Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

«Βig Brother» o νέος ΚΟΚ

Με ηλεκτρονικές κλήσεις, οnline πληρωμές των παραβάσεων και επανενεργοποίηση του point system με αυστηρές κυρώσεις.

Την τεχνολογία επιστρατεύει στον νέο, αναθεωρημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς ανάμεσα στις αλλαγές που θα προωθήσει είναι η ηλεκτρονική βεβαίωση των παραβάσεων και η online πληρωμή τους.

Τις αλλαγές στον ΚΟΚ προανήγγειλε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο παρουσίασης του συστήματος SAFESTRIP.

Ο νέος ΚΟΚ βάζει στην άκρη τις χάρτινες κλήσεις, καθώς η βεβαίωση και η καταχώρισή τους θα γίνονται ηλεκτρονικά. Με την ίδια διαδικασία θα ενημερώνεται και ο οδηγός για την τέλεση της παράβασης, ειδικά αν δεν ήταν παρών, για παράδειγμα σε περίπτωση παράνομης στάθμευσης ή υπερβολικής ταχύτητας. Οι παραβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το αντίστοιχο ποσό μέσω e-banking ή ATM. Σε περίπτωση που περάσει η προθεσμία για την πληρωμή του προστίμου, ο παραβάτης οδηγός θα βλέπει το ποσό να βεβαιώνεται στο TAXIS.

Επίσης, το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενεργοποιεί το point system, ώστε να ελέγχεται η συμπεριφορά στον δρόμο των οδηγών που υποπίπτουν συνεχώς σε παραβάσεις. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο υπουργείων, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται online για τους βαθμούς που έχουν στο point system και οι τροχονόμοι θα εφοδιάζονται με συσκευές, ώστε να ελέγχουν την υποτροπή των οδηγών. Παράλληλα, μέσω του point system θα επαναξιολογείται η ικανότητα οδήγησης και θα επιβάλλονται εναλλακτικές μορφές κυρώσεων, όπως η υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων οδήγησης.

Την ίδια στιγμή, στον αναθεωρημένο ΚΟΚ θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανά βαθμό επικινδυνότητας, με έμφαση στις παραβάσεις που αυξάνουν την πιθανότητα θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, καθώς και διαχωρισμός των κυρώσεων με βασικό κριτήριο την οδηγική συμπεριφορά και την ασφάλεια του οχήματος. Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι η χρήση κράνους για τους ποδηλάτες έως 12 ετών, ενώ προβλέπεται και η μείωση της ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...