Νέα Πρόβλεψη από το ΑΠΘ! 2.000 κρούσματα κορονοϊού κάθε μέρα τον Δεκέμβριο

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στον χειμώνα. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, ίσως τον Δεκέμβριο τα κρούσματα εκτοξευθούν στα… 2.000, αν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου!

Κατά την έρευνα του ΑΠΘ, τα ημερήσια κρούσματα θα κυμαίνονται μεταξύ 200 – 260 τον Οκτώβριο, τον επόμενο μήνα θα αυξηθούν στα 410, με αποκορύφωμα τον Δεκέμβριο, κατά τον οποίον αναμένεται να πενταπλασιαστούν! Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, οι αριθμοί της έρευνας προκύπτουν με βάση τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, με την προϋπόθεση όμως ότι θα ληφθούν νέα μέτρα και θα υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία.

Ο κ. Σαρηγιάννης ακόμη τόνισε ότι τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του Covid-19 είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, συμπληρώνοντας ότι ένα άλλο μέτρο που θα μπορούσε να βάλει «φρένο» στον ιό είναι η τηλεργασία, η οποία θα πρέπει να ενταθεί.

Ο καθηγητής αποκάλυψε την ύπαρξη μίας συσκευής που έχουν κατασκευάσει στο πανεπιστήμιο, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Όπως εξήγησε, όταν η εν λόγω συσκευή βρίσκεται στους κλειστούς χώρους, απορροφά τον αέρα, τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα και στη συνέχεια τον βγάζει καθαρό, χωρίς ιικό φορτίο!

«Πρόκειται για αποδοτικό μέτρο, καθώς έδειξε ότι με τη συσκευή μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 55% στα μέρη που δοκιμάστηκε. Εξάλλου, ο κορωνοϊός είναι και αερογενώς μεταδιδόμενος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Στο ερώτημα, αν θα έπρεπε αυτές οι συσκευές να τοποθετηθούν σε όλες τις σχολικές αίθουσες, υποστήριξε ότι θα ήταν καλό να μπουν σε σημεία όπου δεν μπορούν να τηρηθούν εύκολα οι αποστάσεις και δεν είναι εύκολη η εφαρμογή του μέτρου της χρήσης μάσκας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ