Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Χρυσή Αυγή: Νύχτα στη Γαδά με ταπεράκια και «Ιλιάδα»

Πώς πέρασαν το βράδυ της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Έως το απόγευμα της Πέμπτης είχαν οδηγηθεί στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας οι καταδικασθέντες τέως βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα στα οποία είχαν παραδοθεί, για να παραμείνουν υπό κράτηση έως τη μεταγωγή τους στα σωφρονιστικά καταστήματα, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Οι 23 κρατούμενοι πέρασαν τη νύχτα της Πέμπτης σε τέσσερις εξαιρετικά περιορισμένους χώρους, που είχαν διαμορφωθεί ειδικά μέσα στο κτίριο. Οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν αλλάξει από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν οδηγήθηκαν για πρώτη φορά στον Κορυδαλλό και οι συνθήκες τούς έχουν φέρει σε διάσταση πολιτικών θέσεων και απόψεων, με τη νύχτα πάντως να κυλάει ήρεμα, παρά τις όποιες αντιθέσεις.

Στο κρατητήριο του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ παρέμειναν μαζί για περίπου δέκα λεπτά ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, όταν τα οχήματα των ομάδων συλλήψεων τους μετέφεραν από τα Τμήματα Ασφαλείας Ραφήνας και Πεύκης, αντίστοιχα.

Κοιτούσαν αλλού

Ωστόσο, οι δυο τους δεν αντάλλαξαν κουβέντα, ούτε καν ένα βλέμμα! Οι δύο άντρες κοιτούσαν ο ένας το πάτωμα και ο άλλος το ταβάνι, καθώς ακολούθησαν διαφορετική πορεία, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να παραμένει γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης ίδρυσε τον πολιτικό φορέα Έλληνες για την Πατρίδα.

Οι κρατούμενοι συνομίλησαν με τις οικογένειές τους, με κάποιους να δειπνούν με φαγητό των μαγειρείων. Ωστόσο, στους περισσότερους πήγαν φαγητό και τα προσωπικά τους είδη οι σύζυγοι, οι μητέρες ή και άλλα μέλη των οικογενειών τους, καθώς για την επόμενη ημέρα είχε προγραμματιστεί η μεταγωγή τους στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Μεταξύ αυτών που εμφανίστηκαν στο επισκεπτήριο ήταν η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια, η οποία του έφερε μια βαλίτσα. Ο ίδιος επέλεξε να διαβάσει ένα από τα βιβλία του, ενώ και ο νιόπαντρος Γιώργος Γερμενής επέλεξε να απορροφηθεί στις μάχες με τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες της «Ιλιάδας».

Παίζει τον… «Παππά»

Φυγόποινος κρίνεται πλέον ο άλλοτε δεύτερος στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, που φέρεται μάλιστα αποφασισμένος να μην παραδοθεί στις Αρχές.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης και τη μη αναγνώριση της αναστολής των ποινών, τα μέλη του «διευθυντηρίου» της Χρυσής Αυγής πήγαν στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών διαμονής τους και παραδόθηκαν.

Το σκηνικό θύμισε εικόνες από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν η -τότε ενεργή- Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε με χειροπέδες στις Φυλακές Κορυδαλλού. Και τότε είχαν συλληφθεί όλοι εκτός από τον Χρήστο Παππά, ο οποίος συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα!

Εως αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών Παππάς έπαιζε τον… παπά με τις Αρχές, καθώς δεν είχε παρουσιαστεί, δεν είχε επικοινωνήσει, ούτε ανταποκρινόταν στις τηλεφωνικές κλήσεις. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον αναζήτησαν στο σπίτι του στου Παπάγου, καθώς και σε δύο ακόμα γνωστές διευθύνσεις του, ακόμη και στα δύο σπίτια που διατηρεί στη γενέτειρά του στα Ιωάννινα, χωρίς να τον εντοπίσουν.

Ασφαλείς πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι είχε γίνει προσπάθεια επαφής με τον Παππά στις 7 Οκτωβρίου, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Εφετείου, ωστόσο είχε αποβεί άκαρπη. Η τελευταία φορά που υπήρξε ένδειξη της παρουσίας του ήταν την 1η Οκτωβρίου, όταν έδωσε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί στις 27 Αυγούστου 2015, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Ο συνήγορός του Περικλής Σταυριανάκης έκανε λόγο για συνειδητή επιλογή του πελάτη του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι ο Χρήστος Παππάς δεν είχε τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση και ότι η Αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει τους περιοριστικούς όρους που αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

«Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιονδήποτε τρόπο τον Χρήστο Παππά, θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε έναν πολίτη και απέναντι σε έναν κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες μέρες εγκαλούσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου “α λα καρτ”. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας Ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα γι’ αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α., ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται! Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...