Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το μακάβριο τηλεφώνημα στον πατέρα του ειδικού φρουρού που θάφτηκε σε μπάζα...

Ο βίαιος θάνατος του ειδικού φρουρού μέσα στα μπάζα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 18 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεθοδεύστε τις κινήσεις σας με τέτοιον τρόπο, ώστε...

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Γιώτα Βαζούρα: «Είμαστε οι νεράιδες των βιβλίων»

Η συντονίστρια των Book Fairies στην Ελλάδα Γιώτα Βαζούρα μιλά στην «Espresso» για τη διεθνή εθελοντική ομάδα που αφήνει αναγνώσματα σε διάφορες τοποθεσίες για να τα διαβάσουν ανυποψίαστοι περαστικοί.

Θα τις βρεις να περιφέρονται στην πόλη. Κουβαλούν βιβλία που «κρύβουν» στην αγκαλιά τους και αναζητούν το τέλειο σημείο για να τα αφήσουν προκειμένου να τα βρουν οι ανυποψίαστοι περαστικοί.

Για ποιες μιλάμε; Για τις νεράιδες των βιβλίων, τις λεγόμενες Book Fairies, τα μέλη μιας διεθνούς εθελοντικής ομάδας που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα χαρίζοντας αγαπημένα αναγνώσματα σε αγνώστους, μιας και η πεποίθησή τους είναι πως όλοι -ανεξαιρέτως- θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Ποιος είπε ότι οι νεράιδες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια;

f3 Βιβλίο στης Άρτας το γεφύρι

«Οι νεράιδες των βιβλίων είμαστε μια ομάδα εθελοντών, όλοι μας φανατικοί αναγνώστες, που αγαπάμε τα βιβλία και θέλουμε να τα προσφέρουμε ανιδιοτελώς στους άλλους» λέει στην «Espresso» η συντονίστρια της δράσης Γιώτα Βαζούρα.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια οργάνωση, η οποία ξεκίνησε στην Αγγλία τον Μάρτιο του 2017 και μέχρι σήμερα σε αυτή συμμετέχουν 100 χώρες του πλανήτη. Στην Ελλάδα μετρά ήδη 10 μήνες παρουσίας. Σε αυτό το διάστημα έχουμε αφήσει δεκάδες βιβλία σε όλη τη χώρα, ενώ στο έργο μας συμμετέχουν και γνωστοί εκδοτικοί οίκοι που προσφέρουν βιβλία τους για χάρισμα».

Πώς ακριβώς όμως σκορπίζουν… τη χρυσόσκονη τους οι νεράιδες των βιβλίων; «Οι συμμετέχοντες, έχοντας επιλέξει το βιβλίο που θέλουν να χαρίσουν και αφού έχουν προμηθευτεί τα ειδικά αυτοκόλλητα της δράσης μας -τα οποία βρίσκουν στην επίσημη ιστοσελίδα www.ibelieveinbookfairies.com-, το αφήνουν σε σημείο της επιλογής τους φωτογραφίζοντάς το για τα social media τους αλλά και στέλνοντάς μας τη φωτογραφία στο επίσημο ελληνικό προφίλ του Instagram #bookfairies_greece.

Αυτοκόλλητο

Μάλιστα, αυτός που θα το βρει θα πρέπει να κάνει αυτό που αναγράφεται επάνω στο αυτοκόλλητο. Δηλαδή, αφού πάρει το βιβλίο και το διαβάσει θα πρέπει με τη σειρά του να το αφήσει για να το βρει κάποιος άλλος. Είναι με λίγα λόγια μια σκυταλοδρομία βιβλίων».

Μάλιστα, επειδή σε όλους αρέσουν τα δώρα, οι νεράιδες φροντίζουν να τα τυλίγουν με όμορφες κορδέλες ή να βάζουν μέσα σε αυτά χειρόγραφα σημειώματα για να φτιάξουν λίγο τη μέρα στους άγνωστους παραλήπτες.

f4 Αντίτυπο του βιβλίου Μικρές Κυρίες που δώρισε στις Book Fairies η Έμμα Γουάτσον

Μια από τις πιο διάσημες book fairies παγκοσμίως είναι η Εμα Γουάτσον, η «Ερμιόνη» από τη σειρά ταινιών «Harry Potter», η οποία είναι ενεργό μέλος της ομάδας και έχει αφήσει βιβλία σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Αυστραλία. Με δική της πρωτοβουλία επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης της τελευταίας της ταινίας «Μικρές Κυρίες», εστάλησαν 2.000 αντίτυπα του κλασικού βιβλίου της Λουίζα Μέι Αλκοτ σε όλο τον κόσμο, για να τα χαρίσουν οι νεράιδες.

19207752

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το προφίλ της οργάνωσης στο Instagram #bookfairies_greece και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...