Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ποια καραντίνα; «Βούλιαξαν» οι παραλίες το Σαββατοκύριακο!

Τι έκαναν οι Έλληνες στο παρά 5 του νέου lockdown και στο πρώτο Σαββατοκύριακο της εφαρμογής του

Ιδιαίτερο ήταν το περασμένο τριήμερο που βίωσε η χώρα, μια και την Παρασκευή ήταν η τελευταία μέρα πριν από το δεύτερο καθολικό lockdown, ενώ το Σαββατοκύριακο ήταν το πρώτο της καραντίνας.

φ2 5183137

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, σκηνές αλλοφροσύνης επικράτησαν στη χώρα, με την κίνηση στους δρόμους και στα μαγαζιά να χτυπά «κόκκινο». Οι καταναλωτές ξεχύθηκαν στα καταστήματα σχηματίζοντας τεράστιες ουρές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα (και όχι μόνο), ώστε να περάσουν πιο εύκολα και ανώδυνα τις μέρες της καραντίνας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής κατέγραψε αύξηση του τζίρου 20% στα καταστήματα του κέντρου.

φ4 5183435

Τα στοιχεία

Την ίδια στιγμή, το αδιαχώρητο επικράτησε και στους δρόμους. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους ήταν 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι την ίδια ώρα το Σάββατο, 73.637 οχήματα πέρασαν από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, καθώς οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έσπευσαν να φύγουν για την επαρχία, για να περάσουν την καραντίνα σε εξοχικά και σπίτια συγγενών και φίλων.φ3 5183233

Το Σάββατο, την πρώτη μέρα που το δεύτερο καθολικό απαγορευτικό επιβλήθηκε στη χώρα, η εικόνα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη, εικόνες έντονου συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων εκτυλίχθηκαν σε μεγάλη λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης. Τοπικά μέσα ανέφεραν πως δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων, ενώ πολίτες δεν φορούσαν μάσκα. Στην Πάτρα, οι πολίτες φαίνεται πως δεν πτοήθηκαν από την καραντίνα και αποφάσισαν, αν και είναι Νοέμβριος, να μη χάσουν την ηλιοθεραπεία και το μπάνιο στη θάλασσα. Ο κόσμος στην πλαζ της Αγυιάς ήταν αρκετός από το πρωί και, μέχρι μετά το μεσημέρι, το σκηνικό θύμιζε άλλη εποχή του χρόνου. Ωστόσο, μια διαφορετική εικόνα επικράτησε χθες σε όλη την Ελλάδα. Η κίνηση των αυτοκινήτων στην επικράτεια ήταν ελάχιστη, ενώ λίγοι ήταν οι πεζοί που κινούνταν στους δρόμους. Την ίδια στιγμή, εντατικοί ήταν οι έλεγχοι της Αστυνομίας για παραβάσεις όσον αφορά τα μέτρα προστασίας και για να διαπιστωθεί ότι όσοι κινούνταν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα και είχαν στείλει τα σχετικά μηνύματα στο 13033.

paralies 1

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...