Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Aπό τη «Lady G» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, στην Cosmote

To γεράκι που κατέρριψε το drone στη βάφτιση της εγγονής της «σιδηράς κυρίας» πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό

Το τραυματισμένο γεράκι, που ξαναβρίσκει τη δύναμη να σχίσει τους αιθέρες χάρη στις πληροφορίες που παίρνει μέσω του δικτύου της COSMOTE ο περιπατητής από έναν διάσημο γητευτή αρπακτικών για να το περιθάλψει στην εντυπωσιακή διαφήμιση της εταιρίας, φέρνει στον νου τον φτερωτό «φρουρό», που κατέρριψε άμεσα το drone ενός παπαράτσι ο οποίος προσπαθούσε να υποκλέψει φωτογραφίες από τη δεξίωση για τη βάπτιση της δεύτερης εγγονής του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου!

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Η δεξίωση για τη βάπτιση της κόρης του γιου τους Παναγιώτη και της Ελλης Παπαδιαμάντη έγινε σε πολύ στενό κύκλο τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πολυτελή κατοικία του ζεύγους στο Παλαιό Ψυχικό. Η ασφάλεια της οικογένειας Αγγελοπούλου είχε φροντίσει να λάβει αυξημένα μέτρα για τους υψηλούς προσκεκλημένους και ένα από αυτά περιλάμβανε την από αέρος περιφρούρηση της βίλας με το εκπαιδευμένο γεράκι «Ζήνα», υπό την καθοδήγηση του γερακάρη Σταύρου Αθανασίου.

Screen Shot 2020 07 19 at 4.23.10 PM

Μόλις ο φτερωτός κυνηγός εντόπισε την υπερπτήση του drone, χίμηξε σαν σφαίρα και το γκρέμισε, εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα που επιθυμούσαν η lady G και οι καλεσμένοι της!

Το αποτελεσματικό γεράκι με το όνομα της διάσημης πολεμίστριας των κόμικς και της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς είναι ένα από τα πολλά που εκπαιδεύει ο Σταύρος Αθανασίου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας.

Στα γυρίσματα της τηλεοπτικής διαφήμισης, που πραγματοποιήθηκαν στο αρχαίο ιερό της Διρφύας Ηρας, στην επιβλητική οροσειρά Δίρφυς της Εύβοιας με το έντονο ανάγλυφο και την πυκνή χλωρίδα, συμμετείχε η «Ζήνα» μαζί με άλλα πανομοιότυπα γεράκια που είχαν την ευκαιρία να γίνουν… σταρ της διαφήμισης.

Screen Shot 2020 07 19 at 4.19.33 PM

Το τραυματισμένο αρπακτικό «υποδύθηκαν» η «Ηλέκτρα», το φτερό της οποίας «δέθηκε» για τις ανάγκες του γυρίσματος, και ο «Απόλλωνας», που τελικά ανοίγει τα φτερά του για μια επιβλητική πτήση ανάμεσα στις άγριες κορυφογραμμές, ενώ συμμετείχαν ακόμη η «Καλυψώ» και η «Αρτεμις» με τη «Νεφέλη».

Ο σκοπός

«Πέντε διαφορετικά γεράκια συμμετείχαν στα γυρίσματα, γιατί είχε πάρα πολλά γυρίσματα, που διήρκεσαν τρεις ημέρες. Το κάθε γεράκι έκανε διαφορετικά πράγματα… Ηταν ένα δύσκολο εγχείρημα, γιατί ήταν πολλές οι σκηνές και πολλές οι ώρες, βγήκε όμως ένα εξαιρετικό μήνυμα. Η διαφήμιση πέρασε ένα πολύ ωραίο νόημα, και την έχει αγαπήσει ο κόσμος. Αυτός ήταν και ο σκοπός όλων όσοι συμμετείχαμε» εξηγεί ο εκπαιδευτής Σταύρος Αθανασίου.

Η ιδέα και η επιμέλεια της διαφημιστικής ταινίας με τη φωνή του Γιάννη Στάνκογλου και η μουσική επένδυση από τον συνθέτη Βαγγέλη Τούντα είναι της Ogilvy Greece σε παραγωγή της TopCut-Modiano. Στο σενάριο ένας περιπατητής εντοπίζει το τραυματισμένο γεράκι στο βουνό όπου βρίσκεται με τον σκύλο του τον «Δία».

Με τον φορητό υπολογιστή του αναζητεί πληροφορίες για να περιθάλψει το γεράκι, υπό την ασφαλή επιτήρηση του σκύλου. Επικοινωνεί με τον γητευτή αρπακτικών και, αφού το περιθάλπει κάποιες ημέρες, συναντιούνται. Ο γερακάρης διαπιστώνει ότι το γεράκι έχει πλέον αναρρώσει και το αφήνει να φύγει ελεύθερο.

Φ13 vlcsnap 2020 07 14 20h53m57s978

«Το έργο του γερακάρη είναι εξαιρετικά σημαντικό παγκοσμίως, καθώς συμβάλλει στην επανένταξη των γερακιών στο φυσικό τους περιβάλλον έπειτα από τραυματισμό. Τα γυμνάζουμε για να επανενταχθούν. Το γεράκι είναι ένας αθλητής, πρέπει να το γυμνάσεις και να το απελευθερώσεις μετά. Αυτός ήταν και ο ρόλος μου στα γυρίσματα του διαφημιστικού» διευκρινίζει ο Σταύρος Αθανασίου και προσθέτει:

«Είχαμε εξαιρετική συνεργασία με τη Μυρτώ και τον Δημήτρη, που είχαν τον “Δία”. Είχα και εγώ συνεργάτη τον Σπύρο Μίχο, επίσης γερακάρη, και όλοι καταφέραμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα».

Άγρια πτηνά

Η ιερακοθηρία είναι πανάρχαιη τέχνη, που ασκείται στη χώρα μας επί τουλάχιστον 4.000 χρόνια και συνδέει τον άνθρωπο και τα άγρια αρπακτικά πτηνά. Είναι αναγνωρισμένη από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και μάλιστα η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Προστασία της Αγριας Ζωής προβλέπει την ιερακοθηρία ως μέσο θήρας, αλλά τη συνιστά υπό προϋποθέσεις.

Screen Shot 2020 07 19 at 4.24.35 PM

Ουσιαστικά, στην Ελλάδα η ιερακοθηρία δεν σταμάτησε να εφαρμόζεται ποτέ, καθώς τόσο η Πολεμική Αεροπορία όσο και ιδιώτες γερακάρηδες εκτελούν προγράμματα εκδίωξης πτηνών και θηλαστικών σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία.

Μάλιστα, με υπουργική απόφαση που επαναφέρει την ιερακοθηρία επιτρέπεται το κυνήγι με εκπαιδευμένο αρπακτικό και προβλέπονται αυστηροί κανόνες για την άσκησή του, η οποία περιορίζεται αποκλειστικά στους κρατικά πιστοποιημένους χειριστές, με θεματοφύλακα τον Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας.

Ο «Δίας» που έσωσε την τραυματισμένη «Ζήνα» στα βουνά της Δίρφυος

Ο «Δίας», ο γλυκύτατος σκύλος της διαφήμισης, είναι γεννημένος… πρωταγωνιστής, καθώς κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό με τα μεγάλα εκφραστικά του μάτια να προσέχουν το «τραυματισμένο» γεράκι. Η εκπαιδεύτρια σκύλων Μυρτώ Κουτούλια τον προπονούσε καθημερινά προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των γυρισμάτων με την καλύτερη έκφραση.

«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας κάναμε κοινές προπονήσεις στην κάθε σκηνή, για να εξοικειωθεί με το γεράκι. Κάθε ζώο έχει τον δικό του χαρακτήρα και ο χειρισμός του εμπεριέχει πάντοτε τον αστάθμητο παράγοντα της αντίδρασης της φύσης του. Ο εκπαιδευτής πρέπει να είναι σε θέση να προβλέψει την αντίδραση του ζώου και να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο του ζώου. Η συνεργασία δύο τόσο διαφορετικών ειδών ήταν μια σπάνια εμπειρία και νιώθω τυχερή που την έζησα»επισημαίνει.

Με πάνω από δέκα χρόνια εμπειρία και δεκάδες ταινίες στο βιογραφικό της, η Μυρτώ Κουτούλια, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων, συμμετείχε στο project και ανέδειξε το ταλέντο του «Δία» στην υποκριτική! «Η πρώτη επικοινωνία έγινε με τους βασικούς συντελεστές της παραγωγής, τον σκηνοθέτη και τον Σταύρο Αθανασίου. Αφού συζητήσαμε, επέλεξα κάποια σκυλιά πελατών μου, που θεωρούσα κατάλληλα. Σε συνεννόηση με τον Σταύρο κάναμε τεστ με το γεράκι για το ποιος σκύλος θα συνεργαζόταν καλύτερα και η παραγωγή επέλεξε τον “Δία”» εξηγεί.

Φ5 ΔΑΙΦΗΜΙΣΗ COSMOTE 2

«Μέναμε όλη μέρα ως αργά το βράδυ στο δάσος της Δίρφυος, με ομίχλη, ψύχρα, ζέστη ή βροχή. Δύσκολες συνθήκες, αλλά αυτό είναι το ωραίο. Επιβεβαιώθηκε από την ταινία πόσο δυνατή είναι η φύση και οι νόμοι που την ορίζουν. Ως εκπαιδευτής οφείλεις πάντα να προστατεύεις το ζώο και να διαμορφώνεις ευνοϊκά τις συνθήκες» αναφέρει για την εμπειρία που μοιράστηκαν οι συντελεστές και προσθέτει ότι η υποστήριξη του φίλου και συναδέλφου της Δημήτρη Πιτσικάλη ήταν εξαιρετική.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να αξιοποιήσω γνώσεις από διαφορετικά είδη εκπαίδευσης. Η συνεργασία με τον Σταύρο ως εκπαιδευτή γερακιών ήταν ανεκτίμητη, καθώς είναι ένας άνθρωπος που μοιράζεται απλόχερα τις γνώσεις του και έχει πλήρη αντίληψη των συνθηκών. Είναι μαγικό να ασχολείσαι με ζώα, γιατί διαπιστώνεις πόσο απλά είναι τα πράγματα και πόσο σύνθετα τα κάνουμε εμείς οι άνθρωποι» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...