Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Χιλιάδες μετανάστες κρύβονται στα βουνά της Λέσβου για να μη μεταφερθούν στο Καρά Τεπέ

Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες ότι η καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας ήταν έργο… made in Afghanistan, στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης και διάχυσης της κρίσης σε όλη την περιοχή!

Οι συλληφθέντες «Νέρωνες», που πυρπόλησαν τη δομή βουλιάζοντας στο χάος τη Λέσβο, ήταν δύο ασυνόδευτοι 17χρονοι, τρεις 19χρονοι και ένας 20χρονος, όλοι από το Αφγανιστάν.

Μάλιστα, η σύλληψη των δύο ανηλίκων (σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι ίδιοι) έγινε σε δομή της Πιερίας, όπου είχαν μεταφερθεί για… ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη του εμπρησμού! Όπως χαρακτηριστικά είπαν αστυνομικές πηγές, ο ένας ανήλικος «έκαψε τη μισή Μόρια και έφυγε»!

Τις συλλήψεις ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Η Αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως τόσο οι ίδιοι οι μετανάστες όσο και οι κάτοικοι του νησιού έχουν συμφέρον να αποδεχθούν την πραγματικότητα της νέας δομής. «Ένα είναι βέβαιο. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως η λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν» επισήμανε.

Την ίδια ώρα, η τοπική κοινωνία στενάζει από τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί, με τους χιλιάδες μετανάστες να παίζουν «κρυφτό» με τους αστυνομικούς και να καταφεύγουν στα βουνά για να μην εντοπιστούν και μεταφερθούν στη νέα δομή. Εκτός από το μείζον πρόβλημα της πανδημίας που ταλαιπωρεί το νησί, με τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού να είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς μεταξύ των αλλοδαπών που περιφέρονται σε δρόμους και χωράφια είναι και οι 35 που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, οι επαγγελματίες βγάζουν κραυγή αγωνίας.

Την έκκληση να παρέμβει για να αποκατασταθεί η τάξη στο Καρά Τεπέ και στην Ουτζά απηύθυνε προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς. Όπως κατήγγειλε, πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες λόγω των μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει στα πεζοδρόμια και στις αυλές, αλλά και εξαιτίας της απαγόρευσης διέλευσης που επιβάλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη βόρεια είσοδο της πόλης.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για την απομάκρυνση των αλλοδαπών από τον δρόμο και τους χώρους των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μην καταρρεύσει η τοπική οικονομία. Επιπλέον, ζήτησε να διασφαλιστούν οι περιουσίες των επιχειρήσεων από πιθανό πλιάτσικο, ενώ παράλληλα πιέζει για την ενεργοποίηση δέσμης μέτρων ανακούφισης και την αποζημίωση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Οπλισμένοι με φονικά ακόντια οι λαθραίοι

φ3 87

Κοντάρια οπλισμένα με μαχαίρια για να λειτουργούν ως φονικά ακόντια είναι ένα μέρος από τον οπλισμό των παραβατικών μεταναστών -κυρίως από το Αφγανιστάν- που διαβιούν στη Μόρια! Στη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου ένας από τους πυροσβέστες που δέχτηκαν βροχή από πέτρες, όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον καταυλισμό για να αντιμετωπίσουν την καταστροφική πυρκαγιά, κρατά ένα από τα αυτοσχέδια ακόντια των μεταναστών.

Με αυτές τις αυτοσχέδιες κατασκευές λύνουν τις διαφορές τους τα μέλη των συμμοριών που συγκρούονται για το ποιος θα έχει τον έλεγχο στις δομές. Κραδαίνοντας τις λάμες τους σπέρνουν τον τρόμο όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και μεταξύ των μεταναστών, προκειμένου να έχουν το γενικό πρόσταγμα. Και αυτό σημαίνει το «πάνω χέρι» στα διακινούμενα ναρκωτικά, στο παρεμπόριο ειδών που έχουν κλαπεί από το νησί, όπως τα τρόφιμα, αλλά και πολλά άλλα σε αυτόν τον ακήρυχτο «πόλεμο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...