Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σε απόγνωση επαγγελματίες και εργαζόμενοι! Κλείνουν τα μαγαζιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Οριστική ταφόπλακα στη «μήτρα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, την εστίαση, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με τα μέτρα περιορισμού του κύκλου εργασιών της που επιβάλει.

Με το μέτρο του υποχρεωτικού κλεισίματος τα μεσάνυχτα, που επιβλήθηκε σε αρκετές περιοχές από τα μέσα Αυγούστου και έπειτα, η εστίαση γίνεται σύγχρονη… Ιφιγένεια, καθώς θυσιάζεται με κάθε επισημότητα στον βωμό της ανικανότητας να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χιλιάδες καταστηματάρχες αναμένεται να βάλουν από μόνοι τους «λουκέτο» από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική. Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) επισημαίνει με ανακοίνωσή του ότι τα προβλήματα στον κλάδο έχουν φέρει σε απόγνωση επαγγελματίες και εργαζομένους του χώρου και ιδιοκτήτες ακινήτων για τα οποία τα ενοίκια καταβάλλονται με μεγάλη δυσκολία.

«Προσπαθήσαμε πολύ όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο με την κυβέρνηση, θέτοντας προς συζήτηση οργανωμένες προτάσεις και ένα πλήρως μελετημένο σχέδιο δράσης που θα προστάτευε τον κλάδο, προβλέποντας την καταστροφή που ερχόταν κατά πάνω μας. Ωστόσο, αυτό που εισπράττουμε μέχρι σήμερα, είναι αυτό που εισπράττει ο κλάδος από κάθε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες: αδιαφορία» αναφέρουν τα μέλη του σωματείου και καλούν σε lockdown τους ιδιοκτήτες.

Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απαλλαγή των επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη του έτους 2020, δημοτικό φόρο, τέλη κοινόχρηστων χώρων, μείωση των ενοικίων εστίασης στο ίδιο ποσοστό που θα μειωθεί το δικαίωμα χρήσης του χώρου, μείωση του ΦΠΑ σε 6% σε φαγητό και καφέ, κάτι που βασίζεται, άλλωστε, σε προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, κατάργηση προκαταβολής φόρου στο 100% και ένταξη του κλάδου της εστίασης στον ΕΟΤ.

Ωστόσο, όπως έκανε, χθες γνωστό, η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, τα καταστήματα εστίασης στην Αττική δεν θα συμμετάσχουν στο lockdown του κλάδου, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 τα μεσάνυχτα σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό δεν προβλέπεται η εξαίρεση για τα καταστήματα delivery και take away, όπως ίσχυε αρχικά.

Το γεγονός της μη αναγραφής της εξαίρεσης αυτής, όπως υπήρχε στην ΚΥΑ της 11ης Αυγούστου, σημαίνει στην πράξη ότι απαγορεύεται η διανομή μετά τα μεσάνυχτα, οπότε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να κατεβάζουν ρολά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται πιθανότατα για παράλειψη, η οποία, βέβαια, δεν είναι γνωστό αν μπορεί να διορθωθεί άμεσα, καθώς την ερχόμενη Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, λήγουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Βέβαια, σε περίπτωση που αποφασιστεί παράταση των περιοριστικών μέτρων, το θέμα θα πρέπει να επανεξεταστεί, καθώς επιφέρει ακόμα ένα καίριο πλήγμα στις επιχειρήσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...