Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Στη Λεμεσό διαπρέπει η Στέλλα Καπεζάνου

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει την έκθεση «Pretty Little Crimes», σηματοδοτώντας την τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στην γκαλερί.

Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, του «Φως στο τούνελ», θέλησε να ρίξει περισσότερο φως στο σκοτάδι, για αυτό έγραψε το έκτο της βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή»,

Έσβησε το φως της Μοσχολιού… Η μακροβιότερη πρωθιέρεια «έφυγε» σε ηλικία 79 ετών

Μια σπουδαία μορφή του ελληνικού πολιτισμού, η Μαρία Μοσχολιού, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Πρόκειται για την επί πολλά χρόνια πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Η Μαρία Μοσχολιού, που γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε τη δραματική τέχνη στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο στη συνέχεια υπηρέτησε και ως ηθοποιός για πολλά χρόνια, είχε παίξει και σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως η «Μαρία Πενταγιώτισσα» με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Ανδρέα Μπάρκουλη!

Η εξομολόγησή της

Το όνομά της όμως συνδέθηκε με τις τελετές Αφής Ολυμπιακής Φλόγας, μια και ως πρωθιέρεια -συνολικά τέσσερις φορές σε θερινούς αγώνες (1968, 1972, 1976, 1980) αλλά και στις αντίστοιχες τελετές για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες- από το 1976 έως το 1980 έδινε το φως των Ολυμπιακών Αγώνων σε ολόκληρο τον κόσμο! Μάλιστα της είχε απονεμηθεί μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων για την προσφορά της στη διάδοση του ολυμπιακού ιδεώδους. Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, πριν από πολλά χρόνια, η Μαρία Μοσχολιού είχε εξομολογηθεί τις εμπειρίες της ως πρωθιέρεια: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα να “δημιουργείς” το Ολυμπιακό Φως. Είναι απίστευτο στη συνέχεια να βλέπεις τι συμβαίνει στις χώρες όπου ταξιδεύει η Ολυμπιακή Φλόγα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή που έγινε στο Μεξικό το 1968, όταν η φλόγα περνούσε σε δρόμους στρωμένους από λουλούδια. Το 1972, για το Μόναχο, βρέθηκα στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας, επίσης στην υποδοχή της φλόγας, όπου πραγματοποιήθηκαν απίστευτα όμορφες τελετές. Στο Μόντρεαλ το 1976 η φλόγα έφτασε με ακτίνες λέιζερ και θυμάμαι που ο πρωθυπουργός Πιέρ Τριντό στην ομιλία του είπε ότι, αν οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να δουν αυτή την αστραπιαία μετάδοση της φλόγας, τότε θα έλεγαν πως έγινε με τη παρέμβαση των θεών».

Αξίζει να τονίσουμε πως ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο της μακροβιότερης πρωθιέρειας στις τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...

Η εξομολόγηση της Νάντιας Κοντογεώργη για την υγεία της: «Πέρυσι ξεκίνησε η περιπέτειά μου»

Η Νάντια Κοντογεώργη αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας της και πόσταρε φωτογραφία της έξω από το νοσοκομείο.




Μποζουκια Αθηνα