Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Χειροπέδες στους Ιταλούς που άρπαξαν το ρολόι της Λη Κανελλοπούλου στη Μύκονο

Με αστραπιαία επιχείρηση της Ασφάλειας και του Λιμενικού εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Πάτρας οι δύο Ιταλοί μέλη της «μαφίας των ρολογιών» που, όπως αποκάλυψε στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο η «Espresso», είχαν επιτεθεί στη Μύκονο στη σύζυγο του «Mr Τιτάν» Νέλλου Κανελλόπουλου, την είχαν τραυματίσει ρίχνοντάς την στο έδαφος και είχαν αρπάξει από το χέρι της το αξίας άνω των 50.000 ευρώ ρολόι της.

Η άγρια ληστεία έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν η Λη Κανελλοπούλου πήγε να αγοράσει καφέ σε ένα κατάστημα στη θέση Δραφάκι, ένα χιλιόμετρο από τη Μικρή Βενετία, ενώ ο σύζυγός της περίμενε στην είσοδο.

Ξαφνικά, δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με μάσκα κατά του κορονοϊού, ο οποίος την γκρέμισε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, και έβγαλε με πρωτοφανή βιαιότητα από το χέρι της το πανάκριβο ρολόι.

«Θα της ξερίζωναν το χέρι αν χρειαζόταν!» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον γνωστό βιομήχανο να προσπαθεί μάταια να ακολουθήσει τους δράστες!

Η Λη Κανελλοπούλου διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο δράστης διέφυγε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του, την οποία είχαν νοικιάσει και στη συνέχεια εγκατέλειψαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυκόνου εντόπισαν γρήγορα τον χώρο διαμονής των δύο Ιταλών και διασταύρωσαν τα στοιχεία τους, βάσει των οποίων οι δικαστικές Αρχές της Σύρου εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης. Ωστόσο, είχαν καταφέρει να εξαφανιστούν, καθώς προφανώς επιβιβάστηκαν άμεσα σε πλοίο μετά τη ληστεία.

Οι φωτογραφίες τους κυκλοφόρησαν σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας και τελικά εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ επιχειρούσαν να επιβιβαστούν στο πλοίο για την πατρίδα τους, εφοδιασμένοι με πλαστά διαβατήρια.

Στο όχημά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, πέντε αυτοκόλλητες πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων με διαφορετικούς αριθμούς και 2.055 ευρώ. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Οι δύο αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν ως μέλη οργανωμένης συμμορίας σκληρών κακοποιών από τη Νάπολη, με «ειδικότητα» στις ληστείες και κλοπές πολυτελών αντικειμένων, που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στη Μύκονο. Οι Ναπολιτάνοι κακοποιοί κυκλοφορούν κυρίως στα Ματογιάννια, σε σημεία έξω από τη Χώρα αλλά και στις κοσμικές παραλίες του νησιού των ανέμων, όπου εντοπίζουν τον στόχο τους, που συνήθως είναι Άραβες αλλά και Ελληνες κροίσοι. Στη συνέχεια τους παρακολουθούν διακριτικά και, μόλις βεβαιωθούν ότι το πεδίο είναι ελεύθερο, ακινητοποιούν με την απειλή όπλων ή συνήθως μαχαιριών τα ανυποψίαστα θύματα και αρπάζουν μέσα σε δευτερόλεπτα τα πανάκριβα αξεσουάρ τους, όπως έκαναν και με τη Λη Κανελλοπούλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...