Οδηγός του δημάρχου Αμαρουσίου συνελήφθη καθώς έταζε διορισμούς στο Δημόσιο

Τη θέση του δίπλα στον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκμεταλλευόταν ο οδηγός του, ο οποίος υποσχόταν διορισμούς στο Δημόσιο χάρη στις υψηλές γνωριμίες που διέθετε, φυσικά με το… αζημίωτο!

Μάλιστα, δεν δίσταζε να «αρμέγει» απελπισμένους ανέργους, από τους οποίους απαιτούσε να καλύψουν την υψηλή «ταρίφα» του, που έφτανε τα 15.000 ευρώ! Ωστόσο, η δράση του αποκαλύφθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας για απάτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Espresso», προηγήθηκε η καταγγελία στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής ενός πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο 36χρονος δημοτικός υπάλληλος του υποσχέθηκε διορισμό μέσω των γνωριμιών του στον δήμο ζητώντας να του καταβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ! Ο πολίτης, ο οποίος ήταν άνεργος, έδωσε 12.500 ευρώ στον οδηγό του δημάρχου, όμως διορισμό δεν… είδε, οπότε έκανε καταγγελία.

Σε συνεννόηση με τον καταγγέλλοντα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε διερεύνηση της υπόθεσης και του έδωσαν το υπόλοιπο των 2.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσε στον 36χρονο οδηγό σε ραντεβού που έκλεισαν σε μια καφετέρια, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μόλις τα πήρε. Σε βάρος του δημοτικού υπαλλήλου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο Δήμος Αμαρουσίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι «αναμένει την επίσημη ενημέρωση των Αρχών που διενεργούν τις έρευνες προκειμένου να πράξει όσα ορίζει ο Κώδικας περί Δημοσίων Υπαλλήλων». Διευκρινίζει επίσης ο δήμος τα εξής: «Ο εν λόγω δημοτικός υπάλληλος με την ειδικότητα του οδηγού και στο πλαίσιο των καθηκόντων του μεταξύ άλλων εξυπηρετούσε και τις μετακινήσεις του δημάρχου Αμαρουσίου, όπως και άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι με την ίδια ειδικότητα. Με την ευκαιρία επισημαίνεται πως δεν θα γίνει ανεκτή καμία συμπεριφορά οποιουδήποτε δημοτικού υπαλλήλου ή άλλου τρίτου προσώπου που εξαπατά τους πολίτες, υποσχόμενος παροχές στο Δημόσιο που δεν συνάδουν με τη νομιμότητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ