Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για τον βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Μελά και το «κατάστημα» ακολασίας

Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν την περασμένη Δευτέρα στο φως της δημοσιότητας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Espresso» για την εμπλοκή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μελά στη λειτουργία χώρου ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων στον Πειραιά, με μυστικά δωμάτια!

Το «κατάστημα» είχε άδεια… καφετέριας – ζαχαροπλαστείου, όμως οι αστυνομικοί έπειτα από έφοδο βρέθηκαν μπροστά σε έναν άτυπο οίκο ανοχής, με κρεβάτια που προορίζονταν για τις σεξουαλικές επαφές των θαμώνων!

Η υπόθεση (αφορά την περίοδο 2014-2017) είχε παραπεμφθεί στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πειραιά (στην οποία ήταν πρόεδρος ο κ. Μελάς), ωστόσο δεν είχε εκδώσει απόφαση για διακοπή λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παρότι η νομική υπηρεσία του δήμου είχε εισηγηθεί να κλείσει το «κατάστημα» για λόγους δημόσιου συμφέροντος, υπήρξαν αλλεπάλληλες αναβολές στην αρμόδια επιτροπή, στην οποία πρόεδρος ήταν ο νυν βουλευτής, με αποτέλεσμα αυτό να μην κλείσει ποτέ! Υστερα από όλα αυτά είχαμε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας σε βάρος του Ιωάννη Μελά!

Η πρωτοφανής για τα χρονικά υπόθεση απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο με προ ημερησίας διατάξεως θέμα που εισηγήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Πειραιάς για όλους» Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος τόνισε: «Δεν προβλέπεται σε ζαχαροπλαστείο να υπάρχουν δωμάτια με κρεβάτια! Βοά ο κόσμος! Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, γιατί γίνονται μηνύσεις, αλλά καθυστερούν αυτές οι υποθέσεις. Οι μηνύσεις που φτάνουν στο τραπέζι πρέπει να δρομολογούνται άμεσα».

Ιδιαίτερη όμως αίσθηση έκανε και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Δημήτρη Γκερλέ, ο οποίος κατά το 2017 ήταν μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, επί προεδρίας του νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μελά. Ο κύριος Γκερλές επισήμανε πως μετά την αυτοψία της Αστυνομίας υπήρξε εισήγηση για αναστολή λειτουργίας του swinger club. Όμως αυτό δεν έγινε, καθώς υπήρξαν συνεχείς αναβολές, ώσπου να αλλάξει ο νόμος και να πάψει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να είναι αρμόδια για το «λουκέτο» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος!

«Υπήρξαν συνεχείς αναβολές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γκερλές και συνέχισε: «Το θέμα είχε έρθει πέντε φορές και είχε αναβληθεί, και δεν πάρθηκε απόφαση. Τρεις φορές αναβλήθηκε γιατί δεν παρέστη ο δικηγόρος του καταστήματος, αν και δεν ήταν δικαστήριο… Υπήρξαν συγκεκριμένες σκόπιμες αναβολές. Τελικά δόθηκε πέμπτη αναβολή λόγω αναρμοδιότητας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς στο μεσοδιάστημα αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα από το συγκεκριμένο όργανο και, έτσι, το κατάστημα δεν έκλεισε» ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης!

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης φάνηκε να αγνοεί τις αλλεπάλληλες αναβολές που είχαν δοθεί από τη μέχρι τότε αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στην Αστυνομία. «Η επιτροπή δεν έχει άδεια ελέγχου για το πώς αξιοποιούν οι καταστηματάρχες τις άδειες. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι γίνεται σε ένα μαγαζί. Δεν μπορεί να γνωρίζει η Ποιότητα Ζωής, αν η Αστυνομία δεν το γνωστοποιήσει στον Δήμο» είπε ο Γιάννης Μώραλης, για να λάβει την απάντηση από τον Νίκο Μπελαβίλα: «Από το 2014 ήταν πασίγνωστο τι ήταν το κλαμπ αυτό»…

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

ESR 2310 001 CMYK 1 scaled

Να θυμίσουμε (όπως είχαμε αποκαλύψει και στο πρωτοσέλιδο της 23ης Οκτωβρίου) ότι η Βουλή προχώρησε στην άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μελά, προκειμένου να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Συνολικά 276 βουλευτές είχαν ψηφίσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας έπειτα από αίτημα της Εισαγγελικής Αρχής Πειραιά, που διερευνά πράξεις ή παραλείψεις του όταν ο Ιωάννης Μελάς ήταν αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου και πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στον Δήμο Πειραιά επί δημαρχίας Γιάννη Μώραλη. Σύμφωνα με όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», το swinger club λειτουργούσε από το 2014 για τρία συνεχή χρόνια ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο (είχε άδεια καφετέριας – ζαχαροπλαστείου), αλλά υπήρχαν καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για ερωτικές περιπτύξεις και όργια ανάμεσα στους open mind θαμώνες. Σε έφοδο που είχαν κάνει οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε σωρεία παραβάσεων, μεταξύ των οποίων η λειτουργία κρυφών δωματίων με κρεβάτια (!) στο… πατάρι του καταστήματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...