Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας!

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκείνοι που δεν  εφαρμόζουν όσα  προβλέπονται!

Με συλλήψεις, διώξεις και αυτόφωρο απειλούνται οι αρνητές της μάσκας σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι μάλιστα προτρέπουν και άλλους να μην τις φορούν, ακόμα και μέσω διαδικτύου.

Τα κινήματα κατά της μάσκας μπήκαν στο στόχαστρο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε με εγκύκλιό του από τους εισαγγελείς ολόκληρης της χώρας να ελέγχουν αν τα μέτρα εφαρμόζονται και να σχηματίζουν δικογραφίες για τους λεγόμενους αρνητές.
Ο κ. Πλιώτας αναφέρεται στα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και επισημαίνει στους εισαγγελείς το αδίκημα της παραβίασης, το οποίο αρχίζει από πλημμέλημα αλλά μπορεί να αποδοθεί και ως κακούργημα με πολυετή κάθειρξη. Για τους αρνητές της μάσκας, οι οποίοι επιχειρούν με οποιοδήποτε μέσο να συμπαρασύρουν και άλλους, ο ανώτατος εισαγγελέας ζητεί από τους εισαγγελείς να σχηματίζουν δικογραφίες και να ασκούν διώξεις για πρόκληση και διέγερση σε ανυπακοή, αδίκημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση ως έναν χρόνο και χρηματική ποινή.

«Η διάρκεια της πανδημίας με τις οδυνηρές της συνέπειες επέβαλαν κυριολεκτικά και στην ελληνική έννομη τάξη ένα ιδιόμορφο “Δίκαιο της Ανάγκης” για προστασία από τους άμεσους κινδύνους από την πανδημία του κορονοϊού Covid-19, με απώτερο σκοπό τη διαφύλαξη των υπέρτερων εννόμων αγαθών της ανθρώπινης ζωής και της υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Καταγγελίες

Δίωξη και βαριές ποινές σε όσους επιχειρούν να συμπαρασύρουν και άλλους με κάθε τρόπο!

Στην εγκύκλιο γίνεται ειδική αναφορά στη χρήση μάσκας από μαθητές και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών φτάνουν πολλές καταγγελίες για καταλήψεις σχολείων από γονείς οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να κάνουν μάθημα.

Για κάθε καταγγελία η εισαγγελία σχηματίζει δικογραφία. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούν στο αυτόφωρο οι μαθητές, κάτι που άλλωστε δεν επιτρέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας. Όμως επισημαίνει ότι, αν υπάρχουν κλοπές ή διατάραξη λειτουργίας του σχολείου, τότε αυτή είναι μία κατηγορία για να ανοίξει δικογραφία. Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι «όπου υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα σχηματίζεται δικογραφία. Προσπαθούμε με ήπια μέσα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ