Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Διπλό χτύπημα στον Ηλία Παλιουδάκη! «Με έχουν στοχοποιήσει και φοβάμαι για τη ζωή μου! »

«Πιστεύω ότι μ’ έχουν στοχοποιήσει» δηλώνει στην «Espresso» ο Ηλίας Παλιουδάκης, μετά το διπλό «χτύπημα» στο μαγαζί του στο Μοσχάτο.

  • Από τον
    Ηλία Μαραβέγια

Ο τραγουδοποιός, ο οποίος δραστηριοποιείται παράλληλα στον χώρο της εστίασης, είδε την περιουσία του να παραβιάζεται και να καταστρέφεται τις προηγούμενες ημέρες, όχι μία αλλά δύο φορές μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο. «Θεωρώ πως επρόκειτο για μεθοδευμένες κινήσεις, κάποιος με έχει βάλει στο στόχαστρο. Έχω αρχίσει πλέον να φοβάμαι για τη ζωή μου και σκέφτομαι να πάρω τα μέτρα μου» σημειώνει αποφασιστικά ο Κρητικός καλλιτέχνης.

Όπως λέει, ξετυλίγοντας από την αρχή το… κουβάρι αυτής της ιστορίας, ήταν 3 Νοεμβρίου, στις 07.30 (λίγες ημέρες πριν το lockdown), όταν συνεργάτης του από την πρωινή βάρδια πήγε ν’ ανοίξει το καφέ «Zalo», το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Μοσχάτου, δίπλα στο δημαρχείο, κι έμεινε έκπληκτος με το θέαμα που αντίκρισε. «Στις κάμερες φάνηκαν τρία άτομα με μαύρες κουκούλες. Αρχικά προσπάθησαν να μπουν από τη γυάλινη πόρτα του μαγαζιού χρησιμοποιώντας κάποιο εργαλείο, αλλά μάλλον φοβήθηκαν να τη σπάσουν γιατί θα έκαναν θόρυβο. Έτσι επέλεξαν να εισβάλουν ρίχνοντας το ρολό από την άλλη πλευρά. Ξήλωσαν όλη την κατασκευή…» περιγράφει ο Ηλίας Παλιουδάκης. «Πιστεύω πως ήταν μεθοδευμένο το χτύπημα, φάνηκε να έχουν μελετήσει τον χώρο. Πήρε ο καθένας τη θέση του και μέσα σε περίπου έξι λεπτά είχε τελειώσει η ιστορία. Πήραν χρήματα, που εμείς μόνο ξέραμε που βρίσκονταν, καθώς τα είχαμε για πληρωμές. Έκλεψαν περίπου 3.000 ευρώ στο σύνολο μαζί με το ταμείο κίνησης» συνεχίζει.

Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία, με την Ομάδα Δίας να φτάνει πρώτα και ν’ ακολουθεί η Ασφάλεια. «Πήραν αποτυπώματα και είδαν πως επρόκειτο για τρία άτομα, όπως είχε φανεί και στις κάμερες. Το θέμα όμως είναι ότι υπήρξε επανάληψη την επόμενη μέρα. Μπήκαν πάλι στο μαγαζί, κατά τον ίδιο τρόπο, περίπου την ίδια ώρα. Μάλιστα, επειδή τη δεύτερη φορά βρήκαν λίγα χρήματα, από τα νεύρα τους προκάλεσαν ζημιές στον χώρο. Η νέα εισβολή έδειξε καθαρά ότι υπάρχει σκοπιμότητα, εγώ νιώθω ότι κάποιος με έχει στοχοποιήσει.

φ4 IMG 1127

Μου το είπαν κι από την Ασφάλεια αυτό, ότι από τη στιγμή που χτύπησαν δεύτερη μέρα σερί το μαγαζί κάλλιστα θα μπορούσε να πρόκειται για στοχοποίηση. Έχω θορυβηθεί, δεν ξέρω με ποιον τρόπο να προφυλαχτώ. Δεν νομίζω με όλη αυτή την ιστορία που υπάρχει τώρα λόγω πανδημίας ότι η Αστυνομία μπορεί να έχει ουσιαστικά τον έλεγχο σε όλες τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές και να τις προφυλάσσει. Το άδικο είναι ότι οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται στο έλεος του Θεού» λέει ο Ηλίας Παλιουδάκης.

Πλέον ο ίδιος και οι συνεργάτες του φυλάνε… καραούλι τα βράδια μήπως τριτώσει το κακό. «Μπορεί κάποιος να μου υπογράψει βεβαίωση πως δεν είναι υποκινούμενο όλο αυτό; Ότι δεν έχουν πάρει εντολή από κάπου αυτοί οι άνθρωποι και δεν έχουν χειρότερο σκοπό; Όταν μπαίνουν δεύτερη μέρα σερί σημαίνει ότι είναι προετοιμασμένοι ν’ αντιμετωπίσουν ό,τι βρεθεί μπροστά τους με όπλα και μαχαίρια;»

φ5 IMG 1129

Θα μπορούσα κι εγώ να ήμουν εκεί. Τι πρέπει να κάνω αν έρθουν πάλι με όπλα και μαχαίρια; Θα προλάβω να καλέσω την Αστυνομία; Θα μπορέσει να με βοηθήσει; Διότι για την Αστυνομία αυτή την εποχή το πρώτο μέλημα είναι ο κορωνοϊός. Ασχολείται με το να κόβει πρόστιμα, όχι όμως με το να προστατεύει περιουσίες. Αυτό δείχνει τουλάχιστον. Τα πράγματα έχουν φτάσει σ’ ένα σημείο που πρέπει να διαλέγουν ποιον και τι θα προστατεύσουν. Το πρόβλημα είναι τεράστιο» ξεσπά ο Ηλίας Παλιουδάκης, ο οποίος αναρωτιέται αν πρέπει να μπει σε «άλλες διαδικασίες» για να προστατευτεί.

«Είμαι ένας άνθρωπος που έχει μηδενιστεί η δουλειά μου στο καλλιτεχνικό κομμάτι… Η εστίαση που ασχολούμαι παράλληλα κοντεύει να τελειώσει επίσης… Πώς θα πρέπει να λειτουργήσω λοιπόν όταν βάλλομαι από επικίνδυνους ανθρώπους; Να περιμένω να με σκοτώσουν; Όχι, φοβάμαι για τη ζωή μου και θα λάβω τα μέτρα μου. Ή θα μου χορηγήσουν προστασία οι Αρχές ή θα μου δώσουν τη δυνατότητα να βγάλω άμεσα και νόμιμα άδεια οπλοκατοχής. Για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Εμένα το σπίτι μου είναι κοντά, ξέρω αν μετά το μαγαζί δεν έρθουν κι από εκεί; Μπορεί να μου εγγυηθεί κάποιος από την Αστυνομία ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...