Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Άρρωστες» θεωρίες για τον Τραμπ – «Ψίθυροι» στις ΗΠΑ για δήθεν μόλυνση του

Tweetάρει από την υπερπολυτελή σουίτα του στρατιωτικού νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται και ο Λευκός Οίκος ανεβάζει φωτογραφίες του να εργάζεται, με το σχόλιο «Ο άνθρωπος δεν σταματά ποτέ να δουλεύει!»

Αυτό όμως που δεν έχει σταματήσει να γίνεται από τη στιγμή που ο πλανητάρχης ανακοίνωσε ότι έχει κολλήσει κορονοϊό είναι να παράγονται θεωρίες συνωμοσίας για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Από τους πρώτους που έριξαν νερό στον μύλο της συνωμοσιολογίας ήταν ο κινηματογραφιστής Μάικλ Μουρ, που χαρακτήρισε τον Τραμπ «επαγγελματία ψεύτη» και υποστήριξε ότι κάνει πως πάσχει από Covid-19 για να σηκώσει τα εκλογικά του ποσοστά, που ήταν σε πτώση.

«Μπορεί και να το έχει, αλλά πιθανά να λέει ψέματα. Χάνει όμως τις εκλογές και το ξέρει. Δεν είναι πια 2016. Τον μισούσαν και τότε, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο» έγραψε ο Μουρ στη σελίδα του στο facebook.

Άλλοι χρήστες του ίντερνετ, που μοιράζονται την ίδια άποψη, λένε ότι εμφανίζεται άρρωστος για να μπει σε καραντίνα και να αποφύγει ακόμα ένα ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν. Κάποιοι άλλοι είδαν τον κορονοϊό ως μια χρυσή ευκαιρία να επιτύχει ο Τραμπ την αμνηστία του για όσα τον βαραίνουν ποινικά. Συγκεκριμένα, λένε ότι επειδή θα κριθεί ανίκανος, θα τον αντικαταστήσει ο Μάικ Πενς στις εκλογές, που είναι πιθανότερο να τις κερδίσει, και όταν αναδειχθεί πρόεδρος θα του χαρίσει την αμνηστία.

Κάποιοι λένε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μολύνθηκε επίτηδες για να ανακοινώσει ένα νέο φάρμακο που τον έσωσε και έτσι να γυρίσει το κλίμα των εκλογών υπέρ του. Υπάρχουν, πάντως, και αυτοί που βλέπουν τον Τραμπ ως θύμα του Μπάιντεν, ο οποίος τον κόλλησε επίτηδες στο ντιμπέιτ της 29ης Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο αντίπαλος του Τραμπ έχει συνεργαστεί με την Κίνα που του έδωσε αντίδοτο για να μην πάθει ο ίδιος κάτι, αλλά για να μεταδώσει τον ιό και να βγάλει από τη μέση τον νυν πρόεδρο. «Οι συνωμοσιολόγοι αλλά και οι απλοί Αμερικανοί πολίτες, εξαιτίας της πολλής πληροφορίας που κυκλοφορεί τώρα, θα αφήσουν τη φαντασία τους να οργιάσει για το τι πραγματικά συμβαίνει» σχολιάζει η Κέιτι Μπάιρον, δημοσιογράφος και επικεφαλής του Poynter Institute MediaWise, ομάδας που διασταυρώνει πληροφορίες.

Έτοιμος να πάρει το… βαλιτσάκι του και να φύγει ο πλανητάρχης

φ5 37

Για την κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ, που συνεχώς βελτιώνεται και αν συνεχιστεί έτσι, μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, έκανε λόγο χθες το ιατρικό team που κουράρει τον Αμερικανό πρόεδρο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed Medical Center.

Με τις αγορές να κατρακυλάνε και δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο να είναι στημένοι έξω από το Walter Reed Medical Center, οι πληροφορίες φιλτράρονται με ιδιαίτερη προσοχή, οπότε είναι δύσκολο να ξέρεις ποια είναι η αλήθεια. Από τη στιγμή που ο πλανητάρχης μπήκε στο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε εκεί το βαλιτσάκι με τους κωδικούς των πυρηνικών, υπάρχουν προσπάθειες καθησυχασμού αλλά και κάποιες δηλώσεις γιατρών που μπορούν να χαρακτηριστούν αντικρουόμενες.

Η χθεσινή εικόνα των γιατρών του ήταν πιο συντονισμένη, αφού, σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες, έδιναν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της πορείας εξέλιξης της νόσου Covid-19 στον Τραμπ.

Ο προσωπικός του γιατρός Σιν Κόνλεϊ παραδέχτηκε ότι ο πρόεδρος εμφάνισε μια ταχεία επιδείνωση την Παρασκευή, που εκδηλώθηκε με υψηλό πυρετό αλλά και πτώση του κορεσμού του οξυγόνου κάτω από το 94%. Του χορηγήθηκε τότε οξυγόνο για λίγη ώρα και ο κορεσμός του επανήλθε πάνω από το 95%. Κρίθηκε, ωστόσο, αναγκαίο να γίνει μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Εκεί είχε ακόμα ένα επεισόδιο πτώσης του οξυγόνου του, αλλά με τα θεραπευτικά σχήματα που του χορηγήθηκαν, που περιλαμβάνουν τη ρεδεσιμβίρη αλλά και τα πειραματικά μονοκλωνικά αντισώματα, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι τώρα απύρετος και εμφανίζει καλή εικόνα, σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...