Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Καθολικό lockdown για έναν μήνα (και βλέπουμε) σε ολόκληρη τη χώρα

Έρχονται μαύρες ημέρες! Ο Μητσοτάκης έκανε δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων και ανακοινώνει γενικό lockdown σε όλη τη χώρα

Ολόκληρη η χώρα μπαίνει στην… κατάψυξη για έναν μήνα, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας! Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το μεσημέρι γενικό lockdown, καθώς έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τις εισαγωγές σε ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός δέχτηκε χθες εισήγηση να «παγώσουν» τα πάντα σε όλη τη χώρα από τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με τα οποία συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη. Ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι το lockdown θα διαρκέσει έναν μήνα και πρόσθεσε ότι η πρόταση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Σε έκτακτη ενημέρωσή του προς τους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γνωστοποιήσει την απόφασή του έχοντας στο πλευρό του τον Σωτήρη Τσιόδρα. Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Τσιόδρα αποφασίστηκαν μετά την τηλεδιάσκεψη, στο τραπέζι της οποίας τέθηκαν αρχικά το lockdown στην Αττική, όπως έχει γίνει ήδη με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, καθώς και η πρόταση να κλείσουν στην Αττική τα λύκεια και να μπει απαγόρευση στις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας, τελικά αποφασίστηκε «λουκέτο» με τους πολίτες να ετοιμάζονται να ζήσουν ξανά τις μαύρες μέρες εγκλεισμού και απομόνωσης! Αξίζει, πάντως, να τονιστεί ότι νωρίς χθες το πρωί κυβερνητικά στελέχη απέκλειαν το ενδεχόμενο γενικού lockdown, με διαβεβαιώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε αναφορά σε ενδεχόμενα νέα μέτρα που θα ληφθούν αν χρειαστεί. Μιλώντας χθες το πρωί στο Open, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η Αττική δεν βρίσκεται κοντά σε ένα lockdown και ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να δει η κυβέρνηση εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται θα έχουν αποτέλεσμα. Ενα από τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα, είπε, θα είναι η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλον νομό.

Να κινηθεί η αγορά

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε, επίσης, πως αντίθετα με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική δεν είναι εκθετική, παρότι την Τρίτη ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τσούναμι» τα λουκέτα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στην Πολιτεία ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με την κατάσταση που βιώνει το εμπόριο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα να κατατεθεί μια τεκμηριωμένη πρόταση, ικανή να διαφυλάξει το σύνολο της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας. «Ζητάμε την τροποποίηση της εξαγγελθείσας επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, που έως σήμερα δεν έχει αποδώσει, σε επιδότηση 100.000 υφιστάμενων θέσεων. Έτσι θα επιδοτηθεί πραγματικά η εργασία και θα προλάβει ανεπιθύμητα λουκέτα και απολύσεις».

Επιπλέον, ζητεί να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων των επιχειρήσεων που έκλεισαν υποχρεωτικά ύστερα από κρατική εντολή, καθώς και μειωμένο ενοίκιο κατά 40% για όλες τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις για τους επόμενους έξι μήνες.

Επιπλέον, οι έμποροι ζητούν έκτακτη έντοκη ρύθμιση 48 δόσεων για όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις, που θα λειτουργήσει ως έμμεση χρηματοδότηση και πρόληψη από τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και διατήρηση της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, με ισχυροποίηση της βαρύτητας του κριτηρίου της πτώσης τζίρου.

Τέλος, αποφασίστηκε να σχεδιαστεί μια επικοινωνιακή ενέργεια, που θα προβάλλει την απόλυτη υγειονομική ασφάλεια που παρέχει αποδεδειγμένα το σύνολο του ελληνικού εμπορίου, όπως και την αλληλένδετη σχέση μεταξύ όλων των κλάδων της οικονομίας, που καθιστά απαραίτητη την αναλογική στήριξη όλων. Συγκεκριμένα, εκτός του εμπορίου, αναφέρονται οι κλάδοι του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
«Το προτεινόμενο μείγμα μέτρων εάν εφαρμοσθεί ολοκληρωμένα και έγκαιρα, μπορεί να αποτελέσει ένα σωσίβιο διάσωσης χιλιάδων νοικοκύρηδων που η υγειονομική κρίση έχει εξουθενώσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κινδυνεύουμε από τσουνάμι λουκέτων και απολύσεων» επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...