Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Αλυτοι γρίφοι ή «τέλειο» έγκλημα;

Θρίλερ με συνανθρώπους μας που άνοιξε η γη και τους κατάπιε! Άφαντα πτώματα και μαρτυρίες που ξεθωριάζουν στο πέρασμα του χρόνου.

Τρεις περιπτώσεις ανεξιχνίαστων εξαφανίσεων και δολοφονιών που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη ανασύρει από το ντουλάπι η «Espresso».

  • Από τη
    Μαρία Μεϊμάρη

Όλες παραμένουν έως σήμερα άλυτοι γρίφοι, είτε γιατί δεν βρέθηκε ποτέ πτώμα είτε επειδή ο δράστης κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στη διάπραξη του «τέλειου εγκλήματος» ή γιατί δεν βρίσκονται στη ζωή κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να φωτίσουν σκοτεινές πτυχές των υποθέσεων.

Η εξοχική κατοικία

Η εξαφάνιση του 36χρονου ιδιοκτήτη μηχανημάτων για χωματουργικές εργασίες Χρήστου Μερεντίτη από την εξοχική κατοικία της οικογένειάς του στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, στο Κορωπί, την άνοιξη του 2014, ήταν μόνο η αρχή ενός θρίλερ για γερά νεύρα που συνεχίζεται έως σήμερα.

Τα ίχνη του άτυχου άνδρα χάθηκαν στις 6 Μαΐου, μεταξύ 9.30 το πρωί με 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με μία μαρτυρία. Λίγο μετά τη δήλωση εξαφάνισής του, οι Αρχές βρήκαν μέσα σε ένα κουβούκλιο φορτηγού που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη μεγάλη ποσότητα αίματος που ανήκε στον Μερεντίτη και έναν κάλυκα από εννιάρι πιστόλι.

Όμως, το πτώμα του δεν εντοπίστηκε ποτέ, παρατείνοντας την αγωνία των οικείων του, οι οποίοι ελπίζουν ότι μια μέρα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για να μάθουν επιτέλους τι ακριβώς έχει συμβεί στον αγαπημένο τους. Ανάμεσά τους και η ετοιμόγεννη -τότε- σύντροφος του 36χρονου που, λίγες ημέρες μετά, έφερε στον κόσμο τον καρπό του έρωτά τους, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η ίδια είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο αγαπημένος της να σκηνοθέτησε την εξαφάνισή του, ενώ ήταν πεπεισμένη ότι κάποιος του έστησε ενέδρα θανάτου. Στην εκπομπή είχαν μιλήσει ακόμη ο πατέρας του αγνοουμένου, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι ο γιος του αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, καθώς και ένας μάρτυρας, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι δύο μέρες προτού χαθεί από προσώπου γης ο 36χρονος είχε πουλήσει σε έναν φίλο και συνεργάτη του ένα λευκό φορτηγό μάρκας Mercedes-Benz Atego 815.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ότι είχε αποκρύψει αρχικά πως αγόρασε και μεταπώλησε το φορτηγό σε έναν ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο, ενώ φέρεται ότι είχε δώσει αντιφατικές απαντήσεις σχετικά και με το πότε το παρέλαβε από το Κορωπί. Δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνιση, στην υπόθεση ήρθε να προστεθεί άλλη μια τρομακτική πτυχή, που ήθελε τον 36χρονο να είχε μπλέξει με σκληρό κύκλωμα που διακινούσε κλεμμένα ανταλλακτικά φορτηγών.

«Στην προσπάθειά του να παραμερίσει κάποιους άλλους από το κύκλωμα είναι πιθανό να χάθηκε το παιχνίδι και τον “φάγανε”…» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Χάθηκε στη Μάνη

Τα ίχνη της 57χρονης Χριστίνας Εξαρχουλέα χάθηκαν το μεσημέρι της 24ης Οκτωβρίου 2017 στη Στούπα Μεσσηνίας κάτω από ιδιαίτερα περίεργες συνθήκες. Προτού εξαφανιστεί είχε πει στον σύζυγό της ότι θα πήγαινε στο σούπερ μάρκετ. Όταν μίλησαν ξανά, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε μια φίλη της στον διπλανό οικισμό και ότι θα επέστρεφε σε μια ώρα. Έκτοτε, όμως, το τηλέφωνό της απενεργοποιήθηκε και η ίδια σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγο προτού εξαφανιστεί η 57χρονη είχε σταματήσει με οτοστόπ μια διερχόμενη οδηγό που τη μετέφερε στον Κάμπο. Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας, η Εξαρχουλέα κρατούσε μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών, που πιθανότατα περιείχε ρούχα, ενώ άλλος μάρτυρας υποστήριξε ότι είδε την 57χρονη στην περιοχή της Καρδαμύλης γύρω στις 4 το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Μαρτυρίες ανέφεραν, επίσης, ότι η αγνοούμενη γυναίκα είχε φύγει και στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς να δηλωθεί για μέρες η εξαφάνισή της.

Η ανεύρεση ενός ανθρώπινου σκελετού στα Λέικα της Καλαμάτας ενάμιση χρόνο μετά, συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2019, επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση και κινητοποίησε και πάλι τις Αρχές.

Όμως, ο συναγερμός έληξε όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA, που έδειξαν ότι τα οστά δεν ανήκαν στην 57χρονη από τη Μάνη. Την ίδια περίοδο, οι αδελφές της αγνοούμενης Χριστίνας κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία, σε μια προσπάθεια να φύγει η υπόθεση από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και να ανατεθεί σε εισαγγελέα για να αρχίσει πιο ουσιαστική έρευνα.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή να κληθεί ο σύζυγος της αγνοουμένης για να καταθέσει, όμως δεν εντοπίστηκε και δηλώθηκε ως αγνώστου διαμονής.

Ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε από την Αμερική πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό της συζύγου του, ενώ υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει την Αστυνομία για την πρόθεσή του να φύγει στο εξωτερικό εξαιτίας απειλών που δεχόταν.

Η έγκυος Ντέσι Ιλιέβα

Η 37χρονη Ντέσι Ιλιέβα από τη Βουλγαρία, η οποία ζούσε μόνιμα στο Ρέθυμνο, ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος όταν χάθηκαν μυστηριωδώς τα ίχνη της. Το μεσημέρι της 2ας Μαΐου 2018, λίγο προτού εξαφανιστεί, είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα της και μια φίλη της, λέγοντάς τους ότι θα πήγαινε με τον σύντροφό της σε ένα δάσος για να φάνε σε μια ταβέρνα. Έκτοτε, κάθε φορά που την καλούσε η μητέρα της, το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η 37χρονη δεν πήγε για δουλειά στο εστιατόριο του Ρεθύμνου στο οποίο εργαζόταν ανάγκασε τη μητέρα της να πάει στην Κρήτη και να ενημερώσει την Αστυνομία, εκφράζοντας την ανησυχία της και την υποψία ότι της έχει συμβεί κάτι κακό, καθώς η επικοινωνία τους ήταν πολύ συχνή.

Τους φόβους της ενίσχυσε ακόμη περισσότερο η αυτοκτονία του 45χρονου συντρόφου της κόρης της, ο οποίος βρέθηκε στις 6 Μαΐου απαγχονισμένος μέσα στο πατρικό του σπίτι στο χωριό Κεραμές Αγίου Βασιλείου, στα νότια του Ρεθύμνου, εκεί όπου εθεάθη τελευταία φορά και η 37χρονη.

Όπως είπε η ίδια φίλη που μίλησε τελευταία με την αγνοούμενη έγκυο, δεν πίστευε στα αυτιά της όταν έμαθε ότι ένα τέταρτο μετά την τελευταία απόπειρα που έκανε για να επικοινωνήσει με τον 45χρονο, ώστε να μάθει νέα της Ντέσι, αυτός κρεμάστηκε. Πρόσθεσε δε ότι η πρώτη σκέψη της ήταν πως ο σύντροφος της φίλης της τής έκανε κακό! Άλλες μαρτυρίες ανέφεραν ότι ο 45χρονος, ο οποίος είχε ένα παιδί από τον πρώτο γάμο του και ακόμη ένα από τη δεύτερη σύζυγό του, από την οποία δεν είχε χωρίσει, ασκούσε αφόρητη πίεση στην 37χρονη να «ρίξει» το παιδί. Παρά τις προσπάθειες των Αρχών να εντοπίσουν την άτυχη γυναίκα, κανένα ίχνος της δεν έχει βρεθεί έως σήμερα.

Γ. Παναγοπούλου: Ένας διαρκής γολγοθάς για τις οικογένειές τους!

«Πρόκειται πράγματι για ανεξιχνίαστες υποθέσεις παρότι έχουν περάσει τόσο πολλά χρόνια από τα τελευταία ίχνη των εξαφανισθέντων. Εξαφανίσεις-μυστήριο συνανθρώπων μας που δυστυχώς τα ίχνη τους χάνονται βαθιά στον χρόνο» δήλωσε στην «Espresso» η γνωστή ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία είναι πληρεξούσια δικηγόρος και των τριών οικογενειών που έχασαν πριν από χρόνια τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ζουν στο «σκοτάδι», κάνοντας διάφορες υποθέσεις σχετικά με την τύχη τους. Παράλληλα, εξήγησε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες για καθεμιά από τις συγκεκριμένες υποθέσεις εξαφάνισης.

«Για την υπόθεση του Χρήστου Μερεντίτη ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ποτέ δεν βρέθηκαν το πτώμα και ο δράστης ή οι δράστες. Για την άτυχη Χριστίνα Εξαρχουλέα η εξαφάνισή της παραμένει θρίλερ, αποτελεί μια σκοτεινή υπόθεση που, δυστυχώς, η έρευνα δεν οδήγησε πουθενά. Η εξαφάνισης της εγκύου Ιλίεβα στην Κρήτη ακόμα βασανίζει την οικογένειά της, τη μητέρα και τον αδελφό της, γιατί είναι σαν να άνοιξε η γη και να κατάπιε τη νεαρή γυναίκα. Όλες αυτές οι υποθέσεις αποτελούν έναν διαρκή γολγοθά για τις οικογένειες των ανθρώπων που τα ίχνη τους χάθηκαν μυστηριωδώς. Ακόμη και σήμερα ελπίζουν να μάθουν την αλήθεια. Τους βασανίζουν αναπάντητα “γιατί” σχετικά με την έλλειψη στοιχείων για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι εξαφανίσεις ή “ορφανά” εγκλήματα για τα οποία δεν έχει βρεθεί ο δράστης ή το θύμα;»

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...