Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Fans ενός θρόνου!

Η πρώτη συνάντηση στην Ελλάδα των φίλων του «Game of Thrones» με παιχνίδια και μυθικές συνταγές.

Την ώρα που τα εκατομμύρια των φανατικών παγκοσμίως συζητούν μετά μανίας το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου του «Game of Thrones», ο ζάπλουτος πλέον συγγραφέας Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν δίνει σταγόνα σταγόνα αποσπάσματα του επόμενου βιβλίου και η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχτεί για πρώτη φορά και τα επτά βασίλεια μαζί, στην πρώτη μεγάλη συνάντηση των Ελλήνων φαν!

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι λάτρεις της σειράς θα έχουν την ευκαιρία το ερχόμενο Σάββατο να αισθανθούν ότι βρίσκονται στο μυθικό Γουέστερος, θα μπορούν να δοκιμάσουν φαγητά και ποτά βασισμένα σε συνταγές του «Game of Thrones», θα «ξιφομαχήσουν» με ξύλινα και μεταλλικά ξίφη και (το καλύτερο) θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό Cosplay, με τους παίκτες να ντύνονται με στολές ενσαρκώνοντας τους χαρακτήρες και αναβιώνοντας κλασικές σκηνές της σειράς. Ηδη μάλιστα cosplayers, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των διοργανωτών, πήραν μέρος σε δύο βίντεο που δημιουργήθηκαν για το event.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τον περασμένο Ιούνιο και το τέλος του τρίτου κύκλου (όπου σε ένα αιματηρό επεισόδιο σφαγιάστηκαν αρκετοί από τους πρωταγωνιστές) έως την προβολή του πρώτου επεισοδίου της τέταρτης σεζόν (σε λίγα 24ωρα για την Ελλάδα), οι φανατικοί της σειράς ανά τον πλανήτη δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να ασχολούνται με το αγαπημένο τους θέμα, αναζητώντας διαρκώς οποιαδήποτε πληροφορία για τα γυρίσματα, αναδημοσιεύοντας τρέιλερ και φωτογραφίες, κάνοντας διαγωνισμούς και «μαντεύοντας» τις εξελίξεις.

Από την άλλη, η έκθεση με τα αντικείμενα της σειράς, όπως ο σιδερένιος θρόνος ή τα εξαιρετικά κοστούμια και τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της τέταρτης σεζόν, «μετακομίζει» όλον αυτόν τον καιρό από πόλη σε πόλη και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες, που στριμώχνονται στην ουρά για ώρες. Αυτές τις ημέρες, αφού πέρασε από Νέα Υόρκη, Μεξικό, Τέξας και Ρίο ντε Τζανέιρο, τα εκθέματα πακετάρονται για να ταξιδέψουν στο Οσλο, όπου θα παραμείνουν από 26 έως 30 Απριλίου, για να φύγουν στη συνέχεια για το Τορόντο του Καναδά.

Προσθέτοντας σε όλα αυτά τα σχετικά (ηλεκτρονικά και μη) παιχνίδια, τα ρούχα, τις αφίσες, τις κούπες και τα άλλα αντικείμενα με το λογότυπο ή τους χαρακτήρες της σειράς καθώς και τα έσοδα από τα DVD (με τον τρίτο κύκλο να σπάει τα ρεκόρ όλων των εποχών, αφού πούλησε περίπου 200.000 σετ μόνο μέσα στην πρώτη εβδομάδα) μπορεί να φανταστεί κανείς πως το ζάπλουτο βασίλειο του Κάστερλι Ροκ μετέφερε όλο το αμύθητο χρυσάφι του από τις σελίδες του βιβλίου και τις σκηνές της σειράς στις τσέπες των παραγωγών, των συντελεστών και βεβαίως του συγγραφέα.

Η σειρά που απειλεί τον συγγραφέα!

Μπορεί να έχουν ήδη κυκλοφορήσει πέντε βιβλία και αυτή τη στιγμή να προβάλλεται το δεύτερο μισό του τρίτου (που για τη σειρά χωρίστηκε σε δύο κύκλους), το ερώτημα ωστόσο που μονίμως απασχολεί παραγωγούς και θεατές της σειράς είναι αν ο συγγραφέας θα προλάβει να ολοκληρώσει τη συγγραφή κλείνοντας τον κύκλο προτού τον φτάσει η σειρά.

Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν γράφει τώρα το έκτο βιβλίο, που έχει τίτλο «The winds of Winter» (Οι άνεμοι του χειμώνα) και σύμφωνα με τον συγγραφέα του θα είναι στα ράφια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ ο κύκλος θα κλείσει με το έβδομο και τελευταίο βιβλίο που θα έχει τίτλο «A Dream of Spring» (Ονειρο της άνοιξης). Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι ο Μάρτιν χρειάστηκε έξι χρόνια για να τελειώσει το πέμπτο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2011, ενώ το προηγούμενο από αυτό χρειάστηκε μία πενταετία για να ολοκληρωθεί. «Είμαι ένας αργός στη γραφή συγγραφέας και αυτά τα βιβλία είναι τεράστια» λέει ο ίδιος, απαντώντας τόσο στους φανατικούς των βιβλίων και της σειράς όσο και στους παραγωγούς που τον πιέζουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...