Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Στόχος ληστών ο Ραφίνια! Άγνωστος μπήκε στο σπίτι του

Άγνωστος μπήκε στη μονοκατοικία του Βραζιλιάνου άσου του Ολυμπιακού, ακινητοποίησε την οικιακή βοηθό, άρπαξε ρολόγια και κοσμήματα και εξαφανίστηκε!

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Δεν πρόλαβε καλά καλά να έρθει στην Ελλάδα και να μπει στο γήπεδο και έγινε στόχος κακοποιών ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ραφίνια!

Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία ο έμπειρος αμυντικός, ένας άγνωστος εισέβαλε από ανασφάλιστο παράθυρο στη μονοκατοικία του στη Βούλα, ακινητοποίησε την ομοεθνή του οικιακή βοηθό και άρπαξε κοσμήματα και τα διαβατήρια του ίδιου και της συζύγου του

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο 35χρονος Μάρσιο Ραφαέλ Φερέιρα ντε Σόουζα, όπως είναι το πλήρες όνομα του διεθνούς Βραζιλιάνου δεξιού μπακ των «ερυθρολεύκων», η εισβολή στο σπίτι του έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, την ώρα που εκείνος (αν και δεν αγωνίστηκε) βρισκόταν με την ομάδα του στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ήταν σε εξέλιξη η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα.

Με κατσαβίδι

Ο δράστης, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του φορώντας κουκούλα, εισέβαλε από την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στην πολυτελή μονοκατοικία όπου κατοικούν ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και η σύζυγός του και αιφνιδίασε τη Βραζιλιάνα οικιακή βοηθό, η οποία βρισκόταν μόνη στο σπίτι.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ποδοσφαιριστή, ο διαρρήκτης ακινητοποίησε την τρομοκρατημένη γυναίκα με την απειλή του κατσαβιδιού που κρατούσε στα χέρια του και ερεύνησε τα δωμάτια χωρίς εκείνη να προβάλει αντίσταση. Έπειτα, άρπαξε κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, καθώς και τα διαβατήρια του Ραφίνια και της συζύγου του και εξαφανίστηκε.

Οι ενδείξεις από τον τρόπο δράσης του εισβολέα κάνουν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν την καταγγελία να εκτιμούν ότι η διάρρηξη στην πολυτελή κατοικία του άσου του Ολυμπιακού δεν ήταν τυχαία αλλά στοχευμένη. Στη μονοκατοικία κλήθηκε συνεργείο της Σήμανσης, που πήρε αποτυπώματα και τα εξετάζει στο πλαίσιο της προανάκρισης. Ο Ραφίνια είχε φτάσει στην Ελλάδα μόλις τον περασμένο Αύγουστο, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας τους και τον Βραζιλιάνο διεθνή αμυντικό να ποζάρει φορώντας τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» με τον αριθμό 13.

Ανεξιχνίαστες οι περισσότερες διαρρήξεις σε σπίτια παικτών

Η ληστεία στη μονοκατοικία του Ραφίνια ήρθε να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα με εισβολές στα σπίτια πασίγνωστων ποδοσφαιριστών στις περιοχές των νοτίων προαστίων. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2019 είχε εξαρθρωθεί μια πενταμελής σπείρα Αλβανών, μεταξύ των οποίων ήταν και μια 35χρονη γυναίκα.

Τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν συστηματικά από τον Οκτώβριο του 2017. Εως την εξάρθρωσή της, τα μέλη της είχαν διαρρήξει περισσότερα από 30 σπίτια εφοπλιστών, επιχειρηματιών, της Σοφίας Βούλτεψη και εννέα παικτών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στις περιοχές Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί.

Ωστόσο, οι διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα γνωστών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες της χώρας, στις περιοχές των νοτίων προαστίων είχαν αρχίσει από το 2010 και οι περισσότερες παραμένουν ανεξιχνίαστες! Από το εσωτερικό των σπιτιών έχουν κλαπεί σημαντικά χρηματικά ποσά, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα, καθώς και επώνυμα ρούχα.

Μεταξύ των θυμάτων των διαρρήξεων ήταν 13 παλαιοί και νεότεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα οι Ριβάλντο (δύο φορές), Ραούλ Μπράβο, Τσόρι Ντομίνγκες, Χεσούς Ντάτολο, Εμάνουελ Εμενίκε, Ματίας Ναουέλ, Οφόε, Μεχντί Καρσελά, Μπίρμπας Νάτχο, Σίλβιο Προτό, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Παπέ Σισέ και Ζοζέ Σα. Επίσης, οι Ντέμης Νικολαΐδης και Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ και ο Μίκαελ Εσιέν του Παναθηναϊκού.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, το ένα εκ των οποίων χρησίμευε για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από το σπίτι που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν, ενώ το δεύτερο όχημα είχε υποστηρικτικό ρόλο, έτοιμο να παρέμβει για να διευκολύνει τη διαφυγή των δραστών.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...