Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Χαλαροί; Ούτε για αστείο

Οι δύο προπονητές Μπαρτζώκας και Αλβέρτης μίλησαν για το αποψινό ντέρμπι στο ΣΕΦ αλλά και το μέλλον των ομάδων τους στην Ευρωλίγκα.


Τι και αν οι «αιώνιοι» έχουν εξασφαλίσει την είσοδο στα play offs της Ευρωλίγκας και η αποψινή τους αναμέτρηση για τη 14η και τελευταία αγωνιστική του Τοp 16 στο ΣΕΦ (21.45) έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ενα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και καλύτερη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο!


Οι δύο τους προπονητές Γιώργος Μπαρτζώκας και Φραγκίσκος Αλβέρτης παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και συμφώνησαν ότι αποτελεί επιτυχία η συμμετοχή των ομάδων στην προημιτελική φάση του θεσμού μία ακόμη χρονιά, έπειτα από τα τόσα εμπόδια που τους παρουσιάστηκαν.


«Η φετινή εμπειρία ήταν πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα. Εχω την αίσθηση ότι όλες οι ομάδες θα μπορούσαν να είναι όπως φάνηκε στα play offs και, απλώς, οι πιο σκληρές πνευματικά το κατάφεραν» δήλωσε σχετικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ενώ ο «Φράγκι» στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη λέγοντας: «Δεν υπάρχει “μαγικό ραβδί” για να αλλάξεις κάποια πράγματα. Το πρώτο που πιστεύω, κατά τη γνώμη μου, ότι πρέπει να κάνεις είναι να δώσουν να καταλάβουν οι παίκτες ότι αξίζουν κάτι παραπάνω. Να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό, να νιώσουν αυτοπεποίθηση και να παίξουν το παιχνίδι που ξέρουν να κάνουν».


Οι δύο προπονητές επίσης στάθηκαν στις μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργεί η πρόκριση στους «8», με τον Μπαρτζώκα να λέει: «Οι δικοί μας φίλαθλοι νιώθουν χαρούμενοι που φτάσαμε έως εδώ, αλλά πιστεύω ότι θέλουν το κάτι παραπάνω» και τον Αλβέρτη να συμπληρώνει: «Η δική μας ομάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι λογικό και επόμενο οι προσδοκίες να είναι πάντα μεγάλες».


Οσο για το αν υπάρχει ή όχι κίνητρο στους παίκτες τους; «Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει στην Ελλάδα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, για οποιαδήποτε διοργάνωση και αν μιλάμε. Και το παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα. Αυτό είναι λογικό κι επόμενο. Η πίεση, ό,τι κι αν κρίνει το αποτέλεσμα, είναι δεδομένη. Πάντα θα είναι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Η ομάδα που θα το κερδίσει θα έχει μεγαλύτερο αβαντάζ ψυχολογίας για να συνεχίσει» σχολίασε ο Αλβέρτης, για να συμπληρώσει ο Μπαρτζώκας:


«Tα παιχνίδια Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού είναι πάντα ιδιαίτερα, δεν υπάρχει ποτέ χαλαρότητα σε τέτοια παιχνίδια και έτσι πρέπει να είναι. Είναι ένα παιχνίδι που θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κι εμείς και οι αντίπαλοι, για τους δικούς μας ιδιαίτερους λόγους». Το μεγάλο παιχνίδι θα έχει διπλή μετάδοση, από Δημόσια Τηλεόραση και Novasports2.


– Tην Εθνική Ομάδα του Κατάρ ανέλαβε ο 52χρονος τεχνικός Βασίλης Φραγκιάς.


Μεγάλη Εβδομάδα (για τους «αιωνίους») σε Μαδρίτη και Μόσχα


Το αποτέλεσμα στο πέμπτο φετινό ελληνικό clasico θα κρίνει την τελική κατάταξη των «αιωνίων» στο γκρουπ Ε της Ευρωλίγκας, που θα περιμένουν τους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης και της ΤΣΣΚΑ στο Γκρουπ F για να μάθουν με ποιες από τις δύο ομάδες θα διασταυρωθούν στα play offs της διοργάνωσης με μειονέκτημα έδρας.


Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει απόψε στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι, η οποία είναι βαθμολογικά αδιάφορη, καθώς έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον όμιλό της ό,τι και αν γίνει. Η «βασίλισσα» θα ολοκληρώσει αύριο τις υποχρεώσεις της παίζοντας στο Κάουνας με την ουραγό Ζαλγκίρις. Με βάση τη λογική, οι Ισπανοί θα τερματίσουν στην πρώτη θέση και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τον χαμένο του ελληνικού ντέρμπι, ενώ οι Ρώσοι θα είναι δεύτεροι και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή.


Οποιος από τους «αιωνίους» διασταυρωθεί με τη Ρεάλ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του τη Μεγάλη Τρίτη στη Μαδρίτη και θα ακολουθήσει δεύτερος αγώνας τη Μεγάλη Πέμπτη και όποιος συναντήσει στον δρόμο του την ΤΣΣΚΑ θα ξεκινήσει από τη Μόσχα τη Μεγάλη Τετάρτη και θα δώσει τον δεύτερο αγώνα τη Μεγάλη Παρασκευή. Ακολούθως η σειρά θα μεταφερθεί στην Αθήνα και σε περίπτωση ισοπαλίας (2-2) θα γίνει και πέμπτο παιχνίδι σε Μαδρίτη ή Μόσχα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...