Μαζορέτες στα σχολεία μας!

Πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας να διδάξουν cheerleading σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες!

Μπορεί η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων να παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό και το μόνο δεδομένο να είναι οι τιμωρίες σε όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα, ωστόσο αυτό που προγραμματίστηκε έγκαιρα και με ακρίβεια είναι το μάθημα με τις… μαζορέτες!

Δεν είναι καθόλου αστείο τουλάχιστον ως είδηση, γιατί τουλάχιστον ως χρονική συγκυρία είναι να γελάς.

Γιατί με τους γονείς και τους μαθητές να είναι στον «αέρα», να έχουν την αγωνία τους για το πώς θα πείσουν τα παιδιά τους να κυκλοφορούν με μάσκα για τόσες ώρες και κυρίως να κρατήσουν τον κορονοϊό έξω από το σπίτι τους, έρχεται και το «μάθημα» μαζορέτας για να δέσει το γλυκό.

Το cheerleading ή αλλιώς ο ομαδικός αθλητικός χορός εντάσσεται και με τη βούλα για φέτος στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες, κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας η Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (ΕΟΤ – ΑΟΧ).
Έτσι, προπονητές και προπονήτριες θα έχουν τη δυνατότητα από φέτος να διδάξουν σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων το συγκεκριμένο άθλημα.

Στην Aμερική

Τα παιδιά θα βγάζουν τις μάσκες τους και θα φορούν τα πον πον στα χέρια για να γνωρίσουν από πρώτο χέρι αυτό που λέμε μαζορέτες.

Όπως, δηλαδή, βλέπουμε να συμβαίνει μέσω κινηματογράφου και τηλεόρασης στα αμερικανικά σχολεία και κολέγια!

Το υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει εδώ και μερικές μέρες τη σχετική εγκύκλιο, η οποία επιτρέπει την είσοδο εκπροσώπων της ΕΟΤ – ΑΟΧ σε σχολικές μονάδες με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ύστερα από συνεννόηση με τους εκάστοτε διευθυντές, με απόφαση των συλλόγων διδασκόντων και ενημέρωση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής.
Την ίδια ώρα όμως, στα σχολεία από τη νέα περίοδο μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας μαθημάτων, όπως τα καλλιτεχνικά. Στο γυμνάσιο λιγότερες διδακτικές ώρες θα έχουν η Βιολογία, η Κοινωνιολογία και η Οικιακή Οικονομία.

Στο λύκειο καταργούνται το μάθημα των Ερευνητικών Δημιουργικών Δραστηριοτήτων και τα μαθήματα επιλογής «Καλλιτεχνική Παιδεία», όπως Εικαστικά, Μουσική, Στοιχεία Θεατρολογίας, Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός. Το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας μειώνεται από τρίωρο εβδομαδιαίως σε δίωρο, στη β΄ τάξη, καταργείται το μάθημα Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία, στη Γ’ τάξη, και καταργούνται το Σχέδιο και η 2η ξένη γλώσσα (γερμανικά – γαλλικά). Όμως, αντίστοιχα αναπληρώνουν ύλη με μαθήματα τσιρλίντινγκ!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ