Ο Ηλίας Ψινάκης δεν «κάηκε» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 €

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης μετά την απολογία του στον ανακριτή για παραλείψεις στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Ψινάκης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονίες κατά συρροή από αμέλεια διά παραλείψεως και για σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια, υποστήριξε ότι ο δήμος είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής προστασίας προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά και ότι ο μηχανισμός του ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα της Πυροσβεστικής. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του ότι κατά την πρώτη ώρα δεν επιχείρησαν στην περιοχή εναέρια μέσα.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν από τις 10 το πρωί φορώντας τη μάσκα του. Ωστόσο επέλεξε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες έξω από τον χώρο των δικαστηρίων, προκειμένου να είναι σε θέση να μιλήσει χωρίς την ανάγκη να φορά μάσκα.

«Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά, αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις» δήλωσε στην έξοδο της Ευελπίδων.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Ηλίας Ψινάκης υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα 42 σελίδων, περιλαμβάνοντας σε αυτό 31 συνημμένα έγγραφα για την αντιπυρική προστασία του δήμου.

«Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής» δήλωσε ο συνήγορός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ ο επίσης συνήγορος του Ηλία Ψινάκη Δημήτρης Κουσιουρής είπε ότι ο κατηγορούμενος «με την κατάθεσή του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ