Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αγωγή από τους γονείς της μικρής Αλεξίας – 1.000.000€ για τη σφαίρα

Εκδικάστηκε χθες η αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ που είχαν καταθέσει οι γονείς της 9χρονης Αλεξίας, η οποία τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα του 2019 στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να βγει σε περίπου οκτώ μήνες από σήμερα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας. Έως τότε, οι γονείς της μικρής μαχήτριας της ζωής, η οποία προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση με τον σοβαρό τραυματισμό της, καλούνται να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις που απαιτεί η καθημερινή φροντίδα της, αφού τα 800 ευρώ που δίνει κάθε μήνα ο 55χρονος υπαίτιος, ο οποίος τους οδήγησε σε έναν απρόσμενο εφιάλτη, δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά.

«Ο άνθρωπος που έριξε την αδέσποτη σφαίρα δίνει κάθε μήνα 800 ευρώ για την Αλεξία, αλλά αυτό το ποσό δεν φτάνει για τίποτα. Η Αλεξία χρειάζεται πολλαπλάσια χρήματα για τη φροντίδα της και έχουμε και τα άλλα μας παιδιά και τη γιαγιά και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, αφού δεν δουλεύει κανείς μας» ανέφερε έξω από το σπίτι όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό στις Θεσπιές η μητέρα της 9χρονης, η κυρία Νικολέτα.

«Το παιδί μου πέρασε από επιτροπή και έχει 95% αναπηρία εφ’ όρου ζωής. Μου κατέστρεψε τη ζωή αυτός ο άνθρωπος» δήλωσε εμφανώς ταραγμένος ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ολα αυτά τα χρόνια οι γονείς της μικρούλας ανεβαίνουν έναν γολγοθά, καθώς, εκτός από την αναπηρία του παιδιού τους, έχουν να σκεφτούν τα έξοδα από την καθημερινή φροντίδα του, η οποία περιλαμβάνει τα ταξί με τα οποία πηγαίνει στο κέντρο αποκατάστασης για να υποβάλλεται σε φυσικοθεραπείες, τις εργοθεραπείες του και άλλες ανάγκες στις οποίες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν. Οπως λένε, μέχρι στιγμής ο απλός κόσμος βοηθάει όσο μπορεί, όμως κάθε μήνα πρέπει να δαπανούν 15.000-20.000 ευρώ, με συνέπεια να τους έχει κυριεύσει η απελπισία. «Αυτά που δίνει ο κατηγορούμενος είναι ψιχία. Τα ιατρικά κονδύλια είναι τεράστια και οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Εχει δεσμευτεί περιουσία του κατηγορουμένου, αξίας 1.000.000 ευρώ που ζητούν οι γονείς με την αγωγή, αλλά η απόφαση θα βγει σε οκτώ μήνες» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Μήτσαινας.

Η Αλεξία δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ανήμερα το Πάσχα του 2019, ενώ έπαιζε με τα αδέλφια της στην αυλή του σπιτιού της, και πλέον βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους το Πρωτοδικείο Θηβών αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου «πιστολέρο», που πυροβόλησε στον αέρα για να κάνει το κέφι του, μέχρι του ποσού του 1.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...