλο και την Axia Ventures ως ομολογιούχο αντιπρόσωπο και επίτροπο. Χαρακτηριστικό άλλωστε και του επιχειρηματικού «οργασμού» που επικρατεί αυτή την περίοδο στους κόλπους της Zeus+Dione είναι και το γεγονός πως αυτό το διάστημα η Γκραντ Θόρντον πραγματοποιεί έλεγχο των οικονομικών δηλώσεων της εταιρίας για το έτος 2019, βάσει του IRFS, τα οποία θα γνωστοποιηθούν στους επενδυτές πριν από την ολοκλήρωση της έκδοσης.

Από την πλευρά της, η Δήμητρα Κολοτούρα προσφέρει στους δυνάμει επενδυτές έναν αριθμό εγγυήσεων:

Α. Το εμπορικό σήμα της εταιρίας, μαζί με όλα τα δικαιώματα χρήσης. Η αξία του εμπορικού σήματος έχει εκτιμηθεί από ανεξάρτητο επαγγελματία στα 2.800.000 ευρώ. Β. Ενδεχόμενες αξιώσεις πελατών Γ. Μετρητά. Δ. Καταγραφή εμπορευμάτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...