Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Αδίστακτοι «Μάνατζερ» μοντέλων ψάρευαν 12χρονες! Πώς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «τσάκωσε» τους παιδεραστές

Επιτήδειοι που εμφανίζονταν στα social media ως μάνατζερ -και, μάλιστα, ως… γυναίκες!- παγίδευαν ανήλικα κορίτσια και τα έπειθαν να ποζάρουν ολόγυμνα, δίνοντάς τους απατηλές υποσχέσεις ότι θα τα προωθούσαν στο μόντελινγκ και θα έκαναν καριέρα ως μανεκέν!

Όταν, όμως, οι ανυποψίαστες μαθήτριες τους έστελναν το ψηφιακό υλικό με τις γυμνές φωτογραφίες ή τα βίντεο, το προωθούσαν αντί αμοιβής σε online δίκτυα παιδεραστών στο «σκοτεινό ίντερνετ».

Στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από ξένες υπηρεσίες ότι τα ψηφιακά ίχνη υλικού παιδικής πορνογραφίας που διακινούνταν μέσω του διαδικτύου οδηγούσαν στην ελληνική επικράτεια και, από την ανάλυσή τους, έφτασε στα ίχνη τεσσάρων ανδρών που είχαν «ανεβάσει» (upload) πορνογραφικό υλικό με ανήλικες, μεταξύ των οποίων μάλιστα είναι ένας… Πακιστανός!

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των «Ράμπο του διαδικτύου», ένας από τους δράστες προσποιούνταν τον μάνατζερ μοντέλων και υποσχόταν αμοιβή ύψους 300 ευρώ στις ανήλικες, τις οποίες εντόπιζε διαδικτυακά και τις έπειθε ότι θα τις κάνει… περιζήτητα μοντέλα! Μάλιστα, έλεγε στα κορίτσια ότι για να μπορέσει να τα προωθήσει έπρεπε να του στείλουν φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε εν αγνοία τους σε παιδόφιλους στο dark net εξασφαλίζοντας χρηματικά ποσά.

Όμως, δεν σταματούσε εκεί, καθώς ένας συνεργός του επικοινωνούσε με τις ανήλικες και τους ασκούσε επίμονα ψυχολογική πίεση, απειλώντας τις ότι αν δεν έστελναν και άλλο οπτικό υλικό με ακόμη πιο ακραίες και αποκαλυπτικές γυμνές πόζες τους, θα έστελνε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ήδη τους είχαν στείλει σε άτομα του οικογενειακού και του σχολικού τους περιβάλλοντος!

Και οι δύο συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος τους υποβλήθηκαν μηνύσεις με τις οποίες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή, στα οποία εντοπίστηκαν πλήθος ψηφιακά αρχεία με φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων που έχουν σταλεί στα αρμόδια Τμήματα Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Για την ίδια παράνομη δραστηριότητα ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο άτομα, εκ των οποίων ένας Πακιστανός, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία. Κατά την έρευνα στην κατοικία του αλλοδαπού εντοπίστηκαν ομοεθνείς συγκάτοικοί του, οι οποίοι δεν διέθεταν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα και παραπέμφθηκαν για διοικητική απέλαση.

Νάντια Αλεξίου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...