Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Γυναίκες «αράχνες» με δόλωμα τον… Στουρνάρα

Μία εφοριακός και μία ιδιωτική υπάλληλος εξαπατούσαν πολίτες τάζοντας σπίτια και αυτοκίνητα από πλειστηριασμούς.

Με δόλωμα τη δήθεν γνωριμία τους με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος έχτιζαν απάτες δύο γυναίκες-αράχνες, που εξαπάτησαν δεκάδες ευκολόπιστους πολίτες τάζοντάς τους σπίτια, πολυτελή αυτοκίνητα, ακόμα και έπιπλα από ανύπαρκτους πλειστηριασμούς σε τιμές ευκαιρίας!

Το δίδυμο, μία εφοριακός σε αναστολή και μία ιδιωτική υπάλληλος, παρουσιάζονταν ως δήθεν στενές συνεργάτιδες του Γιάννη Στουρνάρα και υποστήριζαν ότι λειτουργούσαν υπό τις εντολές του. Με αυτόν τον τρόπο φέρεται ότι απέσπασαν συνολικά πάνω από 500.000 ευρώ!

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη όταν έξι από τα θύματα βρήκαν το σθένος να προσφύγουν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, καταθέτοντας αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων τους και απαγόρευση κάθε μεταβίβασής τους, έως ότου εξασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα θύματα, οι αδίστακτες γυναίκες τούς απέσπασαν συνολικά το ποσό των 187.000 ευρώ.

Στις αιτήσεις τους αναφέρουν, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr, ότι η περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν η μία εκ των δύο εναγομένων, με την οποία διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις και είναι υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, τους σύστησε τη συνεργό της που δήθεν, λόγω της ιδιότητάς της ως ιδιαιτέρας και εξ απορρήτων του Γιάννη Στουρνάρα, θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αγοράσουν με πολύ λίγα χρήματα κινητά ή ακίνητα από αυτά που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Τράπεζα της Ελλάδος από πλειστηριασμούς.

«Ενάμιση χρόνο με πίεζε σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία που είχαμε, λέγοντάς μου ότι είναι ευκαιρία και θα τη χάσω: “μην είσαι χαζή”, “τα χρήματα είναι λίγα” και “θα αποκτήσεις σπίτι που δεν έχεις”! Είχε πλησιάσει όλα μου τα αδέλφια και τους κοινούς μας φίλους και “διαφήμιζε” τις υπηρεσίες που μπορούσε να προσφέρει σε όλους μας η στενή της φίλη, με ελάχιστο κόστος» τονίζει συνάδελφος της κατηγορούμενης υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, που είναι και ένα από τα θύματα.

Σύμφωνα με την ίδια, η «φίλη» της ισχυριζόταν ότι η τιμή των προς πώληση ακινήτων κυμαινόταν από 5.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ της επιδείκνυε φωτογραφίες δύο διαμερισμάτων στο Νέο Ηράκλειο, τα οποία, όπως έλεγε, θα τα παραλάμβανε όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία, εντός 45 ημερών από την ημέρα που θα κατέβαλλε τα χρήματα (και μάλιστα τοις μετρητοίς). Για να γίνουν πιο πειστικές, οι απατεώνισσες ανέφεραν σε κάθε κουβέντα τους το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ έδωσαν στο άτυχο θύμα και υπεύθυνες δηλώσεις του Νόμου 105, με το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, θεωρημένες με το… γνήσιο της υπογραφής από το Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου Αττικής!

«Κύριος Γιάννης»…

«Μου είπε ότι το άτομο-κλειδί που θα έκανε όλη αυτήν την εργασία ήταν η εξ απορρήτων του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, την οποία και μου γνώρισε. Όταν ήρθε στο σπίτι μου η δεύτερη των καθ’ ων, με διαβεβαίωνε για τις άρτιες σχέσεις που έχει με τον διοικητή της ΤτΕ, τον οποίο αποκαλούσε “κύριο Γιάννη”. Μου είπε: “Μίλησα με τον κύριο Γιάννη και θα σας βοηθήσει, λόγω των πολλών δυσκολιών που έχετε”» τονίζει άλλο θύμα, που έφτασε μέχρι το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, για να μάθει από τους συνεργάτες του ότι τα ονόματα των δύο γυναικών που τους ανέφερε είναι ανύπαρκτα!
Οι αγορές… ευκαιρίας που θα «χτυπούσε» στους πλειστηριασμούς η αφελής γυναίκα, η οποία πλήρωσε στις επιτήδειες συνολικά 151.800 ευρώ (!), αφορούσαν ένα σπίτι στο Καβούρι που δήθεν θα το έβγαζε σε πλειστηριασμό η Τράπεζα της Ελλάδος αντί 16.000 ευρώ, άλλα 12 ακίνητα στο Κοκκάρι της Σάμου, στο Μελίσσι Κορινθίας, στη Φιλοθέη, στο Χαλάνδρι και στην Πεύκη, 11 αυτοκίνητα μάρκας BMW X3, Χ5, Porsche Cayenne και Mercedes, έπιπλα και συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο ξενοδοχείου στη Χίο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...