Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Μάχη ψήφο με ψήφο έδιναν Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν με καλεσμένη «φωτιά» στον Λευκό Οίκο

Non stop «ΤΡΑΜΠάλα» για τον νέο πλανητάρχη

Γεμάτη σκαμπανεβάσματα ήταν η χθεσινή καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη του προέδρου των ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις πολιτείες-κλειδιά, κάνοντας τις εκλογές να μοιάζουν με… τραμπ-άλα! Μάλιστα, ενδέχεται να χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός για να βγει το οριστικό αποτέλεσμα, αφήνοντας τις ΗΠΑ και τον πλανήτη σε κατάσταση αβεβαιότητας.

Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου καταγράφηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή από το 1900, φτάνοντας το 66,9%, αποτυπώνοντας τον διχασμό των ΗΠΑ, καθώς το εκλογικό σώμα χωρίστηκε στη μέση, σε κλίμα πόλωσης. Αντίθετα με τις προβλέψεις δημοσκόπων, ο πρόεδρος Τραμπ μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης όχι μόνο έκλεισε την ψαλίδα σε απόλυτα ποσοστά από τον Μπάιντεν, αλλά απέκτησε και σημαντική διαφορά σε πολλές πολιτείες.
Πολύ νωρίς, δε, γύρω στις 02.20 το πρωί, ο Τραμπ είχε σπεύσει να ανακηρύξει νικητή τον εαυτό του, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί «προσπαθούν να κλέψουν τη νίκη» μέσω των επιστολικών ψήφων. Προειδοποίησε, δε, ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για την καταμέτρησή τους. Τον νικητή θα τον αναδείξει «ο αμερικανικός λαός, δεν θα ανακηρυχθεί μόνος του» απάντησε ο Μπάιντεν. Ενδεικτικό των εναλλαγών για τον τελικό νικητή είναι ότι το πρωί οι στοιχηματικές εταιρίες «έβγαζαν» πρόεδρο τον Τραμπ, όμως το απόγευμα άλλαξαν και «έβλεπαν» Μπάιντεν.

Στο μεταξύ, η μάχη μεταξύ των δύο διεκδικητών είχε γίνει εξαιρετικά αμφίρροπη, με τον Μπάιντεν να ανακάμπτει και μέχρι το απόγευμα να παίρνει «κεφάλι» σε Πολιτείες-κλειδιά, όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν. Ο Τραμπ έσπευσε να αμφισβητήσει ξανά το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για «πολύ περίεργη» στροφή των ποσοστών, προσθέτοντας ότι το προβάδισμά του «εξαφανίζεται με μαγικό τρόπο» στις πολιτείες που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

Oι επιστολικές ψήφοι

Την απογευματινή ανάκαμψη Μπάιντεν φαίνεται ότι τροφοδότησε η ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων, που, σύμφωνα με το «Politico», έστειλαν ταχυδρομικά ως επί το πλείστον Δημοκρατικοί ψηφοφόροι, που δεν ψήφισαν αυτοπροσώπως υπό τον φόβο της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Την ώρα που συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων και το επιτελείο του Μπάιντεν εμφανιζόταν αισιόδοξο ότι θα ανακοινώσει σύντομα τη νίκη του, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί δήλωναν σίγουροι για νίκη του Τραμπ, καθώς επικρατούσε στις κομβικές πολιτείες Φλόριντα και Οχάιο, οι Αμερικανοί στην πράξη δεν γνώριζαν τι θα τους… ξημερώσει.

Οι επιστολικές ψήφοι μπορεί να καθυστερήσουν την οριστική ανακήρυξη του νικητή, καθώς οι εκλογικοί νόμοι σε κάποιες πολιτείες επιβάλλουν την καταμέτρηση και το σκανάρισμά τους, διαδικασία που παίρνει ημέρες.
Για παράδειγμα, στη Βόρεια Καρολίνα η διαδικασία ενδέχεται να «τραβήξει» τουλάχιστον έως τις 12 Νοεμβρίου, στη Νεβάδα και την Αλάσκα έως τις 10, ενώ στην Πενσιλβανία μέχρι τις 6. Επίσης, η οριστική ανακήρυξη του προέδρου μπορεί να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο, ίσως και μήνες, σε περίπτωση που ο Τραμπ προσφύγει για τις επιστολικές ψήφους στο Ανώτατο Δικαστήριο, την πρόεδρο του οποίου διόρισε πρόσφατα ο ίδιος.

Αλληθώρισαν στον Λευκό Οίκο με την Άντρεα Κατσιματίδη

Με ντεκολτέ που έφτανε σχεδόν μέχρι τον αφαλό και ψηλοτάκουνο με φιάπα μεγαλύτερη από τη διαφορά των ποσοστών Τραμπ και Μπάιντεν, η κληρονόμος της αυτοκρατορίας Κατσιματίδη, Άντρεα, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον Λευκό Οίκο, καλεσμένη του Αμερικανού προέδρου, για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα.

τερμα δεξια μονο αυτη ολοσωμη

Η κόρη του μεγιστάνα των μπακάλικων στις ΗΠΑ και επιφανούς ομογενούς Τζον Κατσιματίδη ανέβασε ένα βίντεο που τη δείχνει ντυμένη με ένα κατακόκκινο φόρεμα να ποζάρει στο «Trump International Hotel», στην Ουάσινγκτον, με τη Ρεπουμπλικάνα κινηματογραφίστρια Μάγκι Βαντενμπέργκε πριν πάει στον Λευκό Οίκο. Επίσης, ανέβασε φωτογραφίες που την έδειχναν να τρώει τηγανητές πατάτες από ένα κουτί που είχε την προεδρική σφραγίδα, καθώς παρακολουθούσε με άλλους τα αποτελέσματα.

Ούτε λόγος για μάσκα

Σε άλλο βίντεο που ανέβασε μέσα από το East Room του Λευκού Οίκου φαίνονται οι καλεσμένοι να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν «Κερδίσαμε τη Φλόριντα», ενώ αυτό δεν ήταν ακόμα σίγουρο. Για μάσκα δε, ούτε λόγος. Προφανώς δεν ήταν στο dress code της βραδιάς!

Η Άντρεα, που είναι πρόεδρος της «τοπικής» των Ρεπουμπλικάνων στο Μανχάταν από το 2017, ως ζωντοχήρα και ωραία έχει επικεντρωθεί στα κοσμικά και τα πολιτικά. To 2011 παντρεύτηκε τον Κρίστοφερ Νίξον Κοξ, εγγονό του Ρίτσαρντ Νίξον, με ελληνορθόδοξο γάμο στη Νέα Υόρκη. Η τελετή και η δεξίωση κόστισαν 1.000.000 δολάρια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Δυστυχώς, το ζευγάρι χώρισε τρία χρόνια μετά, το 2014.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...