Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Εισαγγελέας για το κορονοπάρτι του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού

«Σεισμό» προκάλεσε ο «συνωστισμός» του «γίγαντα» προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος γιόρτασε τα γενέθλιά του με πάρτι και μάλιστα στα γραφεία του Συλλόγου, μετατρέποντάς τα σε «σκυλάδικο»!

φ2 vervesos party

Σε μια περίοδο που όλοι οι Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και μετακινούνται με μηνύματα, που έχουν κλείσει επιχειρήσεις και οι νέοι τιμωρούνται και καταδιώκονται όταν μαζεύονται με τους φίλους τους, ο επικεφαλής του κορυφαίου επιστημονικού σωματείου των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης όχι μόνο έγραψε τα μέτρα στα παλιά του τα παπούτσια, αλλά προσπάθησε να δικαιολογηθεί κιόλας, μετά τα αποκαλυπτικά βίντεο και τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κορονοπάρτι στον ΔΣΑ. «Σεισμός, σεισμός, Δημήτρης Βερβεσός… και συνωστισμός…» φώναζαν όσοι έσπευσαν στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του.

vlcsnap 2020 11 22 17h53m33s967

Γιόρτασαν τον «γίγαντά» τους, όπως έγραψαν στο Instagram ανεβάζοντας βίντεο και φωτογραφίες όπου φαίνεται ότι άνοιξαν ακόμα και σαμπάνια, tagάροντας τον πρόεδρο και την τοποθεσία τους: Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Σχεδόν κανένας από τους άνω των 10 συγκεντρωμένους δεν φορούσε μάσκα και φυσικά ούτε λόγος για την τήρηση των αποστάσεων… «Ήταν όλοι εδώ» έγραψαν εν μέσω lockdown και το μήνυμά τους έφτασε μέχρι την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μόλις ο Δημήτρης Βερβεσός πληροφορήθηκε αυτή την εξέλιξη εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η Εισαγγελία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω».

Οι δικαιολογίες

Πριν από την εισαγγελική έρευνα, εξαιτίας του σάλου που προκάλεσε το πάρτι με λαϊκά και ζεϊμπέκικα του προέδρου, ο Δημήτρης Βερβεσός επιχείρησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι βρισκόταν στον ΔΣΑ για τηλεδιασκέψεις, με στόχο την προώθηση ζητημάτων του κλάδου και τον επισκέφθηκαν «με δική τους πρωτοβουλία» συγγενικά του πρόσωπα και στενοί συνεργάτες για να του ευχηθούν.

φ4 vlcsnap 2020 11 22 17h58m58s456

Στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας: «Δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα…» Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΔΣΑ φαίνεται να θεωρεί αδικαιολόγητο τον θόρυβο που προκάλεσε το πάρτι του, αναφέροντας: «Αφήνω στην κρίση όλων τη διάσταση που έχει λάβει μια ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

new dsa 2 1

Η παράταξη Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή που μετέχει στο ΔΣ του ΔΣΑ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «το ίδιο το γεγονός της διοργάνωσης εορτασμού στον χώρο του ΔΣΑ (και όχι στον επαγγελματικό του ή άλλον ιδιωτικό χώρο) και η απάντηση του προέδρου, εκθέτουν όχι μόνον τον ίδιον, αλλά και τον Σύλλογο και το δικηγορικό Σώμα» και τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για το κορονο-πάρτι ο κ. Βερβεσός προσπάθησε έστω να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Για τους συναδέλφους του που πεινάνε παίρνοντας ενίσχυση 400 ευρώ, όσο ο μισθός ενός ανειδίκευτου εργάτη, δεν έβγαλε… άχνα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...