Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

«Ρουκ Ζουκ» με άρωμα «Κωνσταντίνου και Ελένης» για τον Τηλεμαραθώνιο για τα...

Rouk Zouk × Είμαστε Ένα x Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος × Κωνσταντίνου και Ελένης = Μια μεγάλη γιορτή αγάπης για τα παιδιά στον ΑΝΤ1!

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην πίστα με πρώην και νυν ανάμεσα στους θαμώνες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η special guest live εμφάνιση που...

Η μαύρη γειτονιά του Hollywood!

Η γραφική γειτονιά Μπρέντγουντ θεωρείται ο επίγειος παράδεισος του...

«Άγιος Έρωτας»: Η δίκη του Παύλου παίρνει απροσδόκητη τροπή

Ο Πέτρος και ο Στέφανος, μετά  τον ξαφνικό θάνατο της Νότας, έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα και επικίνδυνη κατάσταση από τον Ιταλό λαθρέμπορο στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος Έρωτας».

Νέα μέτρα: Στους δρόμους με μάσκες και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ

Στον απόηχο του διπλού αρνητικού ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή στις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4.

Τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
  • Η εφαρμογή των μέτρων θα ισχύσει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτικά, τα νέα μέτρα ισχύουν για τις:

  • «Κόκκινες» περιοχές: Καστοριά και Κοζάνη.
  • «Πορτοκαλί» περιοχές: Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Ζάκυνθος, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κύθνος, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες και Τρίκαλα. Νωρίτερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, εξηγώντας ότι το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη διασκέδαση και στέλνοντας μήνυμα ότι, ειδικά στην περιφέρεια, δεν πρέπει οι προσωπικές σχέσεις να επηρεάζουν την εφαρμογή των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός μετά το χθεσινό νέο ρεκόρ κρουσμάτων. Σημειωτέον ότι η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25-34. Η μεταφορά του ιού από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας, κάτι που οι νέες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο να προλάβουν.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν αποτέλεσμα συνεχών συσκέψεων του κυβερνητικού επιτελείου με τους υγειονομικούς συνεργάτες, μετά τη ραγδαία αύξηση των τελευταίων ημερών, με το Μαξίμου και τους επιστήμονες να προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» ώστε να μπουν περιορισμοί, χωρίς όμως να οδηγηθούμε σε γενικό lockdown.

Τουλάχιστον ως τώρα δεν εξετάστηκε ο περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης. Αφενός, αυτό θα ήταν καταστροφικό για την οικονομική κατάσταση των επιχειρηματιών, αφετέρου η έξαρση των κρουσμάτων δεν εντοπίζεται στους χώρους εστίασης, αλλά όταν αυτά κλείνουν και συναντάμε εικόνες συνωστισμού στις πλατείες και σε άλλους υπαίθριους χώρους.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...







Μποζουκια Αθηνα