Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Ναρκοπέδια» κορονοϊού τα σούπερ μάρκετ! Οι επιχειρηματίες κρύβουν την αλήθεια για να μη βάλουν λουκέτο

Σε «υγειονομική κορονοβόμβα», έτοιμη να εκραγεί, έχουν μετατραπεί δεκάδες υποκαταστήματα πασίγνωστων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Αττικής.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλαν τα μέλη του συλλόγου, από τον Αύγουστο έως και χθες έχουν καταγραφεί περισσότερα από 80 κρούσματα σε σούπερ μάρκετ της Αττικής, τα οποία αποκρύπτονται από το κοινό προκειμένου τα υποκαταστήματα να παραμένουν ανοιχτά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, δεν ακολουθεί απολύμανση των καταστημάτων σε περίπτωση επιβεβαίωσης κρούσματος σε εργαζομένους, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους εκατοντάδες πελάτες που δέχονται σε καθημερινή βάση τα σούπερ μάρκετ.

Τα μέλη του σωματείου αναφέρθηκαν ονομαστικά στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Όπως είπαν, έχουν καταγραφεί 44 περιστατικά Covid-19 σε καταστήματα του Σκλαβενίτη στις περιοχές Αλίμου, Αμαρουσίου, Γαλατσίου, Καισαριανής, Νέας Σμύρνης και Σεβαστουπόλεως. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, 23 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε καταστήματα της αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος σε Μαρούσι, Σταμάτα, Λαμπρινή, Μελίσσια, Πατήσια και Παγκράτι, δύο κρούσματα στα Μy Market σε Νέα Σμύρνη και Αγία Παρασκευή, άλλα δύο στον Γαλαξία, επτά στις αποθήκες της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός στο Ψυχικό, έξι στα καταστήματα του Lidl σε Περιστέρι, Αμπελοκήπους, Ελαιώνα, Ελληνικό και Πατήσια, ενώ τουλάχιστον τέσσερα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στον Μασούτη, με τα τέσσερα αυτά να αφορούν το κατάστημα της Αγίας Παρασκευής.

φ2 5192806
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Πάνω από 20 κρούσματα

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα υποκαταστήματα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, παρά το γεγονός πως η πόλη επί τέσσερις εβδομάδες βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να παρουσιάζουν πληρότητα, υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ απέκρυψε από τους εργαζομένους κρούσμα συναδέλφου τους.

«Στον ΑΒ υπάρχουν αυτές τις μέρες πάνω από 20 κρούσματα, αλλά η εικόνα είναι πολύ χειρότερη. Χαρακτηριστικά, σε κατάστημα έγινε απόκρυψη για μία βδομάδα επιβεβαιωμένου κρούσματος ενός νέου εργαζόμενου, ενώ στην καταγγελία του σωματείου μας η απάντηση ήταν πως, με βάση τον ΕΟΔΥ, ενημέρωση γίνεται μόνο στις «στενές επαφές» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα μέλη του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων. Σύμφωνα με το σωματείο, δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν και στα Lidl της συμπρωτεύουσας, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες υπαλλήλων, η εργοδοσία αρνείται τη διενέργεια μαζικών τεστ, θέτοντας σε κίνδυνο υπαλλήλους και πελάτες. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου καταγγέλθηκε ακόμη ότι «υπάρχουν εργαζόμενοι από όλες τις επιχειρήσεις που αναφέρθηκαν αλλά και από επιχειρήσεις που δεν αναφέρθηκαν που έκαναν το τεστ ατομικά, με δικά τους έξοδα, και βγήκε θετικό. Αυτός ο κόσμος, που δεν είναι ένα δύο άτομα, μας ζήτησε να ειπωθεί το συγκεκριμένο ως γεγονός, αλλά να μην καταγραφεί το κατάστημα, γιατί φοβούνται ότι θα “φωτογραφηθούν” από τις επιχειρήσεις».

Απεργία

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή όλα τα παραπάνω, καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, με το σύνθημα «Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας». Παράλληλα, τα μέλη του συλλόγου ζητούν τη διενέργεια μαζικών τεστ, τονίζουν την επιτακτική ανάγκη απολύμανσης των καταστημάτων όπου βρέθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα και απαιτούν τη χορήγηση άδειας σε εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...