Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ρένος αρνείται να αποκαλύψει στον Σίμο που...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Η δραματική έκκληση για βοήθεια του αδελφού της 43χρονης φαρμακοποιού που χάθηκε στο Μουζάκι από τον «Ιανό»: «Βρείτε την αδερφούλα μου»

Η αγωνία κορυφώνεται για την οικογένεια της Μυρτούς-Ευδοκίας Πλακιά, καθώς χθες το βράδυ συμπληρώθηκαν τέσσερα 24ωρα από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της 43χρονης φαρμακοποιού στο Μουζάκι Καρδίτσας, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου, κατά τη διάρκεια του φονικού περάσματος του «Ιανού».

  • Από την
    Εύα Παπαδάτου

Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αναζητούν την αγνοούμενη γυναίκα με κάθε μέσο, κάνουν έρευνες μέσα στο ποτάμι, επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και ερευνούν με drones, αλλά όσο περνούν οι ώρες τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες.

Ο αδελφός της απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για να βρεθεί η αγαπημένη του αδελφή. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο «Ιανός» άλλαξε το τοπίο μετατρέποντάς το σε απέραντο λασπότοπο, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο δύσκολη η επιχείρηση για την ανεύρεση της 43χρονης που έκανε κάθε μέρα την ίδια διαδρομή για να πάει στη δουλειά της, ενώ έχει ζητήσει και τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων.

«Είχε θεομηνία και δεν υπήρχε ρεύμα. Όλα ήταν θεοσκότεινα. Πήγε στο φαρμακείο μήπως τη χρειαστεί κάποιος…» εξήγησε ο αδελφός της αγνοούμενης, μιλώντας στον ANT1, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι καθήκον του να βρει την αδελφή του και να την παραδώσει στη μητέρα τους.

Διαλυμένα

Την ίδια ώρα, η Καρδίτσα και οι γύρω περιοχές θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία με κατεστραμμένους δρόμους, γκρεμισμένα σπίτια και γέφυρες, διαλυμένα χωριά, αλλά και 210.000 χιλιάδες στρέμματα καλυμμένα από τόνους νερού και πλημμυρισμένα μαγαζιά να συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης καταστροφής. Οι εικόνες μετά τη μανιασμένη επέλαση του μεσογειακού τυφώνα, που κόστισε τη ζωή σε τρεις (μέχρι στιγμής) ανθρώπους, είναι τρομακτικές και τα στοιχεία που έρχονται στο φως προκαλούν σοκ.

Κατά τη διάρκεια του καταστροφικού περάσματος του «Ιανού» από τη χώρα μας, ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν περιοχές της κεντρικής και δυτικής Ελλάδας, που είχαν ως αποτέλεσμα εκτεταμένα πλημμυρικά επεισόδια.

Λάσπη

Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στην Πίνδο και τον θεσσαλικό κάμπο βύθισαν τεράστιες αγροτικές και αστικές εκτάσεις κάτω από τόνους νερού και λάσπης, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι εικόνες που κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 την Κυριακή, δύο ημέρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ενώ είχε ήδη υποχωρήσει ένα μέρος των υδάτων, δείχνουν τις πλημμυρισμένες εκτάσεις στον νομό Καρδίτσας.

Τον πολύπαθο νομό επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της πόλης και ανακοίνωσε την αποζημίωση όσων επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία και μάλιστα «με πολύ γρήγορες διαδικασίες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...