Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον αέρα τη Βηρυτό σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ισχυρισμούς Αμερικανού αξιωματούχου, πράκτορες της Χεζμπολάχ έχουν μεταφέρει νιτρικό αμμώνιο μέσω Βελγίου σε Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία από το 2012.

«Από το 2012 η Χεζμπολάχ έχει δημιουργήσει κρύπτες νιτρικού αμμωνίου σε ολόκληρη την Ευρώπη… Μπορώ να αποκαλύψω ότι τέτοιες κρύπτες έχουν μεταφερθεί μέσω Βελγίου σε Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία. Μπορώ επίσης να αποκαλύψω ότι σημαντικές κρύπτες νιτρικού αμμωνίου έχουν ανακαλυφθεί ή καταστραφεί σε Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία. Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτή η δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το 2018 κρύπτες νιτρικής αμμωνίας υπάρχει η υποψία ότι υπάρχουν ακόμα σε όλη την Ευρώπη, πιθανά σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία» δήλωσε ο συντονιστής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε θέματα αντιτρομοκρατίας Νέιθαν Σέιλς.

Ο Σέιλς αποκάλυψε ότι η Χεζμπολάχ μεταφέρει κρυφά και παράνομα την υπερβολικά εκρηκτική ουσία σε κουτιά πρώτων βοηθειών με το νιτρικό αμμώνιο να είναι κρυμμένο σε παγοκύστες.

Το λίπασμα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εκρηκτικών, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν αποθηκεύεται, όπως αποδείχθηκε με την έκρηξη στη Βηρυτό, που ισοπέδωσε μεγάλο κομμάτι της πόλης και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων τον περασμένο μήνα.

Η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Χεζμπολάχ διατηρεί ακόμα αποθήκες νιτρικού αμμωνίου στην Ευρώπη, πιθανά στην Ελλάδα, στην Ιταλία και την Ισπανία.
«Γιατί η Χεζμπολάχ να αποθηκεύει νιτρικό αμμώνιο σε ευρωπαϊκό έδαφος; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Η Χεζμπολάχ τοποθετεί αυτά τα όπλα για να μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις όποτε αυτή ή τα αφεντικά της στην Τεχεράνη το κρίνουν απαραίτητο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σέιλς.

Η Ουάσινγκτον διαφοροποιείται στη στάση της απέναντι στη Χεζμπολάχ έναντι της Ευρώπης, καθώς η πρώτη την αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι Βρυξέλλες κάνουν διαχωρισμό ανάμεσα στο πολιτικό και το στρατιωτικό της κομμάτι. Το εκλεγμένο σκέλος της Χεζμπολάχ έχει υπάρξει κομμάτι των λιβανέζικων κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια που έχουν κατηγορηθεί σφοδρά για την καταστροφή της 4ης Αυγούστου.

Ενωμένη οργάνωση

«Η Χεζμπολάχ είναι μια ενωμένη οργάνωση που δεν μπορεί να χωριστεί σε στρατιωτικό και πολιτικό σκέλος. Η ευρωπαϊκή προσέγγιση στη Χεζμπολάχ από το 2013 δεν έχει λειτουργήσει. Είναι αποκύημα της φαντασίας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες μπορούν να αποσπαστούν από τις άλλες ενέργειες της Χεζμπολάχ» τόνισε ο Σέιλς, που καταλήγει ότι, χωρίς ολοκληρωτική απαγόρευσή της, δεν μπορούν να εμποδιστούν η χρηματοδότησή της και η στρατολόγηση τρομοκρατών. Ο συντονιστής σε θέματα αντιτρομοκρατίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε αυτές τις παρατηρήσεις σε ένα διαδικτυακό φόρουμ που διοργάνωσε η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, η οποία έχει κάνει έκκληση για την απαγόρευση της Χεζμπολάχ από περισσότερες χώρες. Αυτή η σιτική οργάνωση έχει τη στήριξη του Ιράν, που βρίσκεται στο στόχαστρο αμερικανικών κυρώσεων εδώ και δύο χρόνια, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...