Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Η Στέλλα ανησυχεί πως ο Άγης θα καταλάβει ότι αυτή...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παιχνίδια εκδίκησης».Η Μαρίνα κι η Χρύσα...

H Άννα Μάσχα αποκαλύπτει: Μετά από 25 χρόνια με αποκατέστησε

H Άννα Μάσχα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Μαμά-δες και...

«Άγιος έρωτας»: Η Χλόη περνά την πρώτη νύχτα του γάμου της με...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».Η Χλόη...

Απόστολος Ρουβάς – Φανή Γιαβρίδου: Οι φωτογραφίες από τον γάμο τους

Ο Απόστολος Ρουβάς και η αγαπημένη του Φανή Γιαβρίδου...

ΜΚΟ είχε σπιτώσει τζιχαντιστή του ISIS επί τρία χρόνια

27χρονος από το Τατζικιστάν δήλωνε πρόσφυγας! Ήταν καταζητούμενος και τον τσάκωσαν στην Τρίπολη!

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Επί τρία χρόνια ζούσε ανενόχλητος σε διαμέρισμα μισθωμένο από ΜΚΟ που του είχε παραχωρηθεί στην Τρίπολη ένας μη νόμιμος μετανάστης, ο οποίος δήλωνε «πρόσφυγας», αλλά τυχαία αποδείχθηκε ότι ήταν… καταζητούμενος με Διεθνή Ερυθρά Αναγγελία για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος!

Αστυνομικοί της τοπικής Ασφάλειας υπέβαλαν τον 27χρονο σε δειγματοληπτικό έλεγχο και εκείνος τούς έδειξε έγγραφο με το οποίο είχε αιτηθεί άσυλο. Ωστόσο, κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές διωκτικό έγγραφο με το οποίο θεωρούνταν ύποπτος για συμμετοχή στο ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος, που αναφέρεται ως φανατικός μουσουλμάνος αλλά δεν έχει προκύψει να έχει πάρει μέρος σε εξτρεμιστικές ενέργειες, προέρχεται από το Τατζικιστάν, ένα μικρό κράτος της κεντρικής Ασίας στα σύνορα Αφγανιστάν, Κίνας, Κιργιστάν και Ουζμπεκιστάν. Σύμφωνα με την επίσημη Δημοκρατία του Τατζικιστάν, είναι παντρεμένος με «αντικαθεστωτική» και συγκεκριμένα την αδελφή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση των στοιχείων του, είχε περάσει από την Τουρκία στη Λέσβο και με τη συνδρομή της ΜΚΟ ταξίδεψε ως πρόσφυγας στην Αθήνα, όπου ζήτησε άσυλο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη, όπου εγκαταστάθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους σε διαμέρισμα που του παραχώρησε η ΜΚΟ.

Μετά τη σύλληψή του ο 27χρονος αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Ναυπλίου, ενώ η υπόθεση εξετάζεται και από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να διακριβωθεί κατά πόσον είχε ή όχι εμπλοκή με το Ισλαμικό Κράτος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερχεται… lifting στους «Weekenders»

Μένουν στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Πάτρας και ο Δημήτρης...

«Kitchen Lab»: Πώς «μεταμορφώνει» ο Άκης τον κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Ο Άκης Πετρετζίκης, εκτάκτως σήμερα, παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen...

Ολα τα must items για να… ανθίσει η ντουλάπα σου και να ξεχωρίσεις στο styling

Οσο και αν οι μετεωρολόγοι λένε πως ο καιρός...

Η Αλίκη και οι… εμίρηδες της Ρόδου

Η μαφία στη Ρόδο στήθηκε στα πρότυπα του «τσιμέντου»...

Ο… Ιούδας του Στεφανάκου και ο Ουκρανός πολέμαρχος!

Κέρδος μέχρις εσχάτων! Η μάνικα στάζει χρυσό αλλά και...