Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Δάκρυσε η Σάμος για την Κλαίρη και τον Άρη! Οι συμμαθητές τους ντυμένοι στα λευκά τους είπαν το τελευταίο «αντίο»

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα από τα λόγια αποχαιρετισμού των γονιών του 17χρονου και της 15χρονης στη Σάμο

  • Από την
    Εύα Παπαδάτου

Κλαίει όλη η Ελλάδα για τον χαμό του ζευγαριού των εφήβων που έχασαν τόσο άδικα και απρόσμενα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού στη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συντετριμμένοι οι γονείς του 17χρονου Αρη και της 15χρονης Κλαίρης, που θάφτηκαν κάτω από έναν τοίχο που γκρεμίστηκε όταν τα 6,7 Ρίχτερ χτύπησαν ανελέητα το νησί, προκαλούν ρίγη συγκίνησης και φέρνουν δάκρυα στα μάτια με τα λόγια αποχαιρετισμού στα παιδιά τους, σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, πατέρας του αδικοχαμένου Αρη (Αριστοτέλης), που έμαθε την τραγική είδηση ενώ έκανε ρεπορτάζ για τον σεισμό, έγραψε στο σπαρακτικό μήνυμά του: «Σήμερα ο Θεός θέλησε να σε πάρει κοντά του, να έχει έναν μικρό άγγελο δίπλα του για τα μετέπειτα χρόνια. Ξέρω ότι είσαι ευτυχισμένος πάνω στη γειτονιά των αγγέλων κρατώντας από το χέρι την αγαπημένη σου Κλαίρη. […] Είναι αδικία όμως που έφυγες τόσο νωρίς και δεν σου δόθηκε καμία ευκαιρία για να παλέψεις για τη ζωή σου. Γιατί πάντα ήσουν μαχητής, ο σεισμός όμως σας βρήκε πισώπλατα. Να μου φιλήσεις την Κλαίρη και δώσε μου υπόσχεση ότι θα την προσέχεις. […[ Σ’ αγαπώ πολύ… Από τις λίγες φορές που το λέγαμε, το δείχναμε όμως με πράξεις. Να ξέρεις ότι σήμερα έχασα το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου…»

Σε άλλη ανάρτησή του ο τραγικός πατέρας έγραψε «Σε καμάρωνα, αγόρι μου. Εβλεπα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαίρη για σένα…», ενώ περιέγραψε όσα συνέβησαν λίγο μετά το ξέσπασμα του καταστροφικού σεισμού των 6,7 Ρίχτερ.
«Ο Αρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, καθώς όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο τοίχος έπεσε κατευθείαν πάνω τους και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» είπε ο κ. Κομνηνός, ο οποίος μαζί με τον πατέρα της Κλαίρης βρήκε στα χαλάσματα τις τσάντες των παιδιών τους!

Η μητέρα της άτυχης 15χρονης προκαλεί ανατριχίλα με το μήνυμά της προς όλους τους γονείς μετά τον χαμό της κόρης της: «Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Δεν γυρίζει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά σας… Να τα αγαπάτε». Η ίδια με τον σύζυγό της και οι γονείς του 17χρονου Αρη συνάντησαν το Σάββατο στο δημαρχείο της Σάμου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Το «κατηγορώ» του πατέρα του Αρη για τα κτίρια «φαντάσματα»

Δριμύ είναι το «κατηγορώ» του τραγικού πατέρα του 17χρονου Αρη, που έχασε τη ζωή του στον μεγάλο σεισμό της Σάμου, για τα εγκαταλειμμένα κτίρια που υπάρχουν στο νησί και τα οποία μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή και να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Ο Αλέξης Κομνηνός βρέθηκε ξανά στο σημείο της τραγωδίας μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σάμο και άφησε πάνω στα χαλάσματα λουλούδια στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.

Φ3

«Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλειμμένα κτίρια, στη μνήμη των παιδιών μας. Υπάρχουν εγκαταλειμμένα κτίρια 30-40 ετών. Και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου, πάλι αυτά τα κτίσματα θα εγκυμονούν κινδύνους» είπε ο κ. Κομνηνός.
Οπως είπε ο τραγικός πατέρας, ο πρωθυπουργός τού αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με την κόρη του το βράδυ της Παρασκευής:

«Θα μπορούσε στη θέση αυτών των παιδιών να ήμουν εγώ» είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η κόρη του Δάφνη. Μάλιστα, σε μία φωτογραφία ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να έχει αγκαλιάσει τον τραγικό πατέρα του 17χρονου Αρη και να κοιτάζουν μαζί το σημείο όπου έγιναν όλα.

Φ4
Αλέξης Κομνηνός

«Από το σημείο αυτό και από άλλους διπλανούς δρόμους που είναι στην ίδια κατάσταση περνούσαν ο Αρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ένας παράδρομος, τον οποίο χρησιμοποιούν πάρα πολλά παιδιά. Από εκεί και από τους διπλανούς δρόμους περνούν γύρω στα 400 παιδιά τη μέρα. Αν δεν ήταν ο Αρης με την Κλαίρη, μπορεί να ήταν πέντε παιδιά, μπορεί να ήταν δέκα παιδιά, μπορεί να μην υπήρχε και κανένας, αλλά, όταν εμείς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, νομίζω ότι δεν θα έχουμε χαμένες ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο τραγικός πατέρας, προσθέτοντας πως έχει σηκώσει μια σημαία ώστε να μην υπάρχει κανένα εγκαταλειμμένο κτίριο, «με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται, είτε από αέρα είτε από σεισμό ή από φωτιά. Είναι πραγματικά προβληματικά σημεία».

Με λευκά ρούχα στις κηδείες οι συμμαθητές των παιδιών

Ακόμη και στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο σεισμός στη Σάμο καθρεφτιζόταν ο πόνος χθες, την ώρα που συγγενείς, φίλοι, καθηγητές και πλήθος κόσμου συνόδευαν στην τελευταία τους κατοικία τα δύο άτυχα παιδιά, τη 15χρονη Κλαίρη και τον 17χρονο Αρη. Το τελευταία αντίο είπαν πρώτα στην κοπέλα, με την εξόδιο ακολουθία να τελείται στις 12.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Βαθύ.

Φ5

Οι συμμαθητές της αδικοχαμένης 15χρονης έφτασαν στην εκκλησία ντυμένοι με λευκά ρούχα και κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια, ενώ δάκρυα πλημμύριζαν τα μάτια τους. Τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς της, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο έχασαν το κοριτσάκι τους, πάνω στο άνθος της ηλικίας του. «Γύρνα, αγάπη μου!» φώναζε απαρηγόρητη η μητέρα της άτυχης 15χρονης, μη θέλοντας να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το αγγελούδι της.

Σπαραγμός και στην κηδεία του 17χρονου, που έγινε στις 15.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Μετά το αντίο που είπαν στην Κλαίρη, τα λευκοντυμένα παιδιά πήγαν να αποχαιρετήσουν και τον Αρη. «Στο καλό, παλικάρι μου» φώναζαν οι τραγικοί γονείς, ενώ ο αδελφός του Αρη, ο Γιάννης, προσπαθούσε να κρατήσει όρθια τη μητέρα του.

Στις κηδείες και των δύο αδικοχαμένων εφήβων έδωσε το «παρών» και το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά καταπλακωμένα στα χαλάσματα το μεσημέρι της Παρασκευής. Στις κηδείες των άτυχων παιδιών παρέστησαν η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, οι περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης και Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, καθώς και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού.

Την οδύνη του για τον χαμό των δύο εφήβων από τον καταστροφικό σεισμό στη Σάμο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος: «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον αδόκητο χαμό των δύο μαθητών. Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος» δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...