Άντρες με «ζώνες αγνότητας» στα χερια hi-tech συμμορίας

Σούπερ ηλεκτρονική «ζώνη αγνότητας» για άνδρες, που ξεπουλάει ανά τον πλανήτη, παρουσίασε κενό ασφαλείας, το οποίο επιτρέπει σε κακοποιούς του διαδικτύου να τη χακάρουν και να την κλειδώσουν. Προκειμένου να την ξεκλειδώσουν, οι χάκερ μπορούν να ακολουθήσουν τη συνήθη πρακτική τους και να ζητήσουν χρήματα.

Η «έξυπνη» Cellmate Chastity Cage της κινεζικής εταιρίας Qiui, που κοστίζει περίπου 160 ευρώ, έχει ήδη αγοραστεί από περισσότερους από 40.000 άνδρες παγκοσμίως.

Οι παραγωγοί της τη διαφημίζουν σαν έναν τρόπο να παραδώσει ο χρήστης της τον πλήρη έλεγχο του πέους του στη/στον σύντροφό του. Η συσκευή συνδέεται μέσω Bluetooth με εφαρμογή στο smartphone της/του παρτενέρ του χρήστη, δίνοντας τη δυνατότητα να την κλειδώνει και να την ξεκλειδώνει. Ωστόσο, για να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη εντολή, η εφαρμογή πρέπει να στείλει σήμα στον κεντρικό server της εταιρίας και να λάβει έγκριση.

Η βρετανική Pen Test Partners (PTP), σύμφωνα με το BBC, ανακάλυψε ότι στον κώδικα του κεντρικού server υπάρχει κενό ασφαλείας, το οποίο μπορεί να επιτρέψει στους χάκερ να πάρουν τον πλήρη έλεγχο των συσκευών Cellmate Chastity Cage. Μάλιστα, δυνητικά οι χάκερ θα μπορούσαν να κλειδώσουν ταυτόχρονα και τις 40.000 συσκευές που έχουν πωληθεί, απαιτώντας «λύτρα».

Αν και η Qiui, έπειτα από ενημέρωση από την PTP, διόρθωσε το σφάλμα στις νέες συσκευές, δημιουργώντας νέα εφαρμογή, το πρόβλημα παραμένει σε όσους έχουν ήδη αγοράσει τη «ζώνη αγνότητας» και χρησιμοποιούν την παλιά εφαρμογή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ