Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το εταιρικό ομόλογο του ΟΠΑΠ

Με την ψήφο εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας,  ξεκίνησε, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, υποδέχθηκε τον Acting CEO του ΟΠΑΠ, κ. Γιαν Κάρας, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέα Χριστοφόρου, και τον CFO του ΟΠΑΠ, κ. Πάβελ Μούχα, οι οποίοι κήρυξαν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της έκδοσης του ομολόγου του ΟΠΑΠ, αλλά και στην συνολική συμβολή της εταιρείας στην ανάδειξη του θεσμού της  αγοράς εταιρικών ομολόγων. Επιπλέον, ανέφερε πως παρά το ότι η πανδημία έχει περιορίσει στους ελάχιστους τη συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση, το Χρηματιστήριο τιμά το δίκτυο του οικοσυστήματός του, και ειδικά των αναδόχων που κατέδειξαν και σε αυτή την έκδοση, ότι και στην ψηφιακή εποχή του Covid-19 έχει τις δυνατότητες να κινητοποιήσει και ικανοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ζήτηση.

2 2020 10 30T091159.247

Η δημόσια προσφορά για το εταιρικό ομόλογο του ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η εταιρεία ζητούσε 200 εκατ. ευρώ και η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές ανήλθε σε 611,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 3,06 φορές. Tο σύνολο των συμμετεχόντων επενδυτών ανήλθε σε 8.046 και η τελική απόδοση των 200.000 ομολογιών που διατέθηκαν, ορίστηκε σε 2,10%.

Ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, κ. Γιαν Κάρας, επεσήμανε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, για την τελετή έναρξης της διαπραγμάτευσης του νέου ομολόγου του ΟΠΑΠ. Μετά την επιτυχία της έκδοσης του προηγούμενου ομολόγου μας, που αποτέλεσε σταθμό για την αγορά, καθώς ήταν το πρώτο ομόλογο μεγάλης κλίμακας το 2017, ο ΟΠΑΠ κατάφερε ξανά να προσελκύσει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το νέο ομόλογό του, για το οποίο η ζήτηση υπερκαλύφθηκε πάνω από τρεις φορές και η διαπραγμάτευση ξεκινά σήμερα. Το επίτευγμα αυτό, ειδικά εν μέσω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας, αναδεικνύει τη μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνει το επενδυτικό κοινό στην εταιρεία μας, είτε πρόκειται για ιδιώτες, είτε για θεσμικούς επενδυτές».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, υπογράμμισε: «Η επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τη μεγάλη εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το επενδυτικό κοινό την εταιρεία μας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό. Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, ο ΟΠΑΠ παραμένει προσηλωμένος στο μεγαλο κοινωνικό του έργο. Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουμε την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Μάλιστα, πρόσφατα παραδώσαμε τη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων, που ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια θωράκισης του εθνικού συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση περιστατικών όπως ο Covid-19».

3 2020 10 30T091200.276

Ο CFO του ΟΠΑΠ, κ. Πάβελ Μούχα, δήλωσε: «Η έκδοση του εταιρικού ομολόγου είναι ένα νέο σημαντικό ορόσημο για τον ΟΠΑΠ. Το γεγονός ότι η ζήτηση υπερκαλύφθηκε πάνω από τρεις φορές αποδεικνύει τη δυναμική της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και συνέβαλε ώστε να επιτύχουμε ένα ανταγωνιστικό επιτόκιο, της τάξης του 2,1%. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του ΟΠΑΠ, που εργάστηκε σκληρά για αυτό το εγχείρημα, καθώς και όλους τους συνεργάτες μας, κυρίους αναδόχους, τους νομικούς, οικονομικούς και συμβούλους έκδοσης, που συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...